Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 935
  • Views 88.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cim izadje novi da vadimo sekire i maceve,pa da isplove drakari na Dunavu i Savi ...

• Sta fali Heathen Throne pesmi ?

• Nisam imao baš nikakva očekivanja od albuma, ali ovi ljudi su baš teško izgubili busolu. Produkcija nyah kao i svaki put posle VS, clean vokali tuga, nije loše kao KoK, ali ono...koj vam je moj.   U

comment_2047672

Ono sto je meni najveci problem sa ovim albumom su dugacke pesme. Uopste, za koliko traju, ove pesme (pre svega HT 1 i 2) nude dosta malo i nekako su mi vise duzina radi duzine, bez da se ta duzina koristi da se kaze nesto konkretno.

Heathen Throne I - OK, kec nije toliko strasan. Najslabiji deo mi je refren. Riffovi su solidni, solo u sredini sas sve onim prelazom posle je super, though steta sto nema jos malo soloa na ovu duzinu.

Heathen Throne II - Steta sto nema...soloa? Steta sto ima...pola pesme vetra i marsiranja? OK, niko ne moze da me ubedi da ova pesma ima neku poentu osim da bude najduza Ensiferum pesma.

Stone Cold Metal - E sa ovom pesmom imam najvise problema. Absolute low point of the album. Celih onih tri minuta "jahanja" iz sredine pesme me neopisivo iritira i moze komotno da se izbaci, a i bez njih dobije se ispodprosecna Ensipesma. A kada na ovo vezem i "Elusive Reaches" dobije se poprilicno slabih 10 minuta u sredini albuma...

Na srecu, sledi "Smoking Ruins" koja mi je favourit n#2 albuma.

Apsolutni favorit: Twilight Tavern. Takodjer, "From Afar" je pristojna ensipesma, jedino sto je weakest opener yet, doduse konkurencija tu jeste poprilicno zajebana.

Ovo je effort za 6/10, ne vise...

comment_2047843

Stone Cold Metal - E sa ovom pesmom imam najvise problema. Absolute low point of the album. Celih onih tri minuta "jahanja" iz sredine pesme me neopisivo iritira i moze komotno da se izbaci, a i bez njih dobije se ispodprosecna Ensipesma. A kada na ovo vezem i "Elusive Reaches" dobije se poprilicno slabih 10 minuta u sredini albuma...

Ha, sve što si izdvojio je meni super, to jahanje me uvek lepo oraspoloži, a ER mi je baš kul.

Slušam još album, i baš mi dobar.

comment_2050168

E, pa fino, hvala na inspiraciji i pomoći, svako pitanje koje ste postavili uvrstiću u intervju e samo ostaje da vidimo odgovore. ako imate još koje slobodno napišite jer ne verujem d aću slati pitanja pre 6-7 večeras:)

comment_2051909

Ok, poslah pitanja, nadam se da će stići da odgovore premda im turneja uskoro počinje, cirka 10 dana. da, ne bude ko sa Ex Deom i Behemoth-om. A Suffocation odmah odgovorili:)

Hval svima na inspiraciji, ja sam moja pitanja ipak malo više fokusirao na novi album i zvuk na njemu, je rima tu prilično zanimljivih momenata.

A, na neka pitanja je iskusni Grave već dao odgovor:)

comment_2052838

Hm ne znam da li sam ja lud, ili vi, ali meni je novi album skroz dobar. OK Iron i Ensiferum su kvlt necro grim frostbiten, ali ono totalno mi je dobar album, pogotovo From Afar, Stone Cold Metal .... tu mi je negde u rangu sa "Victory Songs", mozda za nijansu loshiji.