Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/10/24 in all areas

  1. Overio sam sinoć Botch u Beču na njihovoj reunion/oproštajnoj turneji pa evo nekih utisaka: Otvorili su Great Falls koje nisam slušao pre fantastičnog prošlogodišnjeg albuma Objects without pain ali posle live ugođaja još uverenji sam da su ova gospoda novi vladari noise fazona. Njihov zvuk dosta naginje i nekoj Neurosis/Isis priči ali je muzika veoma neprijateljska i gadna i teška milion tona iako je proizvode samo 3 čoveka. Međutim, ovo nisu neke mlade snage nego iskusni muzičari npr. frontmen Damien Johnston je svirao u kultnim 90s metalcore bendovima Kiss it Goodbuy i Undertow, davno pre nego što je asocijacija na metalcore postao KsE i njegovi njanjavi klonovi. Sjajan je basista Great Fallsa, očekivao bi čovek neko standardno riljanje trzalicom ali lik svira prstima sve vreme i ima veoma zanimljive linije koje nemaju samo za cilj stvaranje buke. Sjajan bend sve u svemu, šteta samo što su dobili samo 35-40 minuta. Botch su apsolutne legende i jedan od onih kultnih 90s bendova koji su postali daleko popularniji 20 godina nakon smrti nego dok su stvarali muziku. Verovatno je i kasnija popularnost Convergea i Dillingera uticala malo na to da se posveti pažnja i njihovim savremenicima koji su stvarali ništa manje unikatnu i ubitačnu muziku koju su kasnije tokom 2000ih mnogi bezuspešno imitirali. Botch u svoje vreme nisu bili baš popularni između ostalog i zato što im se uvek jebalo za trendove i klišee pa su otvoreno i prozivali bendove sa scene i njihove fazone, strejtedž i druge besmislice koje su skretale pažnju sa supstrata, a to je muzika. Uglavnom su razneli Bečku Arenu i pokazali kako se to radi bez ikakvih efekata, pirotehnike, pompeznih narativa, clean pevanja i sličnih trica i kučina. Direktno u glavu. Dave Knudson je uvek bio unikatan gitarista i tako će i ostati iako meni deluje da je on sve dalje od nekakve heavy muzike. Pošto njihova diskografija stvarno nije velika, lako su u sat i 15 spakovali adekvatnu setlistu i raznosili bez hvatanja predaha. Pa ipak, zaista je delovalo da je to to, sad i nikad više i jedini je egzaltirani frontmen, Dave Verellen, ostao da izbleji sa publikom nakon giga, srećan kao malo dete a bogami i ja sam delio taj sentiment i nije bilo dileme da ću ih hvatati kad su objavili poslednju euro turneju. Mislim da su mogli još mnogo da daju ovom svetu ali bolje i ovako nego da mamuzaju mrtvog konja i izdaju albume reda radi. Fenomenalno veče koga ću se dugo sećati. Bezveze i naglašavati da je zvuk bio odličan, da je Arena super mesto i da je u publici bilo najviše zimskih kapa na kratke rukave po glavi stanovnika.
    3 points
  2. Ovo se Kuruzu obraćaju...
    1 point
  3. Kakva karta 299. Drago mi je zbog MVP-a, samo je neozbiljan i ima 37 godina da bi napravio nešto više u UFC-u. I falio je finish sinoć. Šteta za Nganua, protiv Fjurija nisam ništa očekivao, sada su bila viša očekivanja, ali ga razbio AJ kao amatera. Čeka se Raketa i UFC 300...
    1 point
  4. Taj Kekht Arakh jedan od većih mindfuckova u poslednje vreme, nahajpovan do neba, a muzika trećerazredni bedroom black metal.
    1 point
  5. Sto vise slusam album to mi je bolji. Novi video mi je top!! Nista napucano i bas zato mi se i svidja.
    1 point
  6. Problem sa "metuzalem" bendovima je što misle da im nije potreban producent, a sve što naprave deluje im kao zlato. I ako ga imaju (Maiden recimo) ispada da ga koriste samo kao tonca. Nemaju nekoga sa strane da im kritički skrene pažnju šta bi trebalo da izmene na pesmama i šta fali. A verovatno više ni živaca da nekoga slušaju, što je realno posle X godina karijere. Imaju zatvoren krug oko sebe, prijatna atmosfera bez sučeljavanja. Primera gomila... Naravno da godište ne pomaže, to na prvom mestu, ali mi se čini da bi dobar producent sa više slobode mogao da napravi dosta više od ideja koje smisle.
    1 point
  7. Preslusan novi album Sonate,i ............... ne znam sta bih rekao. Da je bolji od prethodnika to sigurno da jeste,pokusali su da vrate malo energije koju na proslom izdanju nisu imali,ali prosecne ideje,Tony-ev glas nekako zvuci kao da je prisilno morao da otpeva te pesme. Nemaju mi ove pesme emociju koju su oni s pocetnim albumima imali da ponude,pokazu i zbog cega sam voleo ovaj bend. Namerno napisao voleo jer sam se posle prethodnog izdanja jako razocarao a sad su me dokusurili... 5 Godine pauze bez novog oficijalnog albuma sa novim pesmama, smatram da je moglo bolje da se iskoristi i da se ideje pakuju polako,da se malo zagrebe po dusi a ne isporuce pesme samo zarad zarade i ugovornih obaveza. Ja sam album preslusao jednom i necu mu se vracati jer necu da trosim vreme na ispodprosecne albume dok neki bendovi kidaju i trude se da fanovima pruze kvalitetnu izvedbu pesama,albuma.... takvima treba posvetiti vreme.
    1 point
  8. Ovo bi moglo da bude lepo veče za pedere i dukatlije
    1 point
  9. i tako ja prstima vežbam novi omiljeni album 2003.
    1 point
×
×
  • Create New...