Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

30 members have voted

1. 1. My Kantele - akustična ili električna?

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Replies 3.5k
  • Views 266.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• STARSHOOTER_SUPREME
    STARSHOOTER_SUPREME

Pasi naravno jer tehnicki savrsheni pevaci su picke,pevac treba da bude narkoman ,alkoholicar ili lud dabi mogo da udje u stanje svesti za svaku pesmu !!!Joutsen sve to lepo molski odpeva al nekako ni

• Finski bendovi vredni pomena : Sentenced, Demigod, Impaled Nazarene, Demilish ...ajde i Amorphis.   Tako da...   Amerika > Engleska > Švedska >>>>>>>>>>>>

• Kladim se kada poslusam album, bice isto ko i sa Skyforgerom. Okej catchy album koji nema sta puno da ponudi, a vi ga hajpujete do ne izmoglosti. No ono sto mi se dopada, volim kada su ljudi srecni ka

comment_340400

VIdo sam kod SKC a novi album, al naravno meni je ispod casti da kupujem muzicka izdanja :twisted: Sacekacu da neko pazari pa cu se menjati biggrin.gifa: Lik koji je prodavao kaze da album ne lici na Am Universum i da vuce na neku progresivu :? ... e sad kolko je njemu verovati ....

comment_345983

"There are no flowers on your grave, there are no chains..."

Upravo mi sad svira...

Divan band! Samo jedno pitanje. Posto namjeravam da narucim original zadnji album (za koji sigurno znam da je VRH!) moze li mi neko rec valjaju li sto oni za rusko trziste ili da narucujem provjereno iz Njemacke?

• 4 weeks later...
comment_364808

[

quote="Dragon Lord]muzicki su im svi albumi interesantni, cak i Am Universum.

Joj shto sam se ja naprzila na taj album ,ne znam zashto ljudi odma' dizu ruke od Amorphisa i ostalih metal bendova koji prestaju da se dernjaju i pochinju malo da experimentishu :? velika je hrabrost i beskompromisnost izaci iz okvira zacrtanog zanra i uploviti u neke druge muziche vode smile.gif a to josh pride zvuchi i odlichno.Ovaj album mi se vishe svidja od Tuonele , nekako je hitichniji i ima te divne melaholichne momente dzeza ,ma, krasan je album Am Universum biggrin.gifa:

comment_364824

hm pa šta se može naći dobro na "far from the sun"... ništa posebno... kao prvo provlače melodije koje su uradili još davno na elegy, koriste stare rock recepte, vokali su ostali isti, takođe i aranžmani... znači pod broj 1, ne nude ništa originalno

drugo, udaljili su se od metala, otišli su mnogo dublje u rok, komercijalne vode, možda to nekom i ne znači, ali muzika tako gubi dušu...

treće - vokali... ono je poprilično jadna predstava... na nekim pjesmama zvuče kao da mu je neko objesio teg od 10kg za...

poslije poslušane komplet diskografije amorphisa, kako se može i doći do ideje da am universum/far from the sun epoha vrijedi nešto? :? experimentisanje se cijeni samo kada je dobro, a ne kada nastanu neka kvazi djela, koja ciljaju samo na prodaju...

comment_364878

[
quote="Dragon Lord]muzicki su im svi albumi interesantni, cak i Am Universum.

Joj shto sam se ja naprzila na taj album ,ne znam zashto ljudi odma' dizu ruke od Amorphisa i ostalih metal bendova koji prestaju da se dernjaju i pochinju malo da experimentishu :? velika je hrabrost i beskompromisnost izaci iz okvira zacrtanog zanra i uploviti u neke druge muziche vode smile.gif a to josh pride zvuchi i odlichno.Ovaj album mi se vishe svidja od Tuonele , nekako je hitichniji i ima te divne melaholichne momente dzeza ,ma, krasan je album Am Universum biggrin.gifa:

To i ja kazem. Am Universum konza! biggrin.gifa:

• 3 weeks later...
comment_383549

E, slatkisi...pored toga sto tako slatko diskutujete o novom albumu, samo da dodam da ce 7.8.2004 da sviraju u komsiluku....iliti na Szigetu... mmmmmmm biggrin.gifa: biggrin.gifa: biggrin.gifa: biggrin.gifa: biggrin.gifa:

comment_388766

Far From The Sun vraca nadu da ce se bend okanuti sranja u buducnosti i zaboraviti na mracni My Kantele EP, Tuonela (koji btw. nije los, ali nije za Amorphis) i AM Universum period.

comment_391594

Evo da se i ja oglasim...

Prvi album nisam slusao.

Tales from the 1000 lakes i Elegy su nestvarno dobri albumi.Nikad mi nece biti dosta epova poput My kantelle,Elegy i Black winter day.

Tuonela je OK,ali tu se primecuju znaci slabosti koji su u punoj snazi izrazeni na Am Universum.Album je uradjen totalno preko K..CA!

Novai album jos nisam cuo...