Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

comment_1736225

Ensalved je jedini bend danas koji postoji i moze se nazvati pravi pravcati Progresiv Black metal. :rockdevil:

I novi album jebe l ijebe kolko je dobar, nisam ga josh preslusao kolko sam hteo ali ocu vremenom , pa cu napisati neshto malo vishe ovde. :)

• Replies 1.1k
  • Views 95.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• http://www.mediaboom.org/374133-enslaved-riitiir-2012.html EVO GA!

• Pises recenziju, a nisi lepo ni preslusao album? Na stranu sto si nepismen i kad koristis engleski i srpski (ajd ovo i nije toliko strasno, jer ti zine nije na maternjem jeziku), ali kad se vec busas

• Mogu samo da ga posisaju i Cepelinima i King Krimsonu. Mogli su svi da pocrkaju posle Vikingligr Veldi-ja, što se mene tiče.    

comment_1738904

evo juče uradih telefonski intervju. sad prekucavam pa kad postavimo na sajt staviću link ovde za intervju plus recenziju.

ali me je na kraju grutle oduševio kad je na srpskom reko (kao poruka fanovima u srbiji) lako noć, srbija! :meshuggah::pivopije:

Edited by Despot!

• 1 month later...
comment_1771526

Песма "Center" је, рецимо, потпуно по мом укусу; ово је једна од оних генијалних ствари за коју сада већ знам да ћу је слушати док год будем слушао музику.

Ово је, за мој појам, савршено.

Идеално.

Други, веома јак фаворит са албума је феноменална "New Dawn"; сјајна ствар, такође.

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
comment_1796859
High-quality photos of ENSLAVED's November 14, 2008 concert at the Dynamo Club in Eindhoven, The Netherlands can be found at Metal-Experience.com. Support at the show came from AUDREY HORNE and KRAKOW.

ENSLAVED's setlist was as follows:

01. Clouds

02. Fusion of Sense and Earth

03. New Dawn

04. Ruun

05. As Fire Swept Clean the Earth

06. Ground

07. To The Coast

08. Eld

09. Allfadr Odin

10. The Watcher

11. Isa

----------------------

12. Jotunblod

13. Slaget I Skogen Bortenfor

"Vertebrae", the new album from ENSLAVED, sold around 1,100 copies in the United States in its first week of release, according to Nielsen SoundScan. The CD debuted at No. 11 on the Billboard Hard Music chart and at No. 49 on the Top New Artist Albums (Heatseekers) chart, which lists the best-selling albums by new and developing artists, defined as those who have never appeared in the Top 100 of The Billboard 200.

"Vertebrae" was recorded during the first months of 2008 — then mixed by Joe Barresi (TOOL, QUEENS OF THE STONE AGE) and mastered by the legendary George Marino in Sterling Sound. Produced by Ivar Bjørnson, Herbrand Larsen and Grutle Kjellson, "Vertebrae" is "one of the strongest albums to emerge from the extreme metal scene," according to a press release. "The sound, songs and atmosphere mark a great leap for the band and genre as a whole."

enslaved14112008-32.jpg

Woooooow, која сет-листа!

:wub::wub::wub:

:rockdevil::rockdevil::rockdevil:

:wub::wub::wub:

:rockdevil::rockdevil::rockdevil:

comment_1798770

jbt, opet me Vertebrae odvalio punom snagom. Posle inicijalne faze forsiranja, malo sam ga batalio i sad skinem album u 320 kbs i... bum! Ovo ce da se vari jos dugo da se u potpunosti shvati, mada vec sad je u top 3 godine, mozda cak i broj jedan (da nije Opetha), original se mora hitno pazariti!

comment_1799764
И, јеси ли?

How does it feel?

The journey is long, but the pubs are just awesome.

Uh, ne secam se da sam neki bend ovol'ko dugo svarivao ki Enslaved..ali vrede :D

Evo, ovih dana mi "Ruun" dopunjuje hladnu svakodnevicu pri lutanju hladnom asfaltnom dzunglom beograda. Trenutno mi je ovo mi je omiljeni Enslaved rad. Od medju-radova izdvojio bih bathoryasti "Eld" i monster zvani "Mardraum", u principu jedini album koji mi nije bash legao i gubi me uvek je "Monumension".

Cosmos trembled

When it came to be

Fusion of sense and earth

:rockdevil:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
comment_1827034

Kak'a crna progresiva ovaj "Vertebrae" :D Vr' album! Sto se tice zvuka, kanda "najlaganije" izdanje do sada, ali u isto vreme ovo mi je i najbolji zvuk koji je Enslaved imao do sada, chist k'o suza. U startu me je isto "gubio" kao Monumensija, ali bolji mi je bejao iz slusanja u slusanje..i sad mi je tu negde, malo ispod "Ruun"a. Sve su bolji i bolji jeb'o ih pas zechiji. Dakle, sad bi valjalo gledati gi live :]

Medj' najboljima u '08oj.

Spot je dobar, nista special.

Edited by Haris Brkić

comment_1827861

Е али стварно, нешто сам се био сморио од овог албума, ваљда сам га слушао кад ми није ишао како треба и некако сам се разочарао, био ми је ...

Шта знам ...

Неубедљив.

Наравно, слушам га сада и ...

Enslaved

Не, ништа овоме не фали.

Шљака.

Вози.

Срећан сам кад слушам Enslaved.

• 2 months later...
comment_1882955

Odgledah sad "Live Retaliation" i kume, ovaj bend je takva sila uzivo! Usli su mi u vrh bands-to-see-before-I-die liste. Ajvar chovek ima vokal nesto tipa Majkl iz Opetha...zna i extremu i chistocu...s tim shto chistocu 'ajde i manje koristi, growl mu je za nijansu "slabiji" od gorepomenutog, a scream je' zivu decu. Ceo bend na mestu, jedina zamerka snimka mi je bas mrtva publika. Standing grim, that's what I'm about. I dobro..steta sto nije bilo mesta za jos neku "Mardraum" taslacinu, ili pak sa "Eld"a...ali to su moja uobicajena kukanja :)

• 3 weeks later...