Jump to content

Recommended Posts

Posted

Superman (2025)

Gledao ga u 3d. 

Poseduje šarenolike likove, i Gan je već poznat po tome da bira najmanje poznate iz stripova, i od njih učini likove koji se ističu. Najbolja stvar jeste sam kasting, ko god je odabrao sve ove glumce i glumice je uradio fenomenalan posao jer nema loše uloge. 

Ganov humor je ili, ili. Ima momenata kada sam vrteo oči od krindža, a ponovo u nekim momentima mi bio simpatičan, kad je pogodio dobar momenat. 

Za mejnstrim letnji blokbaster, sadrži dosta čudnih momenata koje inače ne bi očekivao, i to ga ponovo izdvaja od prosečnog superherojskog blokbastera. Ide detaljnija recenzija za Virtualni Kutak ovih dana.

Posted

Mickey 17 (Miki 17) sci-fi, avantura, mračna komedija

Gledao sam ovo juče. Nije smeće ali mene da bi neka sci-fi budalaština oborila, mora da bude baš dobra. Meni se čini da svi glumci rade overacting (preglumljivanje), po ugledu na recimo glumce iz korejske kinematografije koju i sam reditelj Bong Joo Ho (najpoznatiji po Parazitu) predstavlja, tako da mi nije jasno zašto je izbor pao na američke glumce ovde. S obzirom na to, nisam baš oduševljen Pattinsonom koga će mnogi hvaliti. Takođe, jasna je aluzija lika koga glumi Mark Ruffalo na jednu...hm, narandžastu osobu na poziciji moći. Black lives matter na steroidima takođe zastupljen. Sve u svemu, može da se gleda, veći fanovi sci-fi papazjanija od mene bi mu verovatno dali i jaču ocenu. Od mene recimo 6.5/10