Jump to content

Repetitor


VoivodBG

Recommended Posts

U pitanju je treće izdanje u ediciji Nova srpska scena kojom produkcijska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak, želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina POPBOKS.

 

Repetitor je nastao u zimu 2005. godine u Beogradu kada se Ana-Marija Cupin pridružila Mileni Milutinović i Borisu Vlastelici koji su već neko vreme svirali zajedno. Želja za pravljenjem pesama na maternjem jeziku i sviranjem bile su jake tako da Repetitor svoje prve nastupe ima već početkom 2006. u beogradskom klubu Blue Moon. Usledio je niz koncerata po Beogradu: Drugi novi klub Studentskog kulturnog centra, stadion Tašmajdan (manifestacija Rock'n'roll škola), Dom omladine, klubovi Akademija, Žica i Ana 4 pištolja... ali i van Beograda: od Subotice, preko Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Arilja, Niša, sve do Vranja i Skoplja, ali i Zagreba, Osijeka, Banja Luke i Pule. Na ovim koncertima Repetitor osvaja pažnju publike svežom energijom koju isporučuje u velikim količinama, kao i jednostavnim pesmama i britkim tekstovima koji pozivaju na razmišljanje. Nastupaju i sa poznatijim bendovima kao što su Partibrejkersi, Kanda Kodža i Nebojša, Jarboli, Dža ili Bu, Obojeni Program, kao i na mnogim festivalima: Exit (Fusion Stage), Jelen Pivo Live, Nisomnija, Art&Music, Trenchtown...

 

Bend prošle godine na festivalu Art&Music u Puli - najbitnijem regionalnom muzičkom događaju posvećenom neafirmisanim bendovima - ubedljivo osvaja prvo mesto glasovima žirija i publike.

 

Prvi studijski snimak grupe, hit-singl Ja, koji je objavljen na kompilaciji Jutro će promeniti sve?, proveo je 5 nedelja na prvom mestu liste domaćih singlova Radija B92. Repetitor učestvuju sa tri pesme i na kompilaciji Zdravo zdravo zdravo (Kultur Akt, 2008), na kojoj je predstavljeno pet novih bendova iz Beograda.

 

 

Album Sve što vidim je prvi put snimljen je ove godine, najvećim delom u drugoj polovini aprila u studiju producentske kuće Digimedia u Beogradu i početkom maja u Puli (studio Partyzan), a dodatna nasnimavanja rađena su tokom avgusta i septembra u pomenutom beogradskom studiju.

 

Album sadrži 13 pesama, producent je Boris Mladenović (član grupa: Jarboli, Sila, Veliki Prezir, Dvojac bez kormilara).

 

Repetitor su: Boris Vlastelica (gitara, glas), Ana-Marija Cupin (bas) i Milena Milutinović (bubnjevi).

 

Dugo iščekivani debi album jednog od najmlađih beogradskih bendova - Sve što vidim je prvi put predstavlja moderno rokenrol izdanje koje će vas osvojiti svojom energijom i neposrednošću.

 

Takođe najavljujemo da će se u drugoj polovini novembra u okviru pomenute edicije pojaviti i debi album novosadske grupe Slaptrap.

 

Podsećamo da je 1. septembra u istoj ediciji objavljen prvi album Nežnog Dalibora – Sredstva i veštine, a 1. oktobra debi Petrola - Nezgodno vreme opasni dani. Izdanja se mogu kupiti u svim bolje snabdevenim prodavnicama diskova.

 

 

E-mail: [email protected]

 

Website: http://www.myspace.com/repetitor

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 year later...
  • 3 months later...
  • 9 months later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Koncert za pomoć beogradskim beskućnicima.

 

Posle nekoliko uspešnih akcija i koncerata koji su imali za cilj da pomognu beogradskim beskućnicima, volonteri Crvenog krsta Palilula ponovo organizuju koncert POJAČAJ! sa ciljem da sakupe sredstva za pomoć koja je našim sugrađanima neophodna tokom zime.

 

Tokom 2012. godine u prostorijama Kulturnog centra Grad i u klubu 20/44 organizovana su dva humanitarna POJAČAJ! koncerta. Uz pomoć sakupljenog novca, kao i zahvaljujući brojnim donacijama, sastavljeni su interventni paketi koji su u julu mesecu podeljeni beogradskim beskućnicima. Drugi POJAČAJ! odigrao se krajem oktobra u Kulturnom centru Grad i tom prilikom sakupljeno je 46 200 dinara. Planirano je da sredstva sa drugog i predstojećeg trećeg koncerta budu iskorišćena za pomoć beskućnicima da lakše prezime ovu zimu. Hladnoća i nehumani uslovi koji čekaju naše sugrađane na ulicama ove zime, pravi su razlog da se još jednom okupimo i na ovaj način pomognemo kupovinu stvari koje su beskućnicima u ovoj prilici najpotrebnije.

 

Akciju će ovoga puta podržati domaći alternativni bendovi While, Metak za zlikovca, Krš i Repetitor. Bendovi će nastupiti u Kulturnom Centru Grad 10. januara. Cena karte je ista kao i na prethodnim koncertima, i iznosiće 200 dinara, a sav prihod od prodatih karata biće iskorišćen za pružanje interventne pomoći beskućnicima.

Edited by Lou
remove format

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...