Jump to content

Parfemi


Zagrivuk

Recommended Posts

60889W.jpg

 

 

Juče ga uočih, moraću da ga uzmem čim skupim kintu.

 

Visoke note šalju nam povetarce voćnih tonova nektarine i bele ciklame. Srednje note nadovezuju se cvetovima crne ljubičice, a donje note donose marcipan, akorde kože i ambera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedna preporuka za gothic populaciju, mozda kod nas manje poznat parfem, ali vredan svakog dinara: La Prairie- Midnight rain

 

http://www.shoplaprairie.com/store/pc/viewCategories.asp?idCategory=23

 

Хммм... Изгледа да потпуно различимо перципирамо интересовања gothic популације.

 

Назив је веома обећавао. "Поноћна киша"... Не знам која ме реч у тој синтагми више мами. :) Али, руку на срце, уз такав назив сам стварно очекивала више алдехидних нота. Овако осећам само једну навалу цвећа и воћа, тек при крају смиреном "земљаном" базом... нешто топло и слатко, а мени то никако не иде уз епитете gothic-a. :)

 

Да се разумемо - тај парфем волим и прилично често користим, али никако ми није "gothic". Уз то, бочица изгледа лепше на слици, него уживо. :( Оне шљокице пуно лепше сијају... :(

 

Мада, стварно јесам очекивала више од целе те "кишне" колекције.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Обрати пажњу на наводнике.

 

Чињеница је да мириси имају моћ да са собом донесу читаву једну атмосферу - наравно, овде се емоционално условљавање често испољава, па није реткост да је та атмосфера блиско повезана са неком особом која нам је драга, местом које је оставило утисак и томе слично.

 

Значи, нико није рекао: "Носите овај парфем и бићете тотално готик!", већ се ради о чисто субјективној олфактивној представи неког мириса, а то никако не може бити "сулудо". То што Shamandalie доживљава Midnight Rain као парфем који је асоцира на gothic је њено чулно искуство и не може се оспорити. Са друге стране, мени тај парфем, као што рекох, оставља сасвим супротан утисак.

 

Али зато ме од тих "мрачнијих" Mugler-ов Alien подсећа на мирис кише помешан са мирисом старих књига... Опет, скроз субјективно.

Share this post


Link to post
Share on other sites

S tim da nisam baš pri parama, pa ne mogu baš preskupe parfeme... Blah, pogledaću. x)

 

Увек препоручујем CK One као добар парфем који не кошта пуно. Још увек нисам срела некога коме се тај парфем не свиђа, јер мирише веома чисто, свеже. Евентуално, љубитељи тежих нота и компликованијих парфема могу да не сврстају у листу омиљених, али да ико каже да је лош... нема шансе. Тренутно се по парфимеријама може наћи чак 200 милилитара тоалетне воде за нешто испод три хиљаде. Још ако успеш да упецаш неког снабевача парфимерија, па од њега купиш - пролазиш за дванаестак евра. :da: Сви које ја знам, а да су користили овај парфем, кажу да је постојан... тако да ће ти и дуго трајати. Двеста милилитара... ееееј.

 

Отприлике у том рангу са ценом је и Fendi - Fantasia. Сладак је и мирише на бомбоне, а опет има и цитрусних нота, па је освежавајућ. Мада, он долази у нешто мањем паковању... Мислим да је око 70 милилитара.

 

Јој, умало да заборавим! Његово мирисно височанство - Montana Blu! :) Постојан, цитрусно-воћни, искричав... љубав моја. Што се њега тиче, ваља мало процуњати по граду, јер ретко која парфимерија држи ту марку, а још су ређе оне које не набијају цене, зато што знају да их је мало. Видела сам скоро на неком снижењу у парфимерији у ТЦ Бањица тај парфем за 999 динара. Само, не могу да се сетим да ли је била бочица од 30 или 50 милилитара.

 

Надам се да сам бар мало била од помоћи... :) Срећно у потрази! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оооо, лепих ли избора! :da:

 

Дакле, носиш мушки Pyhton? Морам признати да он мени неки пут женственије замирише од женског. Свеже, чисто, зелено... Женски ми је, некако, тежи. Али мирише на гумене кола-бомбоне. :) Узгред, ако је у питању мушки парфем: где га набављаш? Већ дуже време тражим, али нигде немају мушки Python...

 

Иначе, мислим да ћу на Lou Lou остати слаба целог живота. Кад смо већ код Cacharel-а: људи моји, како мене преш'о онај њихов нови Scarlett! :) Миришем ја онај папирић, мислим: заљубићу се. Почиње цитрусно, па онда осећам сво оно "киселкасто" цвеће које иначе волим у парфемима... јаој. Али, кад ми прострујално кроз дисајне путеве нешто опоро, јако, мислила сам да ћу да се срушим моментално! Исти састојак кога има у миришљавим стварчицама типа Lancome Aroma Tonic. После сазнам да је то био чај... Хм. Свиђа ми се све сем тога, али мислим да ћу га заобићи.

 

Него, јел' неко оњушио неки од оних нових шест D&G лучића? Требало би да су се већ појавили на нашем тржишту. Једноставни састојци, једноставне бочице... Мени делују обећавајуће.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Video sam nove D&G pre par dana ali nisam proverio kako mirisu, ruzne su bochice. :)

 

Novi Givenchy Play je bas bzvz. Jedan mirise kao Neo Pi koji je takodje bzvz a drugi mirise na jekoderm. Steta...

Edited by Sinstrel

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...