Jump to content

Izbori


Talvi

Izbori 2023.  

35 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Budala

 

@ELf

Razumem ja tebe i slažem se po tom pitanju. Ali kažem ti da nijedna istočnoevropska zemlja van EU nije uspela da se sredi iako je od pada zida prošlo skoro 30 godina. Ja nisam rekao da je nemoguće, iako to tako izgleda. Ali ono što je očigledno jeste da se zemlje koje su bile aktvinije na EU integraciji, sada nalaze u boljem položaju. Ili npr. da li je lakše postati vrhunski igrač u 2. srpskoj ligi ili u PL, posebno ako si kalibar za Premier ligu?

 

S druge strane, ne vidim ništa loše u tom članstvu. Tj. ne znam šta su Češka i Česi izgubili ulaskom, odnosno šta bi im sad bilo bolje da su van. Ajde ti mi reci, ako znaš. Znam šta su dobili - pristup tržištu od pola milijarde ljudi, mogućnost da njihove firme bez birokratije i sa manjim troškovima prodaju svoje proizvode i usluge u npr. Španiji ili Finskoj, mogućnost da se u kooperaciji sa drugima bave stvarima za koje sami ne bi imali sredstava (npr. visoke tehnoogije), itd. Česi su tu priliku iskoristili odlično.

 

EU nije vanzemaljska organizacija. Čini je grupa država čije stanovništo bira predstavnike koji će ih zastupati. Ako se nekome ne sviđa kako ta organizacija funkcioniše, onda je slobodan da se aktivnije uključi u rad i u promene u radu te organizacije. Mislim može da stoji sa strane i da kuka, ali takvima nema spasa ni u grupi ni van nje.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

odnosno šta bi im sad bilo bolje da su van. Ajde ti mi reci, ako znaš.

 

Pa evo iz prve ruke, znam za primer Bugarske.

Dok sam živeo u Nišu, pre desetak i više godina (i pre nego što su ušli u EU), ja i keva smo u par navrata išli do Bugarske da pazarimo prehrambene namernice. Razlika u ceni je da ne poveruješ. Ako je kod nas onaj kotur od kačkavalja 3000 din. kod njih je 500 din. Ako je kod nas neka bolja pašteta 100 din,. kod njih je pakovanje od 5-10 pašteta isto 100 din. Da ne pričamo o kvalitetu (kod nas je kačkavalj kao plastika).

E sad, mahom su to bile njihove domaće firme, koje su ulaskom u EU potpuno devastirane, i ako i ranije nisu ekstra živeli, barem su imali za hranu koliko su hteli, a sada ni to. I

 

Ne budem ja lenj, pa upitam svakog bugarina kojeg sam upoznao i sreo, kako je tamo od kako su u EU. I svi kukaju na glas. Svi kažu da je mnogo bolje bilo pre ulaska (iako i tada nije bilo sjajno).

Eto, pitaj i ti, ako znaš neke bugare, ili ljude koji žive tamo, pa šeruj ovde šta kažu.

 

--------

 

Suština je, neće od ulaska u EU nekoj zemlji nužno biti bolje (ili gore) Češka bi verovatno sebe unapredila i da nije ušla u EU.

Slovenija je i u Jugi bila naprednija od drugih država... i td.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što ste koji moj nervozni? Simone, trolu stari, jedva si dočekao priliku, a Feyd zna da sam joj se dobronamerno obratio. A i ti Feyd, nemo se svađaš šnjime, kapiram ja nedostatak ugljikohidrata, trenutno i mene muči. :)

Mislim da sam bio jasan u svom prethodnom postu, a nisi me ničim razuverila. Opet, ovo što ti je Simon linkovao bi trebalo da bude dovoljan razlog.

Kako kaže Truli, za sada je Radule četnik jedina opcija, posle će mu Bog suditi što se lizao s Boškom, minisTrovanje i stečajno upravljanje mu je već oprošteno, a samo još da intelektualci ne znam koje po redu Srbije prebole ono blamiranje sviranja Bajazita u skupštini i javnu tviter drkicu.

 

:wub:

 

odakle ti ideja da mi je namera bila da razuverim ili uverim tebe ili malog trola u bilo sta?

tripujete se stravicno - glasajte za koga hocete, isto kao sto cu i ja glasati. nemam zelju, potrebu i nameru da bilo sta propagiram ovde. zapoceo si konverzaciju, odgovoreno ti je, maloumno govno je pozelelo da se igra troll troll troll your boat i sad se ja "svadjam". get a grip, malcice.

 

raduleta sam licno upoznala za njegovog kratkog ministrovanja i dosta je bilo. toliko o tome.

  • Upvote 3
  • Downvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

kakvi su utisci?

 

tada mi je bio ogavan, jer znamo u cijoj je vladi bio. neka slihtara ga je pozvala u privrednu komoru na sednicu sekcije za faktoring, o kome on, kao ni o problematici vezanoj za to nije znao gotovo nista, a tema sastanka je bila debata o sastavljanju nacrta o zakonu o faktoringu. da je los politicar je bilo jasno odmah, jer nije umeo ni da se prikaze kao elokventno bice, ministar cak, koji makar moze 30 sekundi da govori na zadatu temu.

 

mislim da se od tada poprilicno popravio u tehnickom smislu, tj sada poznaje prilike i uslove poslovanja u srbiji bolje, ali tada je bio zaista diletant.

  • Upvote 2
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

zašto ogavan, pa tada je pričao iste stvari koje priča i sad

lične karte preduzeća, njegov predlog Zakona o stečaju je bio odličan, maltretirao je direktore javnih preduzeća...

 

baš me zanima šta je pričao o faktoringu, s obzirom da se kao stečajni upravnik susretao sa faktoringom

 

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

nista nije pricao o faktoringu, jer iako se susretao s njim sasvim sigurno, tehnicke detalje oko pravnog okvira za ulazak srbije u FCI (sto je bila tema) nije znao, pa tako nije bio u prilici da doprinese raspravi.

stecaj nije bio tema, i znam da je licenciran za stecajnog upravnika, i u toj oblasti poznaje stvari.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://dostajebilo.rs/blog/2018/02/07/sud-doneo-presudu-u-korist-radulovica-protiv-snp-nenada-popovica/

 

Први основни суд у Београду 15. јануара 2018. године донео је првостепену пресуду којом се обавезује Српска народна партија Ненада Поповића да због повреде части и угледа исплати Саши Радуловићу накнаду у износу од 500.000 динара, као и трошкове парничног поступка у износу од 38.700 динара.

 

Deri Radule! Sad pare za kampanju. :D

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma sta glupo, dovoljno je prosto, da je vise kul i pazljivije sklopljeno tek bi onda procitali kurcolomac

 

Probija se ladja, Radule, level 30 engineer i Boško, level 28 Paladin jezde kroz bregove korupcije

 

Radule craftuje Bošku apgrejdove za war hammer a Boško obasjava Devotion aurom

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skroz je ok ideja da se na licu mesta plastično demonstrira kako i gde se krade. Jedino bolje od ovoga je bilo da se primaju putnici na krstarenje, a da Radule kao turisticki vodic objasnjava i vadi dokumenta :haha:

Mada vremenske prilike ne ukazuju da bi bila dobra posecenost :D

 

A vi ako imate bolju ideju, dajte vase predloge za ime broda.

Ne možete da kažete da brodu ne treba ime jer ste se svi za to uhvatili, očigledno da je ime ispunilo svoju svrhu, realno bez toga ne bismo ovde ni 3 posta napisali o tome xD

Uostalom svi brodovi imaju ime i svako zna za Kornjaču :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...