Jump to content
Sign in to follow this  
Генеральный

Џонсонове куротворине

Recommended Posts

Епизод ван: Дер гоуз хр топ!

 

Поштовање, ја сам Џонсон а ово су моје куротворине. Ради се о сиротињским кастомизацијама у кућној радиности без надзора пунолетних особа. Неискуство је на нашој страни.

 

За почетак, молим вас - аплауз за пријатеља овог пројекта:

 

njak.jpg

 

Хаварија је кренула давног 16.04.2007. када сам решио да променим лични опис Пацифики 112 (страт, црни). На овом колажу можете видети изнутрице и прошли изглед унесрећене:

 

sesnajst.jpg

 

Двајстога сам отишо у драгстор ''Уради се сам'' и купио вињак и ексере за расположење.

 

dvajs.jpg

 

Двајспрвога сам се већ трипувао да могу то да завршим за одма:

 

dvajean.jpg

 

Као што можете да видите Кореја је ипак на неком нивоу у наношењу лака. Практично сам само мало успео да ''огребем'' џитру уз помоћ неке социјалне шмирзле, турпије за дрво итсл. Уследила је зато пауза од цца. 3 месеца када сам код чика Милета (фала чика Миле!) узо неки грчки есид за скидање свачега.

 

dvaosam.jpg

 

Е, да, данас су маторци отишли на ранч а био је јебено изврстан дан за овакву зајебанцију. На МРЗ плејеру је нон стоп цепо Џа или бу - Устани и крени.

Иде даље прича. Ако Кореја прави до јаја лакове онда Грчка прави есид да се укењаш. Серем и ја, јебено је очајан, мада признајем да сам очекив'о мир'кл.

Мала дигресија: први пут сам се са ''скидачима лакова'' сусро пре неку годину кацам радео прозори у село. Био сам мање-више очаран резултатима. Када вратим филм, скидао сам готово већ скинуту фарбу која је највероватније природног порекла, к'о код Индијанаца, и нанешена је лета господњег 1843.

Не могу речима описати како је скинути првих 20 слојева безбојног који су лудаци нанели. Чуди ме да је ова џитра уопште производила тон. Наиме, безбојни се показао драстично зајебанији, када се нанесе есид, он не реагује бурно. Есид на њему делује као свршотина која може да се обрише салветом. Без жестоког абјуза оштром и масивном шпахтлом можеш да га мажеш вековима и добити исти ефекат као да га мажеш еурокремом. Када се стигне до фарбе - не иде тако лоше... Моје је мишљење да ниједан од ових есида није толико дојајан да можеш фарбу да скинеш к'о гаће. Такођер, шпахтла мора да се мало наоштри, јебага... Неврдлес, исплати се. Намажеш па пинеш пивце, намажеш па гледаш Ивану Јордан :вуб:, намажеш па... Ју гет д поЈинт.

Мало техникалија: на првом колажу, на слици поред датума 16.04.2007. се налази једна интересантнос'. Наиме, ту је било парче папира са неким бројем које је било прелакирано. Међутим, само је лак држао тај папир и скидањем истог у ''елекчроник кевитију'' се указују две плоче дрвета. Значи, сендвич од бар два дела дрвета. Сукцесивним скидањем лака сам установио да ово није била паметна идеја, јер оно што ми се указало испод је било као стиропор. Тек сам одахнуо када сам скинуо фарбу са последњег дела који сам скидао, дела који је закошен код пикинг руке. Ако погледате последњу фотку, видећете да се указује испод фантастичан алдер. Надам се да ћу сутра усликати неку зајебанију фотку овог детаља, стварно много фино изгледа. Горњи слој који је сад мало жућкас' је највероватије нека зајебана маса за припрему. У сваком случају, биће стругања док се не дође до алдера. Чак иако га нема.

 

Иначе, план је био за почетак да се скине лак. Сада када постоји потенцијал да ће дрво испод бити лепо и ОК - отварају се бројне могућности. Највероватније ће преко предњег дела ићи црни артврк на нечрл основи са црно фарбаним ''дроп-топом''. У почетку је идеја била да цела џитра буде нацртана од ''а до ш'', сада ће се највероватније радити неки дискретнији фазон. Такође ми је идеја била да одрадим код гравера неку зајеботину на плочици која држи врат. Треба исећи и главу џитре јер ме овако сподобна подсећа на бркату комшику. Планова је много, времена - јако мало. Питања сугестије и туђи пројекти су добродошли.

