Jump to content

Windows 7


ProgressiveR

Recommended Posts

Ja skinuo sa majkrosoftovog sajta i sve je super, radi brzo, brzo se instalira, čak sam i lepo podesio da se butuje pre Ubuntua koji imam instaliran na drugoj particiji, jedini je problem (i razlog ponovnog vraćanja na XP) zvuk. Nema zvuka ni na SB live-u ni na integrisanoj karti, a to mi se nikako ne isplati nit mi se sviđa. Dok se ne pojave zvanični drajveri za bilo kakav zvuk guram Xp i Ubuntu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fora je skinuti Pro ili Advanced verziju, pokrenuti instalaciju, kada traži da restartuje kompjuter uradite to, kada se bootuje ponovo da nastavi instalaciju vi je prekinite i instalirajte Lite verziju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok evo zapazanja i pitanja ujedno...posle odredjenog vremena cuje mi se karakteristican zvuk kao kad gasite razunar (pokusaj docaravanja: "klik"..tszzzzz)...kao kad idete na gasenje racunara i taj zvuk se javi priliko gasenja venta na procesoru i jos necega. jel ovo normalno i da li je jos neko primetio? podseca me malo na C&C opciju s tim sto takt procesora ne opada.

ne pravi probleme, i kao sto rekoh ne pada takt niti bilo sta...samo me zanima jel to normalno i da li je jos neko zapazio.

 

 

Za sve one koji imaju Sedmicu i više hard diskova, nema razloga za paniku. Win7 je optimizovan da štedi struju i pokretne (potrošne) delove harvera tako što gasi neaktivan hard posle određenog vremena. Mene je prvi put propisno prepao, znao sam da je hard stao i već sam krenuo da mu pojam posmtrnu pesmu. Otvorio sam Computer i on se ritnuo i zavrteo. Praktična, ali malo nezgodna opcija jer se povećava vreme pristupa podacima, dok se ploče zavrte, jelte.

Za virtualce preporučujem UltraISO, menadžer i editor .iso slika. Integriše se u shell, iso se ubacuje iz Explorera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slažem se sa drugom Ayreonautom u pogledu gašenja HDD-a ... lepo je što su Redmondovci mislili na potrošnju struje (i buku na kraju) ali dok sačekaš da se zavrti ugašeni HDD (pa makar on bio iz serija najbržih) prođe nekoliko sekundi, a to ume da bude veoma iritantno. Malo sam Guglao pa evo rešenja:

 

1.Otvori Control Panel > Power Options

 

2. Sad, pored izabranog plana klikni "Change plan settings"

 

3. Ispod ima text link "Change advanced power settings"

 

4. U listi nađeš stavku Hard Disk i staviš joj vreme uspavljivanja npr.99999 minuta (jer nema "Never")

 

I to je to!

Edited by ProgressiveR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima "never", spusti na nulu.

 

Ovo me je još kod Viste dočekalo, hard se gasi posle 20 minuta, hibernacija posle sat vremena, ostavim ja tako kompjuter da downloaduje preko noći i ujutru me zatekne ugašen. Živ sam se isek'o :)

 

Nego sad mi ortak reko za super foru: ako imate gomilu otvorenih prozora i gužva je, uhvatite jedan za title bar, prodrmusate ga levo desno i svi ostali se minimizuju osim tog :)

Edited by voodoo_

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...