Jump to content

АДСЛ или кабл?


MissionVao

Recommended Posts

  • 1 month later...

Korisnik sam SBB-a, ali ne uspevam da pronadjem sve kanale koji su u ponudi. Koliko sam skapirao preskoci kanale od S21 do S41 ili od 303MHz do 463MHz. Procitah na netu da trebam nesto da setujem na tv-u... Zna li neko nesto vise o tome, tj. da li je neko imao sličan problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo je daleko najbolje resenje za internet, pogotovo zbog toga zato sto za istu cenu dobijas kvalitetniju i brzu vezu... posto zivimo u telekom monopolskoj zemlji, kada korisnici budu blagovremeno raskidali ugovore zbog ovoga, onda ce oni isto tako postepeno da sistemski uruse ovu kompaniju dok je ne uniste

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema Telekom monopol ovde, već država kroz Telekom. Velika razlika. Što se Targo Telekoma tiče, nisam jedini kome je sumnjivo pojavljivanje firme koja od nule bez komercijalnog priliva sredstava odjednom sabija optiku svuda po zemlji i nudi najjeftiniji internet po jedinici bandwidtha. Naravno da su krajnji korisnici na dobitku na duge staze, ali mi ide na kurac što se država u 2012. setila da bi mogla da pruži kvalitetniju uslugu preko nekih tamo slovenačkih alijasa. Da je ne bi gonili za monopol, naravno. Mislim, jebe mi se dok je sve u interesu korisnika, ali pošto je ovde sve naopako nervira me što taj optički internet koji će jako mali procenat imati ide preko leđa svih građana ove zemlje. To je neko moje laičko zapažanje.

 

(A pomenutu komercijalnu neodrživost ću plaćati ja kao poreski obveznikk, i svi vi. Ko zna dokle.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa to sam mislio, drzava kroz telekom

 

meni je trenutno verat provajder, mislim da su oni jedini provajder koji ima svoj nezavisni link ka Deutsche Telekomu i dosta svoje infrastrukture.. i nemam nikakve zamerki na njih, nikad nisam imao problem sa njima, nikakv prekid, osim radova ali to uredno najave na statusu mreze

 

videcu kakav je targo za par dana

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dalje je čudno stanje u našoj zemlji što se "izlaznih linkova" tiče. Zvanično, dozvoljeno je da provajderi imaju izlaz van Telekoma. Nezvanično, tj u praksi, država preko ove organizacije dozviljava izlaz u par okolnih zemalja "zaobilađeći" Telekom ali opet se ugrađujući u domaći saobraćaj, tj glavni peering u zemlji. Otprilike svi provajderi koji su ti nabrojani kao partneri imaju i pored toga nezavisne optičke linkove do inostranstva, van SOX-a. U stvari to su i jedini provajderi koji su trenutno opstali ovde, pored Telekoma. A da, fora je da uzimaš i deo linka od Telekoma, ne smeš skroz da budeš nezavistan. Bar još uvek.

 

Takođe, zvanično ovde niko nije smeo da razvlači optiku, a po Beogradu imaš mali milion primera vodova koji su razvlačeni "ispod žita" (naročito po Novom Beogradu). Kontam da će se to sve legalizovati, najveći pampas sa potkupljivanjem ljudi je prošao. Valjda. :haha: Kristalizovaće se stanje tek za par godina imho. Da bi država imala prednost u odnosu na druge sačekaće prvo da se Targo razmaše pa će kao da dozvole i ostalima da razvlače do krajnjih korisnika šta 'oće. Za sada je pain in the assholes "legalizovati" optiku kao provajder a ne zoveš se Telekom.

 

Što se usluge ADSL-a tiče, manje-više isto je kod svih. Samo cenu gledajte, prošlo je vreme kada je ADSL servis pucao.

 

Ovim prioritetom uvedite intenernet u zavisnosti od uslova naravno: optika > kablovski net > ADSL > wireless > satelit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Па да, али је добра опција за људе који не могу да узму ни СББ ни Тарго. Буразер летос није платио два рачуна Верату, није био у Београду, после га мрзело да оде до њих. Данас стигла опомена пред утужење, тражили да се плати 4400 и да се врати рутер, он питао да ли може да закључи нови уговор и, на моје изненађење, рекли су да нема проблема, само треба да се плати један неплаћени рачун и да се потпише нови уговор на годину дана.

 

Очигледно је да им гори под ногама и да хватају сваког корисника.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...