Jump to content

Gorgoroth


Ravendark

Recommended Posts

Meni su i Triumfall i njihov vokal sasvim prosečni. Verujem da je čovek odličan tehničar, čim ga hvale Neša i Džrk, ali stil mu nije nimalo originalan, a pritom je i jednoličan, dok je mjuza toliko provaljena i sto puta odsvirana da ne znam ni šta bih dublje rekao o njoj. Da nije srpski bend u pitanju, sigurno bih shift delete-ovao album posle dve pesme. Da ne pričam o orthodox tripovima i blatantom priklanjanju Watain tripovima sa ilustracijama i fontovima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ne bih tvrdio pazar,cuces nove dve pesme triumfalla sa ovog splita sa francuzima,gde peva na mnogo zanimljivih nacina ,ne samo da je tehnicki uvek spreman nego i ima orginalan nacin pevanja koji je skoro uvek prodoran ,no to dal je jako el slabo je vishe za metal core bendove i zavisi od uvezbanosti,ono sto ovaj lik radi je genijalno pisanje vocalnih deonica i dosta radi paterne razlicite od gitara(verovatno zato nije komercijalan) nego koji su vezani sa tekstom,zato bih ga izdvojio od ostalih.A sto se tiche Wataina i deathspell postoje mnogo stariji bendovi na koje i oni i trimufall lice,al jednostavno to je prirodan napredak kad ceo zivot sviras black metal predjes na disonance i sporija razlaganja nema tu neke filozofije,ono sto po meni triumfall ima a gore pomenuti nemaju je dosta dooma,heavyija chak i sirovih thrash aura noir delova.I sa obzirom da znam licno momke sigurno ne prave to na silu sto se cuje nisu riffovi samo uklopljeni(watain)Nego imaju tok i svoje mesto za to je meni ipak potrebna odredjena kreativnost i inteligencija.Samo se nadam da ce cika infernus da ga pusti da se israzi i da nije ko piotr iz vadera dovedes mnogo mladje clanove pa im pricas sta da rade

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa niko nije ni pricao o kreativnom delu. Meni se kod njih nesto svidja, nesto ne, ali ja i generalno ne gotivim taj neki trip. U svakom slucaju, verujem da nece imati neku kreativnu slobodu sto se tekstova i vokalnih paterna tice, nazalost, i da ce se Infernus mnogo pitati.

Ali cisto tehnicki gledano, srpski satanista definitivno ima odlican vokal. Mene podseca na lika iz DsO.

 

edit: Nesa upao. Vidim da nam se bas i ne slazu stavovi po nekim pitanjima. Nista novo :haha:

Edited by Џрк

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na to mislim, sigurno ne pričam o tehničkim detaljima zbog kojih vredi slušati muziku.

Muzika na albumu je sasvim isfurana, što i ne bi bio problem da pesme nisu ravne i beživotne. Bend je tehnički dobar i dobri su uživo i samo tu taj pridev može da se upotrebi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verujem da bi ti neko od momaka rekao,ajde sad uhvati pa komponuj nesto potpuno originalno :D.

Prvi album stvarno jeste vec vidjeno,ali je sasvim pristojan za slusanje. Deaths Are His Monuments mi je opet nekako zanimljiviji. Ko zna,mozda noviji materijal bude malo inovativniji.

Realno,sta god da je eksperimentalno zapoceto u blacku,isfurano je vec ubrzo od nekih drugih bendova,i tako sve ukrug.

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verujem da bi ti neko od momaka rekao,ajde sad uhvati pa komponuj nesto potpuno originalno :D.

 

To je najjadniji mogući argument, fazon ne smeš da misliš da je neki gitarista loš jer AJDE TI TO ODSVIRAJ PA ONDA PRIČAJ.

 

Uvek imaš dva izbora u muzici. Ili da budeš inovativan, ili da iskoristiš postojeću formulu da napuniš album vrhunskim rifovima. Triumfall nema nijedno od ta dva za sada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se sa tobom,vidis meni su neki upravo tako rekli,u smislu kad kazem E brate,malo nekog svog pecata a on ce : E sta ti znas,pa ja sviram,dohvati se ti necega pa napravi nesto. Dobro,to su klinci neki bili,svejedno.

 

Ima mesta za inovaciju,samo treba inspiracije,vremena,osecaja da ce nesto disati bas za sebe,drugacije od ostalih stvari.

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Овде се дискутује о неким иновацијама у блек металу а ја се питам да ли више било који бенд може да "смисли" нешто ново,оригинално и аутентично а што већ није виђено тј. слушано раније. Ствар је у томе што се,обрни окрени, све своди на исти или сличан калуп па били то наши бендови или страни и без обзира да ли се ради о вокалу или музици.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad već to pomenu, evo zamisli kakav bi tretman na ovom podforumu dobio Triumfall sa onim imidžom i muzikom da je iz Norveške.

 

Па вероватно би накупили 10ак постова за годину дана с обзиром да су издали само 1 албум и 1 сингл.А коментари би били нешто типа:

-до јаја бенд

-у праву си

-мени није нешто

-класика,већ виђено

-не сери,супер је итд.

 

Али пошто бенд долази из Србије из које не излази баш много квалитетних бендова онда је то стварно велика ствар,што по мени заправо и јесте.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Слажем се и мислим да је потпуно бесмислено расправљати о томе да ли је било који бенд па био то тијумфол или неки други,измислио нешто ново или не. Докле год је то добар блек по свим мерилима то је једино и битно.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...