Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 10.4k
  • Views 913.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• od juche in da house >  

• Duke Of Borca
    Duke Of Borca

Ja ne brisem zice posle svirke, to sto je neko brisao bulju, jeo pljesku sa majonezom, drkao kurac, daje poseban smek mojim zicama. Sviram gitaru koja se kurvala po celom Beogradu, niko je nije hteo i

• e jebat' ga... pa vishe muzike dobijash sa jcm800 kk i sa jcm 2000 ...   radi se o tome da prodaju ime matorog jcm 800... ae...kao jachi je jcm800 od jcm 2000...   ali jcm 800 reissue od jcm 800

comment_794724
E vish to nisam znao...neko mi je rekao da sve imaju Evolutione no.gif ...bas sam sad nesto vrsljao po Vai-jevom sajtu...bas je dojaja...trebao sam ranije da odem no.gificon_smile.gif

Znaci da rezimiramo icon_smile.gif

Evo - Evolution pickups

Evo II - Isto

Flo - PAF Pro + Sustainer

Bad Horsie - Blaze

Ovo bi trebalo da budu tacne informacije, mada ne mora da znaci...to je napisao neki lik na Vai-jevom forumu icon_smile.gif ...nego samo mi nije jasno kako to da zvuce tako slicno...odo' ja da jos jednom pogledam DVD icon_smile.gif

zvuci slicno jer je to Vai icon_smile.gif

Kog gitarista kod kojih je licni pecat izrazen, manje su razlike u zvuku razlicitih gitara...

Shawn Lane svira PAF-ove... da li bi ikad pogodio?!? Pogledaj sta je sve Friedman svirao, a zvuci uvek isto...

pivopije.gif

Negde sam procitao da je sustainer bas ovaj:

http://www.music123.com/Fernandes-Sustainer-Kit-i64658.music

Ja ovo zamisljam kao napravu snova, voleo bih jednom da je isprobam icon_biggrin.gif

comment_794911
Cek, a Duncan-i? icon_smile.gif ...kada smo zadnji put pricali o magnetima zastoko si ih nahvalio...

Sto se tice saveta i ja ti licno preporucujem da prvo pitas Nurga icon_smile.gificon_wink.gif

Nahvalio sam Duncane ali ne za ibanez icon_smile.gif

Duncani idu fantasticno u fendera i yamahu (pogledaj malo jace pacifice i videces da sve idu sa duncanima) takodje nisu na odmet ni u jacksonu i sl. Ali ibanez samo i samo Dimarzio (ili EMG ako ocemo perverziju)

comment_794914
Nurg i koliko te mene parica izađe, to sve? icon_biggrin.gif

Moram da se bacim na šljaku za raspust icon_smile.gificon_smile.gif

sto se tice cena tesko da mogu da ti pomognem, osim ako ne dodjes u izrael, pa udjes kod mene u radnju, i ja ti sredim 40% popust na cene koje su istaknute u radnji icon_smile.gif

comment_794966
e' date='13. 5. 2005, 08:48'] zvuci slicno jer je to Vai icon_smile.gif

Kog gitarista kod kojih je licni pecat izrazen, manje su razlike u zvuku razlicitih gitara...

Shawn Lane svira PAF-ove... da li bi ikad pogodio?!? Pogledaj sta je sve Friedman svirao, a zvuci uvek isto...

pivopije.gif

Negde sam procitao da je sustainer bas ovaj:

http://www.music123.com/Fernandes-Sustainer-Kit-i64658.music

Ja ovo zamisljam kao napravu snova, voleo bih jednom da je isprobam icon_biggrin.gif

Lepo Satriani kaze "Tone is in the fingers" icon_da.gif ...ali opet nije na odmet imati lepu opremu icon_smile.gif

comment_795052
sto se tice cena tesko da mogu da ti pomognem, osim ako ne dodjes u izrael, pa udjes kod mene u radnju, i ja ti sredim 40% popust na cene koje su istaknute u radnji icon_smile.gif

Ma šta ću da dolazim, bolje ti to pošalješ poštom icon_razz.gificon_smile.gificon_wink.gif

Nek bude 30%.... 10% uzmi sebi icon_smile.gificon_smile.gif

Marty, to bi bilo lepo icon_biggrin.gif al stvarno ću morati negde da nađem nešto da radim i zaradim icon_biggrin.gif

comment_796147

upravo sam dobio pojacalo marshall 5212 (fifty split channel reverb), ali bez footswitch-a, nazalost. ima li neko ideju kako da napravim taj footswitch, odnosno da li negde na netu postoji shema istoga, posto je to 20 minuta posla ako se nadje materijal i shema. ovako sam zaglavljen na "boost" kanalu...

poz

comment_796162
upravo sam dobio pojacalo marshall 5212 (fifty split channel reverb), ali bez footswitch-a, nazalost. ima li neko ideju kako da napravim taj footswitch, odnosno da li negde na netu postoji shema istoga, posto je to 20 minuta posla ako se nadje materijal i shema. ovako sam zaglavljen na "boost" kanalu...

poz

@ Гарги Како то "добио"? Како ја нисам добио? icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

@ Марти

http://users.yubc.net/~snikola/91386.gif

comment_796166

detalji

datira iz 80 i neke, svirano par puta, jos mu nisam isprobao pun potencijal buduci da sam ga malopre doneo (23:00), tako da sam ga svirao samo nekih 5-6 minuta, pa je ovo samo prvi utisak. icon_smile.gif

klin = majka, cak i na boost kanalu kad se smanji gain (mogu misliti kakav je na klin kanalu), dist onako, ja sam navikao na malo drugaciju distorziju, sa vise zla u sebi. icon_smile.gif ton je vrlo surov u tom smislu da ne maskira brljotine tokom sviranja, vec se svaka "mrlja" cuje. za vezbanje je vrh (primio sam se ko mlad majmun), a sutra cu da vidim kako radi u sprezi sa simulatorom i njegovim "farbama". jako do bola (50W RMS 2x12inca celestion), rusi kucu na 2 od 10. icon_smile.gif

tesko ko tuc, bole me tetive na levoj ruci od nosenja na 3 sprat bez lifta. icon_smile.gif

ali, nemam footswitch.. grrