Jump to content

Left4Dead


MissionVao

Recommended Posts

Ja sam stalno zbunjena kako ne postoje teme o kul igricama :)

 

Left4Dead je igrica gde vi i jos troje prezivelih pokusavate da stignete do mesta gde vojska dolazi po vas da vas spase krecuci se od safehousa do safehousa. Na putu do tamo prolazite kroz razne mape na kojima vas cekaju horde zombija. Svaka mapa se zavrsava survivalom gde ste na malom prostoru (obavezno s municijom i puno health-a) dok dolaze horde i horde na vas a vi cekate vojni helikopter/kamion/brod. Misija je uspela i ako se samo jedan spase (ali to i nije poenta igranja zar ne? ;) )

 

 

 

Ono sto svaka misija ima su safehouse (na kraju svake mape, misija ih ima 3-5 npr) gde vas ceka health i oruzje, kao i put izmedju dva safehousa iste tematike (hospital, farm, airport i sl) gde vas cekaju krovovi s kojih mozete pasti, automobili s alarmom koji dozovu zombije, kucice u kojima se moze naci poneki redak health, municija, molotov koktel ili pipe bomb.

 

Postoje obicni zombiji (rastrkani svud po mapi kao i horde koje dolaze na svakih xy minuta) i specijalni - Smoker, Boomer, Hunter, Witch i Tank. Svaki ima karakteristicno upozorenje da je blizu, napad i tezinu rana koje nanosi.

 

Mape su sjajno uradjene, nema neke interakcije sa okolinom ali ima puno stepenica, mracnih hodnika, tunela, vode, shume, zidova kroz koje se moze nenadano probiti horda zombija pravo na vas...

 

Nema nosenja vise oruzja (pistolji se podrazumevaju, dodatno vatreno morate odabrati), nema nosenja vise od jednog healtha, pilula, koktela... Municije nikad nema dovoljno (ali pistolji je imaju beskonacno, sto nikako ne cini igru prelakom - zbog spec. zombija).

 

Interakcija sa ostalim igracima se svodi na razmenu pilula, pipe bombi, koktela, lecenje i dizanje sa poda (ako ste gadno povredjeni padate i health opada dok vas neko ne digne).

 

Smrt i nije tako strasna jer cete se za par minuta pojaviti negde random na mapi, obicno usput ostalima, dovoljno je da neko otvori vrata sobe u kojoj ste.

 

Moze se igrati kao single player gde ostale preuzme komp ili uzivo/preko neta. Za net vam treba original kopija ili idite na Garenu.

 

Razocaranje je u tome sto su obecali gomilu mapi a na kraju je izasla samo jedna (zvanicna) dodatna (po defaultu ih ima 4) i to ne misija nego last stand :violent: Ima par dobrih (BAS dobrih) mapa koje su uradili fanovi ali i dalje su ispali pi*ke. Eh da, ima nekoliko nivoa tezine sto cini igru zabavnom za duuugo igranje :da: Prvi put smo je nas troje picili 8h i svaki sledeci put maltene isto toliko. Sad igramo na najgorem i nije nemoguce osim sto je Tank maltene neunistiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Ja igram Left 4 Dead 2. Mnogo je dobro, samo bezveze je igrati na piratskim serverima, previše cheatera. Kad imaš lepo steam, nema cheat-ovanja i ne živciraš se bezveze. Ovako na mule svaka četvrta partija je dobra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 years later...

Ja uzeh bundle pre par meseci posto mi je godinama bila omiljena mp igra i poskidala sam fan made kampanje za oba sa l4dmaps koje imaju ocenu preko 90. Ne igram poslednjih nedelja al bih mogla opet. Ko hoce nek me doda, nick mi IsisVega, ima i neko srce simbol :haha:

Obicno odigram s deckom par kampanja od pocetka do kraja, nekad imamo i treceg igraca. Al ne znam kad cu sl. put, sad se pici Team Fortress uglavnom.

 

treba mi malo kvalitetnog rokanja.

proslo neopazeno - dokaz da je generalni mrtav :haha: Edited by MissionVao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima dobrih mapa, ali su mi najrađe one zvanične.

 

Igrate sa dva bota? Meni nije to-to. Kada se okupi ekipica igra ima više smisla. Pogotovo ako je na expert-realism.

 

A TF sam zbrisala davno... Od kad je postala besplatna mnogo je veći haos na mapama.

