Jump to content

Hardware


Јарослав

Recommended Posts

U pitanju je Cooler Master Haf XB

 

Bio sam skeptican u vezi ovog kompleta i slusalica, i tastature i geniusa posto od kako imam racunare uvek sam uzimao Logitech ali mogu reci samo da sam prezadovoljan. Sluske su brutalno kvalitetne, imaju i vibraciju instaliranu kao i simulaciju 7.1 okruzenja. Kontrolni panel za njega je malo shity uradjen (izgleda kao da je za Win98). Od tastatura sam hteo ili Logitech Illuminated ili Razer Deathstalker Essential (nije ga bilo nigde tada za poruciti) i posle odlicnih komentara za tastature pazario sam je i mogu reci da nisam uopste razocaran, jedino sto mi treba vremena da se naviknem opet na blind typing jer sam godinama koristio brutalni Logitech Desktop Wave Wireless (tast+mis) samo sam ga morao menjati jer mi se reciever polomio pre par godina pa sam imao muke da mu drzim signal non stop. Mis takodje, perfekcija. Razmisljao sam izmedju njega i Logitech G300 ali sam vise cuo pozitivnijih ocena za ovaj mis. Sve u svemu zacin c, predrkancija.

 

A kuciste, sta reci, Cooler Master mamara. Funkcionalno, kvalitetno,super organizovano i estetski lepo kuciste

 

Ostaje mi samo da napravim mikroe, jer to nisam nikad radio :D

Edited by Captain Spaulding

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Po mom mišljenju ljudima trebaju makroi samo ako aktivno igraju WoW ili se profesionalno bave Starcraft dvojkom.

 

Ja za rođendan od društva dobih Deathstalker Expert što mi je malo pokvarilo planirani kombo aj ajde. :wub: Pored toga matori Mx518 sa Steelseries padom i Syberia v2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Da ironija bude veća, imam jedan nesipravni DS Essential Edition koji je u kutiji. Deo tastature radi deo ne. Spletom okolnosti ispolivan i ne mogu da ga reklamiram. Osim toga je odličan. :haha: Zvao sve moguće servise, niko neće da popravlja.

 

Edit: Moraću Razer kombo da pravim zbog nje, inače planirao Steelseries zbog headseta, na to sam mislio. :P

Edited by -Mare

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovih dana radim na tome da pribavim štampanu foliju za nju. Poveravam sa nekim ljudima iz Niša da li to uopšte može da se izradi i koliko bi koštalo sve to ali nikako da mi daju konkretnu informaciju. Ako ne uspem to da nađem mogu da ti je dam pa ti eksperimentiši. Dogovaramo se svakako. :da:

 

Ali bi definitivno bilo lakše da ti meni daš Imperatora i da završimo sa tim. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Hajd da izvoljevam kad već pričamo o tome - ako ću već da dan toliko novca na miša moraće da svetli zeleno kao i tastatura. :da: Deathadder najpre, 62 eura kod nas, preko sajta 70 a i nemaju na lageru koliko vidim.

 

Ouroboros je preteran, ali poštujem - ako se već menja nešto, menja se na bolje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zar DS expert nema kastumizaciju boje?DA je meni bas losiji od imperatora,ja kad bi pucao tolike pare prvo bih gledao taipan i eventualno dal' neko daje novu mambu na oglasima za razumne novce.meni je sve u crno-plavoj kombinaciji (i a4tech backlit tastatura,i ledovi na napajanju i jednom kuleru,ne volim pretjerani light show),mada se slazem da toliko skupi misevi moraju da imaju kastumizaciju boje,narocito ouroboros,ali taj mis ima previse pobjeda da mu se ne bi ta jedna mana oprostila :)

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema, moguće da ima Elite verzija ali nisam proveravao. Taipan deluje okej ali ga nisam uopšte ispratio, back to square one što se kaže. :haha: Proveriću i oglase mada ne volim da uzimam bilo šta polovno za računar. Jedino neke varijante pod garancijom ako bi cena bila baš pristojnija.

 

Posle nezgode sa Essentialom sam planirao da krenem da pravim Steelseries kombo. Zbog slušalica prvenstveno, i to sam mislio da uzmem mehaničku 6gv2 i Sensei što je definitivno jeftinija varijanta ali sam odustao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nemam pojma,mene SS misevi bas nisu odusevili,za tastature nemam pojma,nisam isprobavao.sto se tice sluski jbg ja se drzim monitorskih,peklo me je par puta da utopim svoj akg da uzmem neke razer cisto zbog estetike,mada svaki put kad bi stavio bilo koje sonicki bojene na usi brzo bih odustao od te ideje,mada ako je gaming nekom primarna funkcija za sluske onda mi ti bumpovi oko 50 hz imaju itekako logike.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni ove savršeno leže.

 

Još da mi se ne baguje ovaj Soundblaster i da ne moram da radim sa Realtekom bilo bi savršeno. Ali nikako ne uspevam da je osposobim, čim je prikačim mora komp da zablokira i tako u nedogled.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...

ako te usere i nadjes nesto na kp.com,benchmarku i/ili pc berzi,ovako preko 3k dinara ti se ne isplati,za te pare moze da se nadje full 775 dualkor kompletic koji sije manje vise sve am2 varijante i to uveliko.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Ima li neko iskustva sa rešavanjem problema mrtvih (mada pre mislim da su mi zaglavljeni, pošto prikazuju neke boje) piksela?

Imam dva komada pa da vidim da li postoji neko rešenje, skinuo sam UDPixel pa ću ga pustiti večeras da flešuje par sati, možda upali.

Edited by Oak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovde imaš lepo opisane metode za koje sam ja već ovako čuo, tj. uglavnom čitao iskustva drugih da su im upalile. Najčešće pominjane i najlakše za primenu su softverska metoda maltretiranja piksela, najefikasnija baš kod zaglavljenih, kao i "masiranje" piksela blagim pritiskanjem te regije, pa ti kreni redom.

 

edit: "Ovde" je trebalo da izgleda ovako - ovde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...