Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 469
  • Views 53.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• King je nenadmašan u tim opisima djetinjstva. Imaš npr. i njegovu novelu The Body (po kojoj je snimljen odličan film Stand By Me osamdesetih, svi ste ga gledali ko klinci sigurno). Upravo ju je Booka

• Upravo sam pogledao film, novelu sam dva puta pročitao, i mogu reći da je film fantastično urađen, 90% stvari sam isto zamišljao čitajući, naravno neki delovi su izostavljeni, priča je ipak bolja, ali

• Koji kurac Roland da bude crnac?!   Ne, sve je stvarno otišlo u kurac, što onda bar nisu stavili i da bude žena? Ili još bolje transgender? U invalidskim kolicima, sa daunovim sindromom?

comment_1332576

Ne znam vise sta da mislim o Kingu. Ima jako pametnih komentara, Vrecom kostiju sam se odusevila! Ali, uzela sam da citam "Bjuik 8" i toliko me smorio, da nisam ni procitala do kraja (a jako su retke knjige od kojih ja dignem ruke). Onda sam uzela "Zelenu milju", i spamuje najvise o Gospodinu Dzinglsu (tj. misu), i na svakoj strani uvodi novog lika, i nemam pojma... Oteglo mi se citanje... Narusena mi je slika koju sam stekla citajuci "Vrecu kostiju"...

comment_1332799
Ne znam vise sta da mislim o Kingu. Ima jako pametnih komentara, Vrecom kostiju sam se odusevila! Ali, uzela sam da citam "Bjuik 8" i toliko me smorio, da nisam ni procitala do kraja (a jako su retke knjige od kojih ja dignem ruke). Onda sam uzela "Zelenu milju", i spamuje najvise o Gospodinu Dzinglsu (tj. misu), i na svakoj strani uvodi novog lika, i nemam pojma... Oteglo mi se citanje... Narusena mi je slika koju sam stekla citajuci "Vrecu kostiju"...

Izbegavaj "KUdzo" kako znas i umes. To je najdosadnija Kingova knjiga koju sam uzeo da citam (nikad je nisam zavrsio).

comment_1332865
Onda sam uzela "Zelenu milju", i spamuje najvise o Gospodinu Dzinglsu (tj. misu), i na svakoj strani uvodi novog lika, i nemam pojma... Oteglo mi se citanje... Narusena mi je slika koju sam stekla citajuci "Vrecu kostiju"...

Moraš da imaš u vidu da je Zelenu milju pisao u šest delova, pri čemu su delovi izlazili jednom nedeljno (valjda nedeljno). Ni on sam nije znao šta će na kraju da ispadne od svega toga, ni kako će se završiti - još jedan od njegovih eksperimenata. Meni je ta knjiga apsolutno sjajna, naročito u poređenju sa Dreamcatcher-om, Cell-om i From A Buick 8, a vala i sa kasnijim delovima The Dark Tower serijala. Ali ukusi su različiti, samim tim ne vredi pričati o kvalitetu njegovih dela. Recimo, meni je Cujo apsolutno divna (i preterano tužna) knjiga, a RNA je smorio.

Trebalo bi uskoro da naručim najnovije naslove i onih par starijih koji mi fale, pa da konačno kompletiram kolekciju. :da::rockdevil:

Sta ocekujes od coveka koji toliko pise? Mislim da jedino Isidora Bjelica objavljuje vise knjiga od njega za godinu dana.

Tripuješ se za količinu knjiga. Vrlo retko je imao 2 knjige u jednoj godini, a mislim da je ponekad imao pauze od godinu-dve između dva naslova. U suštini tempo izdavanja knjiga često diktira izdavač, koji ga uslovljava da nešto *mora* da napiše do tad i tad, pa pretpostavljam da je tako bilo i kod njega. U svakom slučaju, uopšte nemam utisak da štancuje knjige. Pogledajte njegovu bibliografiju na http://www.fantasticfiction.co.uk/k/stephen-king/,

Edited by profa

• 2 months later...
  • Author
comment_1406428

Hm, postoje 2 filma 'Dead man walking' :uhoh: Koji od ta dva je radjen po Kingu? Ja sam gledala samo onaj sa Sean Penn-om.

E da, odgledala sam Dead zone.

Imam i It, ali me nesto mrzi da gledam posto traje negde oko 3 sata (ako ne i vise). Je l' vredi?

Izasla je i nova knjiga....mislim da se zove Mobilni telefon...ili tako nekako...

comment_1406438
Hm, postoje 2 filma 'Dead man walking' :uhoh: Koji od ta dva je radjen po Kingu? Ja sam gledala samo onaj sa Sean Penn-om.

Znam da ima 2 filma zato sam i pitao za ovaj iz '97. godine. Onaj iz '80. je sa Jack Nicholson-om i rezhirao ga je Kubrick. Ali ima i neki iz 1997.

Verovatno si mislila na Nicholsona a na Penn-a.

comment_1406774
Gledala sam Shining sa Nicholsonom, ali ne kapiram bas da imaju veze taj film i Dead man walking sa Sean Penn-om :uhoh:

Ja sam se sad totalno izgubio... AAA sad sam tek ukapirao!!!!

Ti si mislila na moj nick a nisi odgovarala na prethodno pitanje koje sam ja postavio... Nismo se razumeli :)

comment_1408465

Ја сам га тад негде и гледао и био је одличан. Мораћу поново да погледам да видим какав ће утисак сада оставити.