Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 7.5k
  • Views 594.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ova tema je uvijek bila ultimativno stjeciste svih nesudjenih muzickih genija, kojima je sudbina dodijelila nezahvalnu ulogu da, umjesto da budu clanovi nekog renomiranog svjetskog prog metal benda, s

• kad budeš slušao:

• evo ti minus pedercino

comment_1928576

Šta će ti verzija bez LaBriea?

Inače, ja sam preslušao samo A nightmare to remember, rešio sam da ovu drugu stvar čujem tek na albumu, ali pretpostavljam da će nestrpljenje da me pobedi. :D Što se tiče ANTN... Odlična stvar. Pesma kakvu sam navikao da čujem od Dream Theatera, vuče na poslednjih par albuma, ali ima i oldschool DT elemenata. Solaže su odlične, refreni jako zarazni, onih par minuta pre poslednjeg refrena su klasika. Veoma je mračna pesma, pojedini delovi zvuče kao da su namenjeni da budu soundtrack nekom horror filmu. LaBrie kida. Moram takođe da kažem da mi uopšte ne smeta onaj deo koji Portnoy recituje - štaviše, odlično se uklapa u tematiku pesme. Tekstualno, očekivani nastavak priče o alkoholisanju, ne jedan od mudrih i inteligentnih tekstova kakve je DT radio pre 15 godina, ali to u principu više ni ne očekujemo od njh. Jedini deo koji mi se ne sviđa je onaj od 13:53, jer mi nije jasno šta Portnoy pokušava...

Sve u svemu, 9/10 za pesmu. Očekujem album sa nestrpljenjem.

comment_1928612
Kako moze bend koji je zvuk unistio modern/nu metal/thrash metal/repovanje/growlovanje elementima da danas bude sinonim za prog? Sta je tu tacno prog, reci mi?

Za mene su progressive metal bendovi uvek bili oni koji se ne plaše da u svoju muziku unesu neke elemente koji se inače u takvom stilu ne bi očekivali. Samim tim se repovanje i moderni rifovi mogu nazvati progressive, s obzirom na to da se savršeno uklapaju u muzičku celinu Dream Theatera.

Edited by Totamealand

comment_1928653

Necu da pljujem u napred ceo album, ali kad je vec rec o A nightmare to remember, to je sve ali ne odlicna stvar, a sad evo i zasto:

Prvo, smesna im je inspiracija u black-u, onaj growl toliko na silu ubacen, ceo taj deo onako usecen bez suptilnosti, veoma sirovo i neosmisljeno zvuci.

A refren potpuno dosadan.

drugo dokle ce Portnoy da "reciklira" onaj deo na bubnju iz Glass prisona, evo ima ga i ovde na 2:48, a tokodje ko je primetio moze da cuje to isto i u In the presence of enemies pt.2. Dokle vise!?

Znaci pesma potpuno dosadna, sa vrlo ruznim melodijama u black fazonu.

Jedino, bih dao +, za onaj lagani deo u sredini koji moze da zalici na DT, samo steta sto se nasao u sred tako glupe pesme.

Cekam ceo album da se pojavi, pa da mozda izvadi stvar.

A sto se tice Rudessa, meni nikada nisu smetale njegove cirkuske melodije, cak su mi bas fora nekako, odlicne su i u Dance of eternity-u, i u Endless Sacrifice, i u Dark eternal najtu i u Octavariumu onaj Christmas deo :)