Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

comment_2050798

Tako sam i ja mislio na rana slusanja "Carved"a i "Anti"a, pa i ovde, ali mislim da ce vremenom sve kockice pasti na svoje mesto. Na pocetni dojam mi ovo super zvuci, rano se izdvojice "Black Hole" i "Shepherd", posebno ova druga me iznenadila, kao neki vrlo dugi outro, a zvuci genijalno...

• Replies 397
  • Views 117.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Grobodan
    Grobodan

Sve ok samo što mora da znači da je on ovo oduvek hteo? To mi zvuči kao da je stare albume snimao preko kurca, s čim se ne bih složio. Okej promenila se muzika, on se verovatno izmenio kao čovek, sve

• Koliko ishvaliste ovo, pomislih da je ne-znam-koliko-dobar album, a ono - ništa posebno. Ne može da se poredi sa Antithesis-om. Nije loš, ali daleko je od odličnog albuma. Iskreno, Wormwood je bolji

• Ma opušteno, ne ustručavaj se.

• Author
comment_2050811

За квалитет увек има места. :DЧак сам паузирао скидање последње епизоде Жена фудбалера због овога. :)

Zene fudbalera :rockdevil:

Zajebite ovo sranje, procureo novi Marduk.

Da je Satyricon izbacio ovakav album, svrsavao bi mesecima.

Elem, album je totalno kako sam i ocekivao - progresivniji od prethodnika i sporiji, ali kvalitet je jasan na prvo slusanje. Morace ovo polako da se vari, ali prvi utisak je super.

Sto se tice Marduka, to cu sutra, imam ispit a jedan jak novitet za dan je dosta.

comment_2050815

Aj ovako, posle prvog preslusavanja: ja jednostavno ne mogu da smatram ovaj bend za black metal. Ima tu poneki rif, skala i vokalno resenje da se mogu tako nazvati ali, iz moje perspektive, ovo jednostavno nije black metal. Secam se da je SG u intervjuu za Butcherian rekao da mu je Jerry Cantrell medju omiljenim muzicarima i to se ovde fest cuje. "Shepherd" je Alice In Chains tribute celom duzinom, a i u "Sulphur" ima rifova koji poprilicno vuku na AIC. Te dve stvari su mi se i izdvojile kao najbolje, mislim da je solaza u "Sulphur" highlight albuma ali, rekoh vec, sve to ima vrlo malo veze sa black metalom. I jos uvek ne mogu da se jebeno setim odakle su ukrali onaj rif.

• Author
comment_2050830

U pravu si, naravno, mada je tesko tupiti mozak za ispravnom definicijom... da, baja je u tom intervjuu rekao da slusa Tool, DsO, Meshuggah, da obozava Dzerija, Treja i Stevu iz PT, stvarno eklekticni uticaji sto se i da cuti.

comment_2050847

Ovdje definicija ne pomaze. Moze ruku pod ruku sa novim Shining-om, probijaju zanrovske granice. Samo po sebi govori i kakve uticaje imaju :da:

E sad, zadnji Shining je mene odusevio, slusao sam ga konstantno jedan period. Vidis, da nema ovih novih izdanja od danas, vjerovatno bih ga ubacio u plejer. Ovako moram malo da mislim i na svoj drustveni zivot :)

comment_2050894

Hvala satani da je ovo izaslo pre nego sto sam otputovao , cujem u vashim recima kompleksnost,progresivnost,AiC.... :wub::azal:

Inache oko one Talvijeve polemike, eto npr. imamo i kolossus koji spada pod Black metal a i mene bash ne podseca na isti , a ponovo album kida. Kada poslusam album dacu neko malo vece misljenje oko toga.

comment_2050908

Inache oko one Talvijeve polemike, eto npr. imamo i kolossus koji spada pod Black metal a i mene bash ne podseca na isti , a ponovo album kida. Kada poslusam album dacu neko malo vece misljenje oko toga.

Prema kome Kolossus spada u black metal? Dobro je poznato da KoK niko ne računa u black otkad je Attila otišao.