July 10, 20241 yr comment_3099331 Meni Endarkenment fenomenalan bio. Ali svakako dobro što nema više štanca. Meni je prvi put bilo na Mdaysu 2013., bilo mi mlako i meh, onda posle na BA bolje, i prošlogodišnji nastup bio sasvim dobro festivalsko slomivraćenje. Report
July 10, 20241 yr comment_3099339 Endarkenment je meni dosta dobar album ali su mi The Whole of the Law i A New Kind of Horror previse cunga lunga, stalni brejkdaun i previse moderni za moj ukus. Nekako kao copy/paste pesama/produkcije sa Desideratum-a. Mogu ta tri albuma da poslusam ponekad ali uzivo su mi pesme sa ta 3 albuma bas mlake i zvuce nekako jedno te isto. Da se razumemo uvek je taj bend gurao neki malo moderniji zvuk sa primesama elektronske muzike, tu i tamo koji brakedown i cunga lunga moderne rifove ali se to za moj ukus bas otpanjilo od Desideratum-a. Vanitas je za mene vrhunac tog benda, sve posle toga je blagi pad ka dole. Report
July 10, 20241 yr comment_3099343 Meni je Endarkenment odličan, za razliku od prethodna dva, kao da su povratili studijski mojo, pesme su mi bombastične i vrlo zabavne, drže mi pažnju od starta. Ne bih povezivao studijski materijal sa trenutnom live šljampavošću kako samog Davea tako i ove ekipe koja sad svira. Top AN albumi za mene su ipak Hell is empty i In the Constellation... Report
November 30, 20241 yr comment_3104300 Gledao sam ih u Solunu prošlog vikenda. Krenuli su malo kasnije nego najavljeno pa su svirali jedno 20 minuta manje nego što sam očekivao, i isekli su Forging Towards The Sunset koju sam baš hteo da čujem, ali sve u svemu je bilo super. https://www.setlist.fm/setlist/anaal-nathrakh/2024/eightball-club-thessaloniki-greece-7b5e5e68.html Sve hit do hita, zvuk perfektan i za divno čudo perfektan performans kako vokalno (ipak uz malu pomoć pratećih vokala sa matrice) tako i instrumentalno. A ovo drugo u mnogome zato što nije svirao David Gray nego neki drugi bubnjar čije ime nisam uhvatio, koji je bio perfektan i koji mi deluje da je mogao da odsvira celu setlistu zatvorenih očiju. Report
December 16, 20241 yr comment_3105225 Da se nadovežem na gornji post, ubija Anaal uživo trenutno, meni daleko najbolji nastup do sada. Konačno da ih uhvatim u zatvorenom prostoru umesto na open air bini. U principu sam konačno dobio AN onakvo kakvo sam zamišljao uvek da može da bude, sonična eksplozija. Uvežbana ekipa, Dave uglavnom zvučao sjajno, i plus se sad ova dvojica na backing vokalima daleko bolje čuli nego prethodni put kad gledah. Age of Starlight Ends himna, taj Endarkenment mi se polako popeo u top3 AN albuma. https://www.setlist.fm/setlist/anaal-nathrakh/2024/effenaar-grote-zaal-eindhoven-netherlands-3b557028.html Report
December 16, 20241 yr comment_3105229 On 11/30/2024 at 1:20 AM, Night Prowler said: i isekli su Forging Towards The Sunset koju sam baš hteo da čujem, ali sve u svemu je bilo super. Sad sam gledao, nema onog dugackog screama na kraju uzivo na snimcima Report
16 hours ago16 hr comment_3122112 Skroz solidan zvuk sa dobrom setlistom gde se provlace neke bas stare pesme ili neke koje do sada nisu svirali uzivo.Voleo bi ih videti uzivo sa ovako duzim nastupom i pristojnim zvukom. Poslednja dva puta su bas lose zvucali, a setliste su uglavnom bile krcate sa novijim pesmama uz obavezne Bellum i Between... Report