Jump to content

Čovek Koji Nije Mario


Jellybelly

Recommended Posts

Vratio se se posla. Opet ista birokratija, zidovi od papira, reči i brojeva i toliko rada niokočega. Bio je prilično umoran - trebalo je srediti godišnji račun, veliki je to posao. Milka je ispržila krompir za ručak, i opet joj je zagoreo. Tio je progunđao i pojeo svoj već hladni ručak. Seo je u fotelju i uzeo novine. U njima nije pisalo ništa što bi mu privuklo pažnju, ali ih je opet čitao, skačući sa jedne reči na drugu, ni ne trudeći se da shvati smisao onoga šta čita. Nekih desetak minuta je besciljno šetao kroz novinske članke, a zatim sklopio novine i spustio ih pored fotelje u kojoj je sedeo. Pažljivo je oslušnuo. Kao da je mogao da čuje kako u njegovom telu raste tkivo, crv koji ga polako proždire i koji će ga za nekih godinu dana odvesti u grob. Doktor ga je uverio da mu nema spasa. Kada je, nakon što je čuo vest o svom ishodu, mirno zapalio cigaretu, doktor ga je upitao zašto i sada puši, kada ga je ta navika tako rano dovela pred grob. Jetko mu je odgovorio da sada, kada zna šta ga čeka, može da popuši sav duvan ovog sveta, jer se ishod u svakom slučaju neće promeniti. Doktor je promrmljao nešto o principima, na šta mu je on uputio prezriv pogled kojim ga je vešto ućutkao. Mislio je o ovoj epizodi dok je sedeo u fotelji i pušio najjeftinije cigarete koje je mogao da nađe na trafici. Uvukao je dubok dim i okrenuo glavu na stranu. Ponovo su pred očima počele da mu preleću slike iz života. Zevnuo je. Čak je i tako kratak rezime bio jako dosadan. Znao je da mu naredna godina neće doneti mnogo toga uzbudljivog. Nije mario. Bilo mu je svejedno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se nekih stvari tice, slazem se sa Matom Trtom Velikim (jel to Mata Trta mozda iz "Hajduka"? Koliko se secam jedan lik se tamo tako zvao).

Pre svega se slazem sa njim kad su u pitanju ove opaske o pusenju, ali u principu, ovo je dobro...

Bilo bi malo bolje da je opsirnije, ali ne u smislu duzine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa da, tako bi barem do kraja upropastio ovu prosečnu pričicu... Mora to bolje, fillex, suviše je plastično, svo od kulisa, neproživljeno(makar duhom) i nekako neiskreno...

Edited by B@K@

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...