Jump to content

Kućni ljubimci i životinjsko carstvo


bo88gdan

Recommended Posts

Postavljamo statuse na fejs i na tviter i gledamo klip kad je psa odno šinter

 

 

Znam jednog retarda iz Prokuplja koji gaji kučiće za borbu, treba njega klati.

 

Al' nešto mi se prikenja kad vidim ovaj VICE xD

 

Ovo što priča ovaj za izložbe je živa istina, tako je isto i engleska tigrica (melopsitacus undulatus :D) retardirana, živi triput kraće, itd.

 

To ne znači opet da su borbe ok, al' je istina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa da svaki pas ima svoju namenu, to je apsolutno tacno. To sto su ljudi kasnije krenuli pse da koriste kao igracke i ljubimce, to je dovelo do dodatnih mutacija itd. Nordijski i psi iz Sibira i Aljaske su prvenstveno odgajani za vucu, teske poslove, cuvanje stoke, grejanje zimi itd. Isto sa ovcarima. Isto sa velikim planinskim psima, borba sa medvedima i vukovima, cuvanje stoke i porodice. Od primitivnih pasa se posle sve to razvuklo na previse pod - rasa, i onda dobijamo ovo sto imamo danas. Jedino jbg, te borbe pasa ne podrzavam, a i ovo za izlozbe sto je rekao, to je apsolutno tacno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa dobro, razumemo se mi otprilike, samo je retardirano posmatrati živo biće kao nešto sa namenom, bez obzira za šta ga je čovek koristi tokom istorije. A posebno je retardirano to navoditi kao argument za opravdavanje borbi. Lepo reče onaj tetovirani bokser iz klipa: ''Ja mogu da biram hoću li da se borim, za razliku od psa.''

 

I nije baš korišćenje pasa kao ljubimca dovelo do mutacija. I za te radničke pse sa raznim namenama se čovek vezivao emotivno, mazio pazio i kukao za njim kad rikne, i obrnuto.

Do mutacija je dovela nesmotrena selekcija u uzgajanju od strane čoveka, forsiranje osobina koje nemaju nužno veze sa zdravljem i sposobošću preživljavanja, uz posledično uništavanje ostalih 'neželjnih' osobina i sužavanje gene poola, što na duge staze dovodi do defekata kod vrste. A to je mnogo izraženije u tom izložbenom sranju nego u prostom držanju drugara ljubimca. :)

 

 

Podseti me ovo za namenu na izjavu asistentkinje s mog faxa koja objašnjava nekoj kolegEnici nešto vezano za metabolizam lekova uz rečenicu ''Generalno sve u prirodi se dešava s nekim razlogom.'' :haha:

Edited by Demon Seed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, pojasnio si malo bolje ono sto sam hteo da kazem konkretnije. Svakako da se vezes za svog pomocnika, najbolji covekov prijatelj. I jeste debilno sto ovaj opravdava borbe pasa kao nesto sto sam pas zeli. Ni jedan pas ne zeli da se kolje sa nekim drugim psom iz cista mira. Vec zbog cuvanja teritorije, dominacije, i ostalo. Ako mu se ne ugrozava pozicija u coporu i teritorija, nema ni potrebe da se bije. To sto ima snage, to je jedno. Sto onda ne pusti americkog staforda na kavkazijskog ovcara, koji je jedno 5 puta veci od staforda, i moze da ga rastrgne na pola za 2 minuta :haha: Nego sviraju kurcu, misle da su badass pa to ti je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...