Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 17.9k
  • Views 1.2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• lemmy sixx
    lemmy sixx

Ili je trol ili je nevin. Nema trece. Pre bih rekao da je nevin.     Dok si ti recimo klasicni profil coveka koji ne slusa metaliku 2016. i misli da su smece.   Nosis kacket, 90% fejsbuk statusa

• Mjetal.

• Mena13Suvari
    Mena13Suvari

Металика је бенд са најгорим фановима на свету. Гледам овај нови спот, слушам нову песму и буквално ми их је жао. Звуче исто као на прва три албума, набацани генерички рифови, Кирк врти solo 101, али

comment_1251178

Znas koje je jedno od pitanja u intervjuima koje najvise mrzim? "Nabrojte 10 omiljenih albuma svih vremena." A kad krenem da listam, bez 100 nista.

Naravno da bih dodao jos neke pesme. 'Trapped Under Ice', 'Lepper Messiah', 'Battery'... Ajde da ne izdvajam, kompletna prva 3 albuma, dobar deo "...And Justice For All" i polovina "Metallica" albuma je sjajna. Ipak je 'crni' trebao da se zove "Don't Tread On Me". Naslov bi se odlicno uklopio saonom zmijom na naslovnici. Ovako zmice izgleda kao da se tu stvorilo niotkuda i ne ide nikuda.

comment_1251587

meni je baš produkcija suva. ne diže me. ima dobrih stvari a i ima dosadnih pesama. bas se uopšte ni ne čuje na justice-u. bas se baš čuje na master-u. ali tu mi se sviđa.

Nisam mislio bas kao instrument, nego basovi, duboki tonovi na albumu. Bukvalno probijaju. Uzmi Overklill "W.F.O.", pa ces videti sta mislim. Ista situacija je i sa njim.

comment_1252092

Nisam mislio bas kao instrument, nego basovi, duboki tonovi na albumu. Bukvalno probijaju.

Da, ovo je tacno.

Mislim, "...and Justice", ukoliko zelis pravi odnos prema albumu, treba slusati samo na vrhunskoj opremi,

na svemu sto "moze da prodje" ce se sigurno zagusiti.

Mislim da je produkcija tog albuma genijalna, cak i ovaj moment cudnog bassa doprinosti tom utisku praznine i neke skucenosti.

Svi znamo da je to prvi album posle Burtonove smrti.

Moram da napomenem i sledece: slican osecaj prati i "The Fragile Art of Existence" od Control Denied.

comment_1252152

Suocimo se sa jednom pozitivnom istinom...Sada zvuce do jaja, kao pre nekih 8 godina! Mnogo su se popravili u odnosu na 2003., a i Hetfield malo bolje peva...Jeste li slusali Damage Case, live, sa Lemmy-jem (2006)? Znaci, Jaymz je osurio! Ne znam zasto, definitvno da sada moze mnogo bolje da peva, al' eto...mrzi li ga, jebem li ga sta je....

Neka oni dodju da odsviraju jos jednom, pa da vidim kome nece biti dobro!

comment_1252240

Fazon je shto je produkcija na AJFA losha, tj nisu svirali u istom studiju u kojem su snimali Garage, i verovatno su radili sa nekim petardima koji neznaju da namotaju traku na snimach, pa je puste otpozade i VOILA dobijesh jedan od zashtitnih znakova - uvod za Blackened. AJFA mi je OMILJENI album, bash zato shto je chudan i neserijski; zato shto je u potpunosti posvetjen Cliff-u -> 2/3 pesama peva o njemu, jedna kompletna je napravljena od njegovih riffova, jedne njegove strofe, i shto je josh bolje njemu u chast... Najbolja produkcija sledi na Black Albumu koji su snimali u 'One On One' studiju, a mixali negde u Torontu. To je prvi album koji je Bob Rock radio sa njima, i napravili su zajedno show program.