Jump to content

Igre za Android, iPhone...


Dark_Elf

Recommended Posts

Dajte neku preporuku (stvarno) dobrih igara za android.

Trenutno sam u potrazi za nekom poteznom strategijom (tipa Civilisation 3, Heoroes of Might and Magic 3, Master of Orion 2...), ili neki potezni RPG, ali da je brate normalan RPG (neki dark fantasy), a ne dečicu da vodim i medvediće, ili one Manga pretpubertetlije.

 

Ne interesuju me Tower Defence klonovi, koje neki smatraju strategijama.

 

Ja mogu da preporučim Space STG2 strategiju.

Igra je realtime strategija, dok ne dođe do okršaja, onda se prelazi u potezni mod.

Prilično je zanimljiva, i sa još par dodataka, mogla bi da parira ozbiljnim strategijama na PC-u.

 

Hteo sam The Settlers HD da instaliram, ali nikako ne mogu da uspem (najviše što sam uspeo je da stratujem igru, ali sve teksture su bele).

Ako neko ima neki tip, ili link odakle da skinem apk i data fajlove (i gde tačno da ih stavim), bio bih zahvalan ako bi mi pomogao. Imam Galaxy S2 .

Takođe mi se mnogo igra King's Quest Legion, ali nikako da uspem da ga instaliram.

 

Instalirao sam isto FreeCiv.. ono... nije loše, samo je ipak Civilisation 3 mnogo bolji. Takođe sam instalirao neki port Heroja 3, ali ono je skoro neigrivo, jer je upravljanje mišem toliko pipkavo, da vam za jednu najobičniju radnju (kupovina vojske), treba jedno 5 minuta.

Čudi me kako ne mogu da smisle neki dobar emulator za miša, pa da to koriste za portove igrica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iako nisu ni strategije ni rpg, dobar je Assassins Creed Altair`s Chronicles i Hero Of Sparta. Ja sam instalirao Gameboy Advance emulator pa igram final fantasy :D

Lično nisam ljubitelj nikakvih real time igrica na telefonima, jer mi prilično manjka konfora u odnosu na lap-top, kamoli desktop računar, ali hvala na preporuci, jer ova tema nije zamišljena da bude preporuka igara podobnih samo meni, nego svima.

Još nisam probao emulatore ali čuo sam za onog Froda 64 (emmulator C64) i Winuae-android (amiga emulator)... to definitivno probavam.. a gameboy, sega 2 i super nintendo su sledeći. :)

 

video sam kod drugara age of empires...delovalo je cool...

a ja se isto pridruzujem u potrazi da dobrim rpg na androidu...

 

Ja sa isto video negde Age Of Empires za Android, ali nije mi ličilo ni izblizu kao PC verzija Age of Empire (trojke).

Pogledaću ponovo... pažljivije.

 

Što se tiče rpg-a, ako naletim na nešto, definitivno ostavljam link.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaću i to... a probaću i neki Amiga emulator.

 

Inače, ko voli svemirske simulacije poput Elite-a, Frontiera, Privetera, Freelancera, preporučujem igru: Galaxy on fire 2.

Tek sam počeo, ali mi se čini da je igra baš dobro odrađena. Grafika je u rangu sa Freelancerom, a imate i sve ostale stvari koje čine jednu simulaciju (trgovina robom, rokanje sa piratima, misije, kopanje asteroida...).

 

 

356911_galaxy_on_fire_2_full_hd_screenshot_05_medium.jpg

Edited by Dark_Elf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, deluje fantasticno, pravili likovi koji su radili prilicno solidan Aralon, ali nazalost ne radi na vecini fonova, nema nigde neka postena lista na kom radi, ili makar ja nisam nasao.

