Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 253
  • Views 30.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Haos sam ja
    Haos sam ja

Gledali smo ih sinoć u Klužu, meni treći susret uživo sa njima. Sjajan klub Form Space koji se nalazi u okviru Cluj arene (moderan fudbalski stadion izgrađen 2009e) je mesto o kome u Bgdu možemo samo

• Bio sinoć na lepoj belgijskoj večeri koji su priredili Wiegedood i Amenra (oprosti Slow Crush, nisam stigao), i iako sam primarno išao zbog Wiegedooda, koji mi je jedno od većih otkrića iz prošle godi

• Angelystor
    Angelystor

Pošto nema odgovarajuće teme na black podforumu za jedan od najboljih black bendova iz zadnjih 15-20 godina, da iskoristim ovu za kraći raport sa susreta sa ubistvenom trojkom zvanom Wiegedood. P

a sentimentom valjda otkud znam

oathbreaker je pankiji i drecaviji haha

al' mislim da je safe bet da ce se ljubiteljima jednog svideti i drugi

Sentimentom da, ali muzički ne baš. Amenra je baš ono definicija post metala aka namunjeni sludge rif u repeticiji i atmosfera, Oathbreaker je mračni vrištavi hardkor koji je evoluirao u post black i ima dosta prikucavanja.

Svakako da su oba benda za istu bazu fanova i ja ih obožavam ali meni ionako čudno da se Igoru uopšte svideo Amenra (recimo popljuvao svojevremeno COL koji je vrlo sličan bend muzički), a Oathbreaker možda ima previše core elemenata za njega.

da, istina

mog'o bi probati COL opet svakako, cudi me da mu lezi amenra (i jos ludje vidjedude), COL je dosta progresivniji i melodicniji, ocekivala bih pre da je to fit nego amenra - sta znas, ukusi evoluiraju

mozda ako pojasni zasto mu se svidja pa bude lakse haha

M'da, niđe veze Oathbreaker i Amenra, sem sličnih socijalnih krugova i tako to. Usput, bezveze ste me naplašili za vokal, iznad proseka besna žena vokal. Za sad samo slušao EP i prvi album, možda posle postane gora, čuće se.

22 hours ago, Haos sam ja said:

Svakako da su oba benda za istu bazu fanova i ja ih obožavam ali meni ionako čudno da se Igoru uopšte svideo Amenra (recimo popljuvao svojevremeno COL koji je vrlo sličan bend muzički), a Oathbreaker možda ima previše core elemenata za njega.

Mene je taj CoL stvarno ubio u pojam na Brutalu onomad, baš mi nije leglo. Probavao isto kući malo, i jako mi dosadno bilo. Amenra sam apsolutno slučajno uhvatio na Alcatrazu, prvi festival posle/usred korone, i možda je i do toga što me spucavao tad dopamin povratka na žive svirke, ali stvarno sam tad bio prijatno iznenađen. I to bez da sam ih kući ikad pustio, zbog pretpostavke da nije za mene. Kad eto. Ali, stojim i dalje pri tome da mi je bolje lajv nego za kući.

Oather za sada mi ne smeta ništa za sad preterano za sad, a ima nečega što mi baš leži, npr:

Da se razumemo samo da mi je Wiegedood i dalje najbolji od svega pobrojanog.

21 hours ago, Havočka said:

mozda ako pojasni zasto mu se svidja pa bude lakse haha

Morao bih opet da pustim CoL da bih objasnio što mi se nije svidelo, ali bukvalno BA trauma mi to ne dozvoljava još neko vreme. A Amenra, dobri riffovi, sviđa mi se kako se grade pesme, prija mi i ta neka konstantna mračna i beznadežna atmosfera. Konstantna je i skladna hahaIako mi vokal npr. na papiru ne odgovara, ide uz tu atmosferu. I povrh svega što to sve izvode uživo vrhunski i bukvalno su jedan od šačice bendova koji imaju video projekciju na stejdžu za koju mogu da izjavim da je dobra.

ja takođe nikad nisam bio CoL fan, a na papiru bi baš trebalo da mi to bude to, ali nikad ništa od toga

Amenra su mi nešto kao Neurosis današnjice, baš taj miks nenormalne težine, tenzije i bola, malo post malo hc malo folky akustika, baš dosta paralela mogu da povučem. a i sarađivali su, Absent In Body je meni bio super projekat, ali onda Kelly ode tom Soft White Underbelly stazom života skroz

tako da eto šta znam, objektivno je od mene Neurosis u globalu najprikladnija preporuka ako već nisi fan haha

To nije uopšte loš shout, Neurosis sam isto manje-više naslepo gledao na Brutalu (16/17?) i sećam se da mi bilo impresivno, i onda kući nikad pustio jer...previše contenta u životu, 'de znam.

meni skoro svi post bendovi bolji uzivo nego studijski, cak i sta ne bih pustila gajbi mi zvuci do jaja uzivo 🤣
neurosis jest safe bet

al' mi se cini tebi se u stvari svidja ritualna depra haha
probaj downfall of gaia

celeste
https://www.youtube.com/watch?v=HLqepVM8hSk&list=RDHLqepVM8hSk&start_radio=1

altar of plagues
https://www.youtube.com/watch?v=A7GO1XkFPk4&list=RDA7GO1XkFPk4&start_radio=1

trob
https://www.youtube.com/watch?v=sHCTPIxyyDU&list=RDsHCTPIxyyDU&start_radio=1

zanrovski nidje veze al' ti se mozda dopadne atmosfera

Edited by Havočka

Gde je Neurosis tu je i Isis kao imho vrhunac tog tipa zvuka, kad se sve sabere.

