Jump to content

Recommended Posts

a2535227422_16.jpg

 

"Vanilija" je zbirka intenzivnih, zvučno-aromatičnih i plesnih emo-macho pop pjesama, novog derivata synthpop žanra koji je svojevremeno žario i palio među širim slušateljstvom zemalja koje nastanjuju narodi južnih Slavena. Žanr je to koji ponovo i sigurno zauzima svoje zasluženo mjesto na festivalskim pozornicama, u klubovima kao i u eteru radio postaja diljem svijeta.

 

Album je Vuković snimao, miksao i producirao sam, mastering je odradio Lionel Williams alias Vinyl Williams, a dizajn naslovnice potpisuje Jeremy Nealis.

 

Napisan tijekom posljednjih zemaljskih godinu dana “Vanilija” je svojevrsna poruka autora napisana iz perspektive otuđenog bića koje promatra planet, događaje i ljude, te svoje razumijevanje i misli putem frekvencija i valnih duljina odašilje svim bićima na Zemlji. Zajedno sa svojim prijateljima, članovima eklektičnog plemena modernih vračara i vračeva, Svemirko će od ljeta 2017. godine predstaviti svoje glazbene radove i uživo na pozornicama diljem Balkana.

 

Vanilija @ Bandcamp

Share this post


Link to post
Share on other sites

sad sam se setio šta je bilo dobro dok forum nije radio

Edited by Underkuruz
  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

a0544848409_10.jpg

 

 

“Tunguzija” je iduća velika zbirka pjesama iz ateljea Marka Vukovića, izuzetne melodije i aranžmani, neshvaćena živopisna poezija i zvučne arome koje prožimaju nove moderne klasike.

 

Drugi studijski album, prethodno poznat kao EP s četiri pjesme, uz dodatnu količinu novih budućih hitova također poznat pod imenom Velika Tunguzija, Vuković je snimio, aranžirao i producirao u studiju Minus1 tijekom zime i proljeća 2018. godine.

 

Nakon “Vanilije”, emo-macho pop nastavlja svoju progresiju, a instrumentalno-vokalni sastav Svemirko sprema nove koncerte i nove, kako noćne tako i dnevne avanture. U svemirskom brodu na još uvijek neizmišljen pogon, ravno iz kozmosa na našu planetu ova skupina vračeva stiže da vas odvoji od vlastite svijesti.

 

https://jasamsvemirko.bandcamp.com/album/tunguzija

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

69715987_10157701198253304_5348023741458

Evo setliste sa jučerašnjeg 100-tog koncerta Svemirka.

Moram priznati da sam bio skeptičan kako će sve to zvučati uživo, jer jedno je solo rad gde se sve isprogramira i nakalemi, a drugo rad sa kompletnom postavom muzičara.

I mogu slobodno napisati da je Svemirko ispunio sva očekivanja, verovatno i više!

Dobra je pričica kada i dalje mogu da prepoznam pesmu, a da bend ostavi svoj pečat sa ličnim uplivima, npr. kako je bubnjar sve vreme bio u fazonu kao da je ispao iz hc pank benda ili pak dok basista poliva sa funky linijama, a uz sve to dodate one zezalice od šejkera i keytara i zabava je kompletna.

Red laganih pop pesama, zarazni refreni, ljudi đuskaju i dižu ruke gore kada im se zatraži, skoro nisam prisustvovao tako euforičnom koncertu.

Tako da Svemirko (bend) je uspeo da razmrda i najzahtevniju publiku i ako je to uspeo tri večeri zaredom onda je izveden najjači het trik u loklanoj muzičkoj istoriji.

P.S. Želim im da sledeći put odaberu još veći prostor i da ga rasprodaju jer posle ovoga može da se ide samo ka većim prostorima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...