 

Elem, dodajem te ovih dana (Gadura) kada budem bila u prilici da k'o čovek sednem i odvojim vreme za gejming. Pa ako nam se zvezde potrefe - DA ZAIGRAMO MALO. Bilo bi kul da nam se priključi još neko i da lepo ugovorimo sešn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne igramo s botovima, uvek dodje neko random :D S botovima je smor.

Yeah ima 90 strana rezultata za 'Lunar' xD

 

Al svakako nismo taj nivo da nam se igra expert realism tako da je bolje da ne igramo zajedno.

 

@Lunar. Yeah ima 90 strana rezultata za 'Lunar' xD ti ako ne igras manijakalno dobro moz se pridruzis :D

 

Copy pasa me zeznula :3

 

pasTa

 

fuck my life

Edited by MissionVao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne, fazon je sto ne igram competitively tj. podjednako me zanima i pucacina aspekat koliko i neko uzivljavanje. Tako da kad obrnem kampanju jednom ne igram je posle duze vreme i generalno ne igram previse dugo i cesto. Zato nikad ne postanem dovoljno dobra za expert nivo, kamoli realism (recimo advanced realism sam probala pre par nedelja i bilo je hilarious, pogubili smo se iako smo svo cetvoro bili na Skajpu :haha: ).

TF2 je druga prica skroz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što se mučite preko skajpa kada ima vojs u igrici? :huh:

Ali da, realism je nemoguć bez vojsa. Pogotovo ako se igraju mape iz keca tipa Blood Harvest. Samo mrak, samo šuma.

 

ANW, ne znam šta da ti rečem...meni je generalno gušt igranja bilo koje igrice onda kada je zajebanije, zanimajući se za sve apsekte igranja koji zanimaju i tebe (a u suštini nije ništa preterano teže, kad pogledam. Samo što ti zombiji odužimaju više helta).

E sad, igra na expertu svakako menja koncept klasičnog igranja mapa ali samo zato što zahteva još više koncetracije tj uživljavanja što lepo pomenu. Ako sagledavamo pucački aspekt igre npr: za tenka treba više vremena i juracnja (najviše kada su u pitanju linearne mape iz keca), što čini celu pucačinu uzbudljivijom; hiluješ se samo kada si crno beo, s toga više štekaš i juriš pilule i adrenalin; pored toga što više razmišljaš o tome kako da sačuvaš sebe jer infektedi oduzimaju duplo, moraš više da posvetiš pažnju na to i gde se nalazi igrač iz tvog tima da bi se pomogli. Tako da nije u pitanju da se igra competitively već je akcenat baš na team playu koji na ekspretu doživljava svoje sexy usijanje :D:haha:

 

No, što se mene tiče, mož' da igramo l4d kako god 'oćete ... daj samo da lete čaure :D

 

A što se TFa tiče - to je potpuno drugačiji koncept igre. Iako u samom nazivu postoji reč TEAM, tvoja igra u suštini ne ovisi toliko od drugih. Pogotovo ako igraš sa Spyem. Zapravo se cela igra svodi na mlevenje protivnika bilo da je u pitanju capture the flag ili mapa sa cartom. Sa druge strane, svaki karakter sa kojim igraš ima svoj način igranja koji opet ne zavisi od drugih igrača u timu, osim ako si medic, jer hevy je tu da te čuva (barem bi tako trebalo da bude). Sve u svemu, u TFu generalno mož' da soliraš kol'ko te volja, a da opet budeš od koristi timu, pa čak i ako igraš sa endžijem dok prcaš sve žive mini sentrijem koje štekaš na svim mogućim i nemogućim mestima.

Edited by Bourbon Princess

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ofc, jednog dana cu i ja moci tako da igram, ako mi bude drzalo paznju dovoljno dugo :D Pauze su pogubne, ko i za sve ostalo (mada ti vracanje u formu svaki put ide sve lakse).

U TF-u jeste tacno to za solo ali kad ste bas tim (tipa nas 7-8 je igralo preko voice-a) ne da jebete keve nego ste nepobedivi (jer jelte u suparnickom timu najcesce nema takve grupe koja je savrseno koordinirana). E to mi je isto ultra fun ali retko se desi prilika da su svi online (plus je skoro nemoguce isprebacivati se tako da ste svi u istom timu).

Edited by MissionVao

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...