 

Imate neki Ded Spejs i Mass Effect: Infiltrator za fonove, od poznatijih, a izdali su sa PC-a jos i World of Goo i Machinarium. Sve odlicne igre, ali, jbg, ne znam nista od ovoga sto ti konkretno trazis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Većina tih Hd igrica sto se taj game catche skida odvojeno ne radi iz pojma nemam kojeg razloga, stalno traze da se nesto dodatno skida i onda pucaju na prvom nivou i sl, a ovaj shadowlands neće ni da se pokrene.. Sad da li ima neke razlike u onim verzijama koje se na google play plaćaju i ovih krekovanih koje neće da rade pojma nemam..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro deluje taj Ravensword 2, samo on je realtime koliko vidim, a ja tražim neki potezni rpg (poput Baldur's Gate).

Inače, ima neka fora valjda da se Baldur's Gate 2 startuje na Androidu, pročitah negde, ali nisam stigao da proverim.

 

Da li radi nekome King's bounty: Legion?

Meni deluje super iz review-a, čini mi se da je poput Heroes of Might and Magic, ali kada god instaliram (čak i sa data fajlovima), on me baci na google play.

Evo par screenova dotične igre:

IMG_0325.png

 

 

 

 

KB-Legions-3.jpg

 

 

 

Apropo Google Play-a (nov sam u tim Android vodama), koja je fora sa njim? Ja skoro ništa ne mogu da instaliram sa njega (pa makar i demo, ili kad hoću da kupim), osim nekih puzzle igrica, jer je ili: "This game is not compatible with your device" (a nađem igru na drugim sajtovima, i ispostavi se da radi), ili je: "This item is not avilable in your country". WTF?

Da li postoji način da se zaobiđe to? I zašto bi neki izdavač sebi ograničavao tržište ne dozvolivši da mu se igra kupuje iz nekih zemalja?

Baš počeo da mi ide na kurac Google Play.

I jedna digresija... nije mi jasno... zašto baš Google? Ko je njih ovlastio da sve igre budu preko njih servirane tržištu? Zašto nije Yahoo play... ili neki treći? Ili sva 3. Zašto se dozvolilo da neko ima monopol nad Android igrama?

 

 

Igram trenutno gore pomenuti Galaxy on fire 2. Znači kakva igra. :) Najtoplija preporuka. NIsam daleko stigao u kampanji, jer namerno hoću da zbudžim brod što više, pre nego što nastavim (igra inače dozvoljava da sami birate kada ćete preuzeti glavne misije), i lutam galaksijom, trgujem, rokam se sa piratima, rešavam (side) questove, kopam rude... Ima pun kurac brodova, oružja i dodataka za brodove, i sami birate kako ćete da zbudžite brod (isto kao u Freelanceru). Ja sam ga onako prilično zbudžio, ali uvek može više. :)

Jedino što igra JEDE bateriju, pa sam baš juče merio... oko 2 i po sata traje baterija dok se igra. Ali nije ni čudo, zahtevna je igra prilično.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ne znam za to, i ja se pitam.. konkretno ovaj Ravensword trazi tebra 3 (tegra) ali ono, mislim da te krekovane verzije ne rade, pa ne rade.. ja imam sonija arc s i i dalje ne mogu da ukapiram da li bi trebalo ili ne bi trebalo da radi. Gugl plej je definitivno tesko sranje, tu jedino skidam neke shareware stvari koje ne mogu nigde da nadjem (jako retko). Ja uglavnom idem na APK maniu http://www.apkmania.co/ - najveci izbor, generalno. A sto se Galaxy-ja tice, odlicna je igra, igrao sam i na PC-u.. za pc standarde je vec prica i sve to malo lejm, a i kratka je igra, ali ipak, najblize nesto Freelancer-u do sada, tako da je za fonove u top 5 igara svih vremena definitivno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izgleda da je to oko google play-a vezano za naše provajdere. Baš sranje što izbacuje za skoro svaku igricu da nije kompatibilna, ili traže da se kupi igra. Skinuću i ja taj Galaxy on fire da probam. Ja sam mislio da meni igrice ne rade jer je moj sony xperia tipo slab fon generalno ima tek 800 megaherca procesor i 512 rama, ali izgleda da ima neka druga fora što te igre nece ni da se pokrenu ili pucaju čim krene igra. Očigledno telefon ne može taj game catche da pokrene kako treba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I jedna digresija... nije mi jasno... zašto baš Google? Ko je njih ovlastio da sve igre budu preko njih servirane tržištu? Zašto nije Yahoo play... ili neki treći? Ili sva 3. Zašto se dozvolilo da neko ima monopol nad Android igrama?