Mada razumem o čemu se priča, posebno ovo što Talvi kaže, neki od tih bendova su čisti bol i muka i tu spada Amenra koji su em vrhunska sila uživo em imaju perfektnu auru oko benda i vizuelne prezentacije, čak i sve fotke benda a i članova privatno su uvek isključivo crno bele, dobra fora. COL ima izlete u neki prozračni, optimistični vajb.

E super ako ti je ok ova hardkor/converge rifovi faza Oathbreakera, ali mislim da bi posebno mogao da ti se svidi njihov poslednji album koji je barem meni najbolji album core goes black tipa ikada.

Meni je CoL isto bio smor i onda sam se samo jedno jutro probudio, odusevio se i postao die hard fan.

Kako, zasto, pojma nemam, ali mi je drago sto je tako.

Edited by 23/16

meni vazda bio u top 10

ako treba col preporuka, definitivno samo pogledas film (years in a day) - pregled skoro cele diskografije koja valja

11 minutes ago, Haos sam ja said:

E super ako ti je ok ova hardkor/converge rifovi faza Oathbreakera, ali mislim da bi posebno mogao da ti se svidi njihov poslednji album koji je barem meni najbolji album core goes black tipa ikada.

E da i taj Converge mi beše sjajan na BA zadnji put, i onda ne stignem nikad doma da pustim haha Zato @Havočka ne zameri, ali ovo krcanje 10 imena i 10 random yt klipova meni nikad ne prija, ili probam studiozno albume da slušam ili ništa.

14 minutes ago, Havočka said:

al' mi se cini tebi se u stvari svidja ritualna depra haha

Ali mora depru da prate riffovi, samo depra lajv je dosadno (fazon takvu depru imam i u kancelariji, lol).

Edited by Angelystor

ja sam ispao iz ovog fazona odavno, ali sam gledao CoL i na brutalu i na A38 2013 i mislim da mi je to u top 10 na Brutala sigurno. svetla/zvuk sve.

amenra sam gledao 2015 valjda na BA i verovatno ime je tad bina bila skromnija, svirali na onoj trecoj bini, ali zvuk bio odlican.

ali amenra mi je predosadan na snimku a CoL imaju bar 3-4 klasika u ovom zanru meni. mozda bi bilo drugacije da sam ranije Amenra cuo ali jbg, i taj vokal me bas iritira.

ali ipak Isis/Jesu 2005 u Zagrebu >>>>>

bedak samo sto Neurosis nisam nikad uhvatio

CoL je def nešto progresivniji bend i šira im je zvučna paleta, ali mislim da je ovde stvar kod ovakve muzike u atmosferi. Amera je baš čemer i tragedija u zvuku, pa još dodatno pohranjeno uživo, nema tu ništa impresivno svirački nego jednostavno zvučno ubijaju. CoL je za njih oaza optimizma. Sličan je to muzički izraz ali i dosta različit u okviru ovakve niše.

16 minutes ago, azal said:

jbg pogresnog coveka ocigledno pitas, ovo meni nista specijalno. haha mislim da mi je skoro svaka bolja od ovog

Probao, solidno dosadno jebiga. Prvih 3 minuta se bukvalno osećam kao da me neko zajebava, i onda dođe prelaz i nekako bude još više mlako nego pre. Pa tek ono palamuđenje na sredini i nanovo spuštanje niušta. Ne znam, svaka vama čast kad možete haha

Još ovaj trip kad svi headbanguju kao da sviraju nešto 3x teže nego što jeste mi isto uvek ultra odbojno. Pogotovo kad liče da im stajling radio isti lik kao Leprousu.

svaki post metal bend je ovako izgledao pre 20 godina, you had to be there haha

jbg, poslusaj na albumu, ili nesto kao "Watchtower" gde ne palamude mnogo.

ako te ne radi, onda slobodno preskoci ceo taj Cult of Luna/Isis/Neurosis fazon.

A znam, zato meni to tad bilo sve za izbegavanje. Meni je najbolji "post metal" Oceanovi Phanerozoici. Ali zato mi je isti taj Ocean sve do Pelagial manje-više neslušljiv.

1 hour ago, Angelystor said:

Dajte mi bolju pesmu od ove koju ima CoL pa da pričamo

ahahahaha a meni ovo najbolja pesma poslednjih 10 godina, bas tesko prejebati 🤣

Evo ti par "novijih" CoL kidalica sa konkretnim rifčinama, ako te ne radi, pođi dalje putem svojim

Neverovatna im je ova sklonost da naizgled svaku pesmu potpuno umrtve u sredini na 2-3 minuta. Jel to taj prog, pitam ja vas.

Ima konkretnijih momenata ovde, ali definitivno

big-bike-ride.gif