Edited by Smorock
update pic lnk

Share this post


Link to post
Share on other sites

kolega, divim se vasoj metikuloznosti i strpljenju. moj seljacki duh bi me nagnao da posegnem za smirglom, i to onom sto se vrti na nastavku za busilicu. :rockdevil: tako bih, doduse nevoljno, dodao i svoj licni pecat i kad je u pitanju oblik gitare. :)

 

ako imas neke skice/ideje finalnog izgleda, baci da vidimo...

Share this post


Link to post
Share on other sites
...metikuloznosti...

дамн. бихејв. :)

 

moj seljacki duh bi me nagnao da posegnem za smirglom, i to onom sto se vrti na nastavku za busilicu. :rockdevil: tako bih, doduse nevoljno, dodao i svoj licni pecat i kad je u pitanju oblik gitare. :)

ја ћу највероватније када будем кренуо да је спремам за лак морати да узНем ону вибрациону шмирзлу, што не иде циркуларно већ по само једној оси (ипсилон). не окреће се него трља. :) мислим, не бих да ми јајца остану на кастомизацији џитре.

 

ako imas neke skice/ideje finalnog izgleda, baci da vidimo...

артврк није спреман. ја сам чоек који прво крене па ондак размишља у трку/ходу. зезам се, заиста није спреман артврк због тога што нисам знао шта ће ме дочекати испод лака. сад ћу да се бацим на ''тањецр''. морам да напоменем да ће коцкарски мотив бити заступљен. ''ејс оф спејдс'' је планиран да буде изгравиран на плочици која држи врат. а можда и неки рурални татоо фазон преко којег ће прозирни лак стварно дати јебачки резултат. можда нешто типа ''Куре, ЈНА, 18.08.1972.'' :) :) :) мислим да је то сјајна идеја.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A mozda nesto ovako:

кул... к'о Линч... али када бих приступио том милитаристичком фазону, одрадио бих је у једнобојну маслинасто-зелену и рокнуо већ напоменути татоо у ЈНА фазону. то би било кул до крајњих граница.

 

шта је штос. тек сам се сада сетио да ће готово 60% џитре бити прекривено пикгардом... биће ту врло мало простора за тањецр. пикгард бих оставио једнобојан.

Share this post


Link to post
Share on other sites
кул... к'о Линч... али када бих приступио том милитаристичком фазону, одрадио бих је у једнобојну маслинасто-зелену и рокнуо већ напоменути татоо у ЈНА фазону. то би било кул до крајњих граница.

 

шта је штос. тек сам се сада сетио да ће готово 60% џитре бити прекривено пикгардом... биће ту врло мало простора за тањецр. пикгард бих оставио једнобојан.

Taj rad, brate, maslinasto zelena. :pivopije:

 

JNA i onaj font njihov "M-91" šablonski font, a ploču da "okrečiš" u neku svjetliju nijansu iste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Влајо, чујем те и разумем. Мислим да ћу прво пробати да исфотошопујем то да не би дошло до реализације НБГД гитаре без преке потребе...

:)

Идеја је ин, оптимално је да се гитара чука до изнемоглости да изгледа као да је преживела балканске ратове од '90 на овамо. Евентуално да се одради рупа од метка накнадно на некој тезги.

 

Епизод ту: Ај тук хр фром бихајнд

 

dvadev.jpg

 

Призор 1: никада више нећемо видети Јамаха лого

Призор 2: нервозан пошто више нема Иване, на радију иде Хол лата роузи (ЕјСиДиСи) а у руци је кашасти од брескве - узимам грубу шмирзлу и рендам 10ак минута по безбојном. ово даје резултате и више није сјајна (у сваком погледу). коришћено је шмирзлање уз употребу влаге. шмирзла се не загрева и све делује далеко културније.

