Jump to content

Gorgoroth

Ravendark

Recommended Posts

Ја не могу да верујем да неко може да каже да је БАН бољи од ДсО и да себе сматра познаваоцем музике.

PA NIJE REKO DA JE BOLJI GROM TE JEBO OVA RASPRAVA VAM POPILA MOZAK :o

ДсО, па Мјутилејшн, па сви остали.

Nemojte smesni biti

Kad je black metal u pitanju, muzika može biti iskrena samo kada se od nje ne živi. Otud i činjenica da su najbolji bendovi oni koji slabo idu na turneje i generalno se ne bave previše komercijalnim aspektom.

Sve ostalo je kalkulisanje i flert sa publikom.

nacin na koji DSO radi, daje intervjue, krije identitet = kalkulisani flert sa publikom

Tačno je to, pa i Quorthon je uvek pričao kako je ta misterija oko Bathory-ja pravljena po uzoru na Sabbathe i kako je bilo kul kad su Sabbathi bili misteriozni na početku karijere pa nastajale razne priče oko njih. :D

Ghost tipičan primer kako maska i misterija dodatno dižu hajp.

Ghost je tipican primer cirkusa, maske i misterije koja se koristi namenski da bi se napravio hajp, a DsO rade ono sto im se radi, izdaju, ko hoce nek kupi, i a u kurac.

To sto ce neko da se nahajpuje na njih zato sto se ne eksponiraju u javnosti ne znaci da se to radi namerno kao marketinska strategija.

Edited by Demon Seed
  • Downvote 1

Ja sam uvek govorio da, kada bih radio neki projekat koji bi isključivao nastupe, ne bih mnogo ili uopšte izlazio u javnost sa svime time. Muzika je dovoljna.

Namerno građenje misterije po uzoru na Sabate, Kvortona i ove cirkuzante je nešto potpuno drugo.

Blut Aus Nord is an artistic concept. We don’t need to belong to a specific category of people to exist. If black metal is just this subversive feeling and not a basic musical style, then Blut Aus Nord is a black metal act. But if we have to be compared to all these childish satanic clowns, please let us work outwards [from] this pathetic circus. This form of art deserves something else than these mediocre bands and their old music composed 10 years before by someone else.

Edited by HeLLsarma

Ghost je tipican primer cirkusa, maske i misterije koja se koristi namenski da bi se napravio hajp, a DsO rade ono sto im se radi, izdaju, ko hoce nek kupi, i a u kurac.

Ovo. DSO nijednim svojim potezom nije komercijalizovao svoju muziku. Imaju svoju izdavačku kuću za koju povremeno izbace nešto (i distribuiraju preko Season of Mist-a da ne bi morali lično da se smaraju komercijalnim pitanjima). Nema flajera, nema youtube teasera, nema promocije, jednostavno izbace mesec dana pre pojavljivanja vest da izlazi nešto novo i to je sve. Siguran sam da ne žive od svoje muzike, niti meni deluje kao da im je to ikad bila namera.

Edited by oʞɾoƃ

• 5 months later...