Jump to content

2014.04.11. *Gun Club, Beograd* Popečitelji - proslava 10 godina albuma "Ko Radi?" + gosti Koja i Ex Robot


VoivodBG

Recommended Posts

1548140_10151941436921712_662669237_o.jpg

 

Grupa Popečitelji će koncertom u Gun Club-u, 11-og aprila, obeležiti deset godina od objavljivanja njihovog prvog albuma “Ko radi?”. Na ovom dogadjaju pod nazivom “Ko radi? Deset godina posle!“ . Popečitelji će, pored svih numera sa tog albuma , svirati i pesme koje su tada bile sastavni deo njihovih koncerata. Na koncertu će se kao specijalni gost pojaviti i Koja, frontmen grupe Disciplin a kitchme, čovek koji je producirao ovaj album i pružio veliku podršku bendu u tim danima.

 

 

 

Ova ploča, izdata na etiketi Mojo beat 2004-te godine, predstavlja kombinaciju slobodnog, sirovog folk-funk rocka i aranžmanski svedene, moderne produkcije, uz primese trance i drum and bass elemenata. “Ko radi” se ubraja među najbolje albume izdate te godine u Srbiji, a naslovna numera sa albuma se prošetala po prvim mestima domaćih top lista. Ovim albumom i ekplozivnim koncertima sebi obezbeđuju kultni status na andergraund sceni Srbije i tvrdokornu bazu fanova koja ne propušta njihove mnogobrojne nastupe u većim gradovima u Srbiji. Aleksandar Žikić u recenziji albuma “Ko radi” u dnevnim novinama Blic, te 2004-te godine, između ostalog piše: “Kontinuirana, energična i beskompromisna interakcija tri „konvencionalna” instrumenta, ritam kao temelj napetosti koja nijednog trenutka ne popušta, inteligentan, kreativan i diskretan pristup tradicionalnom muzičkom nasleđu… Popečitelji znaju šta rade. Oni, jednostavno, sviraju. Od svih pomaka koje donose, taj je možda najznačajniji.”

 

Pesme sa ovog albuma danas možete preslušati na oficijalnom sajtu Popečitelja i na Deezer-u.

Ulaznice za koncert će se naći u pretprodaji od ponedeljka, 31-og marta.

 

“Mnoge stvari su zanimljive vezane za ovaj album, od toga da je sniman na trakama, bez korišćenja računara, do toga da je, sticajem okolnosti, album sniman tokom prvih dana akcije Sablja. Ceo proces nije trajao dugo, pesme su usnimljene za tri dana po principu “svi odjednom”, bez usnimavanja. Nama je ceo taj period bio jako bitan, to vreme kada je bend trebao da se predstavi široj publici na pravi način. Uloga Koje kao producenta nam je puno značila, to je bila potvrda da je bend na pravom putu i prilika da se nauče neke stvari. Sve te težnje i kockice su se sklopile na pravi način i to je ono što može da se čuje na ovom albumu.„ izjavio je ovom prilikom Saša Furunović.

 

 

Ovom prilikom bend je odlučio da objavi i jedan kuriozitet. Numera „Kvarcna“ je bila sastavni deo tadašnjih koncerata Popečitelja, ali nije našla svoje mesto na albumu “Ko radi“, a ni na kasnijim albumima. Snimak je načinjen 2005 godine u Varšavi, u studiju Silentio records, na tadašnjoj turneji benda u Poljskoj. Pesmu možete preslušati i preuzeti na zvaničnom sajtu i na soundcloud profilu benda.

 

http://popecitelji.com/

https://soundcloud.com/popecitelji

https://www.facebook.com/popecitelji

Youtube Kanal

Share this post


Link to post
Share on other sites

U petak, 11. aprila, Popecitelji obeležavaju deset godina od debija "Ko radi?"

https://www.facebook.com/events/714905068561279/

- Mnoge stvari su zanimljive vezane za ovaj album, od toga da je sniman na trakama, bez korišćenja računara, do toga da je, sticajem okolnosti, album sniman tokom prvih dana akcije Sablja. Ceo proces nije trajao dugo, pesme su usnimljene za tri dana po principu “svi odjednom”, bez usnimavanja. Nama je ceo taj period bio jako bitan, to vreme kada je bend trebao da se predstavi široj publici na pravi način. Uloga Koje kao producenta nam je puno značila, to je bila potvrda da je bend na pravom putu i prilika da se nauče neke stvari. Sve te težnje i kockice su se sklopile na pravi način i to je ono što može da se čuje na ovom albumu. - Saša Furunović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaki koncert Popecitelja je kao najbolji djir. Imas malo funky, pa malo etno, pa unc ts, unc ts. I sve to postizu sa tri instrumenta. Ono sinoc je bilo nenormalno, jedan od najuvezbanijih bendova iz Srbije i voleo bih da naprave internacionalnu karijeru, zasluzuju to.

 

Kojino gostovanje ce isto ostati zapamceno sa onim masnim bluz rifovima i pogledima izmedju njega i Sase (gitariste) u stilu moj je veci od tvog. (no homo, naravno)

 

Retko dobra publika na koncertu i solidna popunjenost, i Popecitelji koji su bili u dobrom raspolozenju i zeljni da udovolje, cak i kada ih prekinu u pusenju pljuge pred bis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jes bio dobar koncert. ljudi taman koliko treba, zvuk odlican (mislim da bolje od onog ne moze u gun-u, a i koja se pojavio :bigblue: . zafalile su mi samo pesme sa kasnijih albuma ali to i nije objektivna zamerka posto se znalo unapred sta ce se svirati.

 

a cini mi se da je "kvarcna" najkrljackija pesma koju su napravili

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...