 

Pa Andorid je Guglov, logično je da ga oni drže.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam znao da je Android Googlov.

Ali kake opet to veze ima? I Windows je Microsoftov, pa ne idu sve igre preko Microsoft sajta.

 

 

Izgleda da je to oko google play-a vezano za naše provajdere. Baš sranje što izbacuje za skoro svaku igricu da nije kompatibilna, ili traže da se kupi igra. Skinuću i ja taj Galaxy on fire da probam.

Pa taj rad, nemam ja ništa protiv što naplaćuju, nego što skoro ništa ne radi.. a i to sa državom mi je suludo.

Probaj Galaxy on fire 2, nećeš se pokajati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Preporuka za Reams of Fortune:

 

[media]http://www.youtube.com/watch?v=Q949-pEICZM&feature=player_embedded[media]

 

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gamaray.rof12.android&hl=en

Hteo sam da je kupim sinoć (svega 1 dolar košta unlocker), ali zbog uobičajenog "not avilable in your country" sranja, morao sam da iskopam unlocker sa "alternativnih" sajtova.

Free verzija zaključava karakter na 4-ti level. Više nego dovoljno da se proba.

 

Grafika je jako loša za današnje standarde, ali meni ima baš neki old-school šmek poput Might and Magic rpg franšize, i nisam mogao da odolim.

Čak i gameplay jako podseća na MIght and Magic, a nivoi su (poput Diabla) proceduralno građeni, pa je svaka partija unikat.

Jebe me menu (invertar), jer samo jednom hoće da se upali, pa posle moram da restartujem igru da bi mi ponovo proradilo.

Srećom, nemam potrebu da stalno gledam invertar.

 

Inače, radi se sad na drugom delu igre, i mislim da će da otkinu, jer iako radi samo par ljudi, vidi se da su pravi fanovi frp-ova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je l' igrao neko Crash NItro Kart 2 na Androidu? :)

Ja trazio pre nekoliko meseci da skinem bilo koju Crash igricu za android ( uhvatila me nostalgija ) ali ako se secam nisam mogao naci nista na TPB, imas ideju negde gde moze da se skine u apk-u ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam ni sta je tpb ni sta je apk, iam android na telefonu, sve sto sam do sad skinuo za njega, a to nije mnogo, skinuo sam sa onog play store-a, ni ne vidim ekstenzije.

 

Evo sad precesljah opet, Crash Nitro Kart 3D i Nitro Kart 2 su za iOS, oba. Ne znam da l' to moze da se smandrlja da radi na Androidu ili ne. Verovatno ne :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam ni sta je tpb ni sta je apk, iam android na telefonu, sve sto sam do sad skinuo za njega, a to nije mnogo, skinuo sam sa onog play store-a, ni ne vidim ekstenzije.

E kakav si ti to covek, tpb=the pirate bay. apk je ekstenzija fajla kojeg skines i prebacis na telefon, udjes u neki fajl menadzer ( uglavnom Astro- on ti pomaze da fajlove na kartici,tj. telefonu posmatras kao fajlove na kompu, da ne budes ogranicen da ih gledas na predvidjeni sistemski nacin) i pokrenes preko njega,recimo kao da skines igru i instaliras na komp,isti je proces.

 

Evo sad precesljah opet, Crash Nitro Kart 3D i Nitro Kart 2 su za iOS, oba. Ne znam da l' to moze da se smandrlja da radi na Androidu ili ne. Verovatno ne :D

 

Nasao sam nesto na pirate bay, ali to su izgleda verzije samo za xperia play, a ja imam mini pro :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...