Jump to content

Vlaja Buraz

Iskreni članovi
 • Posts

  4818
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Vlaja Buraz

 1. Није да слушам Колдплеј али ово је Д Калт албум под тешким утицајем Колдплеја... или нечега тако већ. Иначе, нисам послушао озбиљније ништа послије Из(н)а(д) добра и зла (што ми је врхунски албум), те је слушање овог бенда веома селективно јер слободно умјетнички лутају куд им падне на памет (што и не подржавам нарочито) али овај сад, посебно након Јанове изјаве како је то одличан албум, дар свима са ушима... Шта знам, једва сакривам одушевљење.
 2. Тањеж амиго. Први сингл/посљедња пјесма на албуму испаде најбоља. Поприлично неуједначен албум, у сваком погледу, мене прије свега нервира што је то звучно: реално, ово је добар демо снимак а не албум. Поред тога, смор је што је Дирк тип бубњара који користи тимпане а Кикове солажице су шести разред зонфић. Е, сад, нема у суштини трагично лоших пјесама (рифова) али нема ни одличних, једно је три пјесме вишка, да су ти рифови паметније уклопљени на другим мјестима то не би било лоше. Овако, непотребно развучено, недовољно добрих идеја на ову количину пјесама. Још нервира вишак вокала, како главних тако и пратећих. То је то, што се мене тиче, без превише улажења у детаље/кварења другима.
 3. Loudness дуго стајао на аустријским огласима, 14 евра, јапанско издање, па додам ова два успут кад већ бацам паре... Добар албум, посљедњи њихов добар.
 4. Додуше, све је боље од Кевина Ширлија.
 5. Наставак пута низбрдо сингловима... Више од рециклаже и умора боли лош микс. "Продуцирајте сами албум, рекли су. Испашће то добро, рекли су."
 6. Лошија од првог сингла, микс је овдје посебно чудан (бас), генерално је мекана продукција, бубањ је хрпа јастука. Међутим, може проћи, ако се посматра као "још истог, само мало лошије"... Дирк је посебно на ауто-пилоту, Кико ми је незанимљив крајње али боље и ово него псеудо-мелодична говна од пјесама.
 7. A има ли неко објашњење зашто он, након што је испровоциран бакљом, креће потпуно насумично пјевати? Мислим, баш је упао нигдје и никоме...
 8. Недавно је Бајага свирао у БЛ, спомиње ми бураз да су комшинице имале мјесто у ложи јербо је Бајага у Швајцарској био одсјео код неке њихове тетке у коју се мало и заљубио... А ево сад ово. Било како било, чини се да је том човјеку све лакше него вратити Влајка и Нелета у бенд.
 9. Мој утисак за Маверичка: https://bojan5150.wordpress.com/2022/06/29/recenzija-top-gunj-petar-mihajlovic-jaran-2022-posljednji-leteci-srbin-na-americkom-nebu-zemalja-koje-ugrozavaju-saveznicke-zemlje/
 10. Од мене плус. Јесте рециклажа 1/1 али макар је рециклажа добрих ствари. С обзиром да је Дејв направио Супер Курајбер прије неколико година, најбоље да се жалим на ово. Не може то бити сулудо и потпуно ван контроле као 1986. али Лазар је свакако мањина. Само да не буде псеудо-мелодичних гована попут "(Пољубац) ШкорпиЈона" и биће ово пристојан албум. Иначе, Дирк и Кико су ми вјероватно најгори измјењиви тандем у историји Мегађета али проћи ће и њихово.
 11. Као да вас је чуо Бил: Понтијак је био јебачка марка, требао је да преживи али је Кина спасила Бјуик... Ипак, остаје нам: And I'm alone I'm on the highway PONTIAC DEAD OR ALIVE Што се мене и америчких возила тиче: C4 ZR1 - није први избор по питању изгледа али то је аутомобил са којим би се могло живјети и умријети.
 12. Ко воли ов(акв)у - изнад - сурову америчку класику, препоручујем (канал): У суштини, те рецензије су једним дијелом прича о тим аутомобилима, поред се провуче нешто тренутних догађаја, преглед догађаја из времена настанка аутомобила као и све оно што тренутно нервира тог лика... а лик је баш јак, толико да има и "почасни" канал: https://www.youtube.com/channel/UCSGVM9hLhMy-X97pj3nn1rQ
 13. Ћути само, неки су бјежали скоковима од четири метра кад су видјели обрнути крст. Фина акција била, полијепили смо 15 комада по граду, двије покидане исто вече, остале дочекале јутро...
 14. https://vecernjenovosti.ba/30030/vijesti/smrtovnica-medlin-olbrajt-instagram-banjaluka-najnovije-vijesti/ Лијепимо нас двојица на аутобуској у центру града, нека остарија жена ту чека аутобус па се окрену и загледа се... - Позната ми ова жена, гдје је радила? - Радила ту код ових американаца...