Призор 3: рад шпахтлом одмах даје резултате. грубим и ничим изазваним покретима наносим пар оштећења по задњој страни џитре. ради се о дубинским усецима шпахтлом услед велике жеге и неодговарајуће музичке интрузије од стране гђице Иване Банфић која је допирала са ТВ пријемника. по искљученом звуку, резултати су били далеко бољи.

Призори 4 и 5: поглед позади и с предње стране на ''грејн'' који се фино оцртава и даје до знања да је лоу-фај џитра као што је Јамаха - ипак од дрвета. биће ово ОК нечрл страт.

Призор 6: данашњи рад

 

Закључак је да се фарба на деловима који су изрезани ради ергономије (предња страна, усек за пикинг руку, задња - усек за ребра) далеко једноставније и читкије скида. Претпоствка је да је разлог што те површине нису савршено равне већ су сферне. Једном начете - љуште се к'о јаја :вуб: :)

 

Рад ће вероватно бити успорен драстично почетком наредне недеље, због, јел', радне недеље. У плану је скидање лака са стране гитаре (опет личи на сферу па ће се потврдити или оповргнути претпоставка). Такође планирам да ударим завршно шмирзлање џитре и да је припремим за артврк.

Верујем да ће скидање фарбе са стране бити прави подВиг те се надам да нећу нервозан приступити 'вако зајебаном задатку. Ова операција ће показати да ли се џитра заиста састоји из две плоче алдера који покривају из комада предњу и задњу страну.

Edited by Smorock
update pic lnk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj predlog ti je da je ostavis ovako obojenu i ovako je niko nema takvu:PZnachi samo lakovi itd.Sto se tiche gravera izgravirao bi svoju facu iz dva razloga 1.Ribama ce se loze!2.Ako je prodash nekad i lik te zajebe proganjaces ga ceo zivot:P

Share this post


Link to post
Share on other sites
2.Ako je prodash nekad i lik te zajebe proganjaces ga ceo zivot:P

ако је икада продам после ове акције, ја сам зајебао лика а не он мене. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Лудикуде, реално, то је ипак (само) Пацифика. :) Шта год да јој урадиш, опет ће бити срање. :)

Edited by Шарки

Share this post


Link to post
Share on other sites

К'о што ја имам Шаркастер? :) Само мој је custom по питању кратера на истој и специфичном цркнутом средњем синглу.

Share this post


Link to post
Share on other sites
К'о што ја имам Шаркастер?

исто тако, само боље...

 

мени је звекнуо нецк магнет (одлемиЈо се) када сам отоич сребрЕним лаком прелазиЈо преко пикгарда. и имам један тезгарошки ујед са задње стране. такорећи, Неверне Бебе ме ујеле за дупе.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Море, да ми истестирамо чија је гитара боља? ("боља" је условно речено)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Е онда ја губим, јер има лака до курца. Мислим добра ти је идеја, него ја сам мислио по звуку.

Share this post


Link to post
Share on other sites
биће ту врло мало простора за тањецр. пикгард бих оставио једнобојан.

ma iseces novi od starog JNA sanduka za municiju.

Share this post


Link to post
Share on other sites
исто тако, само боље...

 

мени је звекнуо нецк магнет (одлемиЈо се) када сам отоич сребрЕним лаком прелазиЈо преко пикгарда. и имам један тезгарошки ујед са задње стране. такорећи, Неверне Бебе ме ујеле за дупе.

 

 

milan ili ko?

 

milanovizubinr3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
uf ja ovo nisam mogo ni da izguglam :confused:

 

American Heritage Dictionary - Cite This Source me·tic·u·lous (mĭ-tĭk'yə-ləs) Pronunciation Key

adj.

Extremely careful and precise.

Extremely or excessively concerned with details.

Share this post


Link to post
Share on other sites
American Heritage Dictionary - Cite This Source me·tic·u·lous (mĭ-tĭk'yə-ləs) Pronunciation Key

adj.

Extremely careful and precise.

Extremely or excessively concerned with details.

 

Au,ladno kad vam treba dikshneri za ovu rec...

 

srpska rec je pedantnost,opsesivna temeljitost... aj kucajte to u gugl :lol:

 

Zeljno iscekujemo izvestaj o duljem progresu ruiniranja :pivopije:

Edited by Words Of Steel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto odma` ne rece - picajzla?

Edited by Grof Drobikus

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...