Novaliis Posted July 1, 2008 Report Posted July 1, 2008 NaiÅ”ao sam na jednu zanimljivu raspravu na jednom stranom forumu pa reko da pokrenem jednu ovde.. BiÄu kratak- dvojica koju cenim jesu Nick D'Virgilio (ili kako se veÄ piÅ”e) i Mike Portnoy. NeÅ”to mi govori da Äe biti mnogo onih koji Äe loÅ”e reÄi o Portnoyu, ali Äoveka zaista treba ceniti! Jeste da je Äist tehniÄar ali opet.. S druge strane, Nick je takoÄe odliÄan tehniÄar ali po meni, svira daleko emotivnije..i ima extra glas (dobar je i Majkov, nema neku boju glasa ali peva iz srca, Å”to se kaže:) mislim na Transatlantic..). Ā SpomenuÄu i Fila Kolinsa svi ga mrze al' ja ga cenim. Dobar je pos'o odradio sa Genesis-om 70-ih.. Quote
Angelystor Posted July 1, 2008 Report Posted July 1, 2008 - SpomenuÄu i Fila Kolinsa svi ga mrze al' ja ga cenim. Dobar je pos'o odradio sa Genesis-om 70-ih.. Ā Jes' je, solidan bubnjar, ali ako vokala ga ne volem, uvek Gabriel Quote
Novaliis Posted July 1, 2008 Author Report Posted July 1, 2008 Da, mnogi ne vole njegov vokal. Meni je ok. Npr. Watcher of the Skies kvlt! A Gabriel je super, obožavam ''From Genesis to Revelation''. Quote
Angelystor Posted July 1, 2008 Report Posted July 1, 2008 Pa Watchera peva isto Gabriel.. Ā A sa Kolinsom na vokalu "A Trick Of The Tail" je vrh album..sve ostalo posle toga ne mogu da slusham, though ima finog materijala na Wind.. i Duke. Quote
Novaliis Posted July 1, 2008 Author Report Posted July 1, 2008 Pa Watchera peva isto Gabriel..Ā A sa Kolinsom na vokalu "A Trick Of The Tail" je vrh album..sve ostalo posle toga ne mogu da slusham, though ima finog materijala na Wind.. i Duke. Ā "A Trick Of The Tail" je moj omiljeni album. Jbt, zar ne peva Kolins Watchera? Mislio sam da je Gabriel samo na prvom albumu..auuu.. Quote
Angelystor Posted July 1, 2008 Report Posted July 1, 2008 (edited) Uhuhu, nikako, nikako! Grdna greshka. Prvi album na kom Kolins peva je ATOTT (dotle sve pevao Piter), on je do tada radio samo beking vokale, a svira bubnjeve..valjda od "Foxtrot"a, nisam siguran.. Ā edit: Ipak od Nurserya..dakle samo na prva dva albuma nije svirao. Edited July 1, 2008 by Angelystor Quote
Novaliis Posted July 1, 2008 Author Report Posted July 1, 2008 U jbt, al sam se ispalio. Pa imaju donekle sliÄan glas Hvala za info.. Quote
AstralliS Posted July 1, 2008 Report Posted July 1, 2008 Mike Portnoy i LƩo Margarit. A dodao bih i Martina Axenrota, novog bubnjara Opetha. Quote
AwakeN Posted July 1, 2008 Report Posted July 1, 2008 Po mom ukusu Portnoy-evi bubnjevi mi ne prijaju posebno njegova fus cinela koja jako sljsti kada su mu noge na bas pedalama,a i na hitovima mu je jako los dobos iako neosporavam njegov kvalitet!moje misljenje..... Quote
Spastic Ink Posted July 1, 2008 Report Posted July 1, 2008 Neal Peart matori kralj !.Mislim da je dao jako velik doprinos prog-u ! Quote
gavrosaurus Posted July 1, 2008 Report Posted July 1, 2008 ŠŠ¾Ńам Га ГоГам Mark Zonderа ŃŠµŃ оно ŃŃŠ¾ ŃŠµ он Š¾Š“Š»ŃŠæŠ°Š¾ на "A Pleasant Shade Of Gray" Šø "Disconnected " ... ŠŠµŠ½Šø ŃŠµ ŃŠ¾ ŃŃŠ°Ńно! ŠŠøŃлим, ŃŃŠ²Š°Ńно Га ŃŠ»ŃŃŠ°Ń Š±ŃŠ±Ńеве, Š²ŃŠ»Š¾ ŠøŠ½ŃŠµŠ»ŠøŠ³ŠµŠ½Ńно Šø ŃŠ°Š·Š½Š¾Š²ŃŃŠ½Š¾ ŃŠ²ŠøŃŠ°ŃŠµ. УопŃŃŠµ, оба Š°Š»Š±Ńма ŃŃ Š¼Šø Š±ŃŠøŃŠ°Š½ŃŠ½Š°. Quote
ProgressiveR Posted July 1, 2008 Report Posted July 1, 2008 Sve maŔtovitije teme na YuM-u ... meni svi omiljeni Quote
Novaliis Posted July 1, 2008 Author Report Posted July 1, 2008 Ovakve teme su prisutne po raznim forumima. Äisto da se razbije monotonija u diskusijama o bendovima iskljuÄivo. Quote
SixStepsOnTheMoon Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 (edited) Mike Portnoy i LĆ©o Margarit.. Ā ŠŠ¾ŃпиŃŃŃŠµŠ¼ ово. Ā Š“Š°ŃŠµ : Ā Gavin Harrison Bill Bruford Nick D'Virgilio Virgil Donati Simon Phillips    маГа.Га.има ŠøŃ много...Š±ŃŠ±ŃŠ°ŃŠø као Š±ŃŠ±ŃŠ°ŃŠø. Ā Sve maÅ”tovitije teme na YuM-u ... meni svi omiljeni Ā ŠŠ±Š¾Š³ ŃŠ¾Š³Š° ŠæŠ¾ŃŠæŠøŃŃŃŠµŠ¼ Šø ово. Edited July 2, 2008 by SixStepsOnTheMoon Quote
Bata Trokrilni Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Mike Terrana je zakon, svirao power, heavy ili prog. Äujem da ima i jazz projekat. Quote
AstralliS Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Po mom ukusu Portnoy-evi bubnjevi mi ne prijaju posebno njegova fus cinela koja jako sljsti kada su mu noge na bas pedalama,a i na hitovima mu je jako los dobos iako neosporavam njegov kvalitet!moje misljenje..... Ā Neosporan je kvalitet koji poseduje. A sad Å”to on svira možda na "loÅ”em drum kitu" (?) ili Å”to je neÅ”to možda loÅ”e isproducirano to je veÄ druga stvar. Mislim da govorimo o samim kvalitetima bubnjara, a ovog da postaviÅ” na bubnjeve koji Äe imati 1 doboÅ” iz 1 timpan i 1 Äinelu, ima da napravi dar mar, blago reÄeno. Quote
Novaliis Posted July 2, 2008 Author Report Posted July 2, 2008 Moj bivŔi cimer je govorio da lupa u tetrapak, ili tako neŔto. Quote
gavrosaurus Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 ŠŠ²Š¾, ŃŠ¾Ń ŃŠµŠ“на ŃŠµŠ¼Š° ŠŗŠ¾ŃŠ° би могла Га ŃŠµ назове "ŠŠ°Ń Š¾Š¼ŠøŃŠµŠ½Šø ŠŠ¾ŃŃŠ½Š¾Ń". Quote
Novaliis Posted July 2, 2008 Author Report Posted July 2, 2008 Portnoy svira i harmoniku.(pogledati moj avatar) Quote
AstralliS Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Pa da znaÅ” i da liÄi na Bata Kandu sa onom bradicom, haha. I Gildenlƶw bubnjar. Quote
AwakeN Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Mene je jako odusevio svirkom Dirk Bruinberg iz Adagio-a na prva dva albuma,mnogo dobro prasi! Quote
Recommended Posts