 15. https://www.b92.net/kultura/vesti.php?yyyy=2022&mm=03&dd=12&nav_category=1864&nav_id=2120731 АЈ КАРАМБА Мило ми је ово да чујем, не знам ни сам зашто. Аца је на неки начин био душа бенда, како је он отишао, све је отишло у курац*. Ствар је мало чуднија због чињенице да није био композитор нити главни лик али је некако био прави катализатор и везивно ткиво за ову осталу двојицу... Сличан случај ми је са Ливин Калор и оригиналним басистом Мазом Скилингсом, како је он отишао то више није исти бенд, на страну што је његов насљедник технички врло на нивоу, приступ ни материјални ни духовни више није исти. Оба бенда су са оригиналним (наведеним) ликовима били јебачи мајки а касније су се претворили у, мање или више, тугаљив интроспективан смор односно љигавштину без усмјерења. * Мислим, Ван Гог реално има нешто око два и по одлична албума од којих је посљедњи изашао прије 25 година а још увијек су један од највећих бендова ових простора, тако да они и нису толико отишли у курац (већ је све у курцу)...
 16. Лазару, јеси ли продао Ризик цедеј?
 17. Иако Баретову соло каријеру не пратим а и помало ме нервира што повремено користи име Мајке (али разумијем), морам признати да је човјек умјетник 1/1... Ово ми је било чисто сјебавање, онда опет сконтам да ради посао. ИМА СМИСЛА.
 18. Креативни неред имам отприје, самоназвани стигао данас... мале радости.
 19. А могли смо нешто договорити, мајка му стара... Хаселхоф је још увијек надасве конвертибилан.
 20. Ово што пишу г. Панасоник и још неки има смисла али исто тако је Елефсон већ неко вријеме био ходајући трансфер блама... По мени је овај отказ уговора о раду на мјесту с тим да овакав укупан развој ситуације не бих пожелио ни најгорем непријатељу.
 21. И мене је заинтересовало подгријавање овог мртвог леша Божаниног оца па се мало распитам код људи који боље знају: у питању је пермутација, није Божана дошла "тати на позив" већ извјесна госпођица Сара Ш. и испало је додатно лоше јер је ту наводно било неко друштво бањалучких газда те је - послије "пуцања бруке" - избила туча и тад је заправо јавно откривен уходани круг проституције у хотелу "Талија" који се налази у центру БЛ, чији је власник Ђурађ Регодић, гле чуда, кум актуелног министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача... https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Banjalucki-biznismeni-VIP-klijenti-prostitutki/231836 Милан Иванковић, Мирко Рисовић и Ненад Лубурић (може се претрагом пронаћи чега су све власници), круже приче о њиховим дружењима са овим несрећницама, како играју карата и под сто бацају паре и кокаин да им се зваЧу млохаве ките а те кесице кокаина неотворене завршавају у тјелесним шупљинама за даље дистрибуцију... Нисам ни близу тих кругова али знам лика који зна лика који је слушао лика који зна лика... Мали је град. Само још овај детаљ: тачно је да се Божанин отац убио, врло вјероватно од срамоте, она је у то вријеме радила као го-го плесачица и није је то баш потресло, штавише, на изјаве саучешћа је само одмахивала руком (то је тај побједнички менталитет).
 22. Ова три хит коментара вриједе да буду сачувана (са Блаебермаут чланака): Brett Bickley .... Easily, the least watched video on PornHub.... Danny Mail Welcome to my penis tall I’ll take some time to film it now Impossible to unsee this cock For your see the wood is much too hard Computer wanks leaked to the world Ejaculations to blind your eyes Possibly you’ve seen too much David Ellefson, we know too much Cezar Greif It's ok. She was 18. And her name was Hangar.
 23. https://www.blabbermouth.net/news/police-are-looking-for-iced-earths-jon-schaffer-for-unrest-related-offenses/ "Бори" цинкарош. Мораћу почети да слушам овај бенд.
 24. Дакле, ово је битно: То се односи на ове три компилације у бојама српске заставе (као и Немирно срце и Дејвидов соло албум), већ сад имате те пјесме на јућубу... Тражећи нешто сасвим друго, налетим на то... https://www.youtube.com/playlist?list=PLfOu3bqv8g9OrDmIq0QZ4h_TcW4ltmfQv Вај је добро сабијен до неприсутан, Сајкс није толико настрадао. Остало нисам слушао. С обзиром да има по четири-пет верзија тих пјесама, ремастера и алтернативних верзија, није толика фрка, али се - макар за мене - стварно ништа квалитетно није добило овим ремиксом и доснимавањем...
 25. ЊФО је албумчина коју само квари трагичан тон бас гитаре односно микс - нумере су идеална доза спида и грува - као да се сами себи извињавају за комерцијални покушај са Чујем чрно, а комплет Џо трилогија (1996-1999) је култ за себе. Овај актуелни нема хита, можда ова локал патриотска да се издваја ("Добро дошли у Земун") али је добар албум, добро осмишљен, одсвиран и измиксован, Линск се потрудио око својих сола (за разлику од неких албума гдје је на Кирковом нивоу), а и овај прије њега је истог квалитета, чак мало ширег захвата (насловна је баш еп на трагу "Година пропасти")... Дајте им шансу.
×
×
 • Create New...