Jump to content

Mnemic


Earendil

Recommended Posts

  • 1 month later...
Guest TužneUši

mislim da se moze bezbjedno i sa ovako losim ripom ocijeniti da je novi album mnenica njesra

velika promjena u odnosu na prethodni album (ne znam tacno koliko velika posto nisam ni preslusao prethodni jer nisam mogao da podnesem) but still... njesra

pojednostavili su ga skroz i mircea je izgubio sposobnost da pise dobre/zajebane rifove(svi su rifovi zaglupljeni do bola, za to vam ne treba bolji rip da skontate) ili sta vec, tako da su mi cak najtunjavije i naj-rokerskije pjesme na albumu zapravo najsolidnije but still... njesra

pjevaca necu da komentarisem

...mozda je relativno inovativan njegov stil pjevanja i sve to (da li je? nemam pojma) ali tesko trpim da slusam njegov glas, u scarveu je imao neku ogranicenu ulogu ali i tu je duvao

 

ima par efektnih refrena ali ne pomaze jbg

 

produkciju ne mogu da ocenjujem zbog ripa ali mislim da je ok, jedino sto ne bas nesto cujem elektronske instrumente, semplove itd osim u dijelovima kad obavezno moraju da budu tu tipa refreni, pre-chorusi itd, tako da je to s te strane zamjerka za predvidivost a i zamjerka sto su zaglupili i taj aspekat svog zvuka koji je tako bio dobar na drugom albumu (no da se razumijemo prvi album je najbolji)

no to poslednje je mozda vecim dijelom zbog ripa but still..

 

sta jos da dodam?

 

diesel uterus WTF

ko se samo toga sjetio... ako su i morali imati te rijeci u tekstu zasto su ih bas morali uzeti za naslov

 

march of the tripods? dosadna i providna referenca na war of the worlds bez ikakve sadrzine cini mi se (its about to happeeeeen OOOOooOOOoo)

 

hero(in)? to kao ona droga.. cek kako se ono bijese zove..

 

!

 

a da sjetio sam se - heroin

pametna igra rijeci nema sta makes you wonder

 

i svi ostali naslovi(i pjesme uostalom)su sranje osim climbing towards stars koji je kanda kul (i naslov i numera, samo steta sto su rifovi svedeni na neke groove metal defaulte)

 

novi fear factory je bolji od ovoga hahahaha

 

edit: samo da dodam da mi je u par navrata zvucalo kao da kopiraju textures (bez z.) a ako to zvuci malo vjerovatno (sto uopste nije po mom misljenju) u svakom slucaju cuje se da se loze na muse na ovom albumu (ja inace ne mogu da smislim muse ali to je nevezano za temu)

Edited by TužneUši

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podneh nekako ovaj rip poslednjih nekoliko dana, tako da sad već mogu i da kažem nešto o Sons-u. Elem, meni je ovaj album dobar. Nije otkrovenje, ali ga prilično slušam ovih dana, na repeat-u je i ima tu dobrih momenata, dosta pamtljivih vokalnih deonica, cool rifova, a posebno mi se sviđa elektronika, koja nije svedena na semplove već je više tu da podvuče ceo zvuk. Kapiram da Mnemic ni nemaju nameru da snime novu Phenomenu i to je dobro, jer su, što se tog stila tiče, ispričali sve na prva dva albuma. Postoji onaj njihov prepoznatljiv šmek, poneka Darkane referenca i sve u svemu, ovo je dobar cyber album. Nije toliko agresivan kao Phenomena ili Injected Soul, više vuče na ambijentalnu stranu i to mi se lično dopada. Neko je pomenuo nazive pesama...ima idiotizama, slažem se, ali ako to gledamo, onda daj da batalimo 90 odsto metal bendova, pošto retko koji ima stvarno dobru liriku. Takođe, primetio sam da sempl u Elongated Sporadic Burst mnogo liči na sempl iz Panterine Suicide Note Pt. 1. Pustite poslednji 40 sekundi te Panterine pesme i uporedite. Ne znam da li su ih pokrali, ali baš mnogo liči.

Sve u svemu, solidan album, vrteće se još. Videćemo koliko će se utisak promeniti kada preslušam bolji snimak...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takođe, primetio sam da sempl u Elongated Sporadic Burst mnogo liči na sempl iz Panterine Suicide Note Pt. 1. Pustite poslednji 40 sekundi te Panterine pesme i uporedite. Ne znam da li su ih pokrali, ali baš mnogo liči.

 

u pravu si. jeste isti sempl.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj novi album je zaista kolosalni fail za koga su prva 2 albuma misaona imenica. Prvo, predug je za svoje dobro, vec na sestoj pesmi sam bio ukocen od smora, dalje - nijedne originalne osobine, sve je neko bedno prezvakavanje onoga sto su bolji bendovi vec odradili, i za kraj, pevac sa svojim ocajnim screamom. Sve u svemu, nije mi zaista jasno ko ove gura. Kad smo kod Danske, Raunchy otisli sa NB posle CB, a za Mnemic su pojam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam stigao do kraja albuma. uglavnom sve sto grob kaze.

 

a oni su sami sebe gurali, mislim da su u teskim finacijskim sranjima sto su pozajmljivali pare da bih platili da idu na americke turneje sa velikim bendovima.

 

uglavnom se slazem da raunchy ima mnogo vise potencijala da se probije u mejnstrim od mnemica, i to oduvek, ali jbg, oni slabo sviraju uzivo, rade svi, takav part-time metal zivot im vise odgovara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro, Raunchy su u mnogo čemu pojam za mnoge bendove danas, ne samo za Mnemic, ali ja svakako ne bih voleo da je Mnemic ostao u Phenomena fazonu jer bi to do sada bilo izlizano do bola. U principu, ono što sam rekao o ovom albumu u prethodnim postovima, stoji i sada. Nije epohalan, ali je sasvim solidan. Neko je pomenuo da su bolji bendovi ovo već odradili, pa bih voleo da znam koji bendovi i na kojim albumima, čisto za slučaj da sam nešto propustio :smile: Što se mene tiče, sasvim lep spoj mešuganja i elektronike, a ocena otprilike 4/5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro, Sybreed je klasika, ne samo prvi, već i drugi album, ali lično imam znatno drugačiji ugođaj kada slušam ova dva benda. Pritom je kod Mnemic-a Meshuggah uticaj mnogo očigledniji, dok Sybreed to rade znatno suptilnije. Sybreed obožavam, ali ne bih mogao da kažem da su bolji ovi ili oni, jer se prilično razlikuju, iako kombinuju iste elemente. Nije samo fazon koje uticaje koriste, više je bitno i kako ih koriste. Lično mi je draže kako to rade Švajcarci, ali i Mnemic je ok. Novi album vrtim već danima, tako da je za sada to dovoljno da kažem da je album dobar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...

Danish modern metallers MNEMIC will enter Antfarm studios in Aabyhøj, Denmark in February 2012 with longtime producer Tue Madsen (THE HAUNTED, HIMSA, SICK OF IT ALL) to begin recording their new album for a June 2012 release via Nuclear Blast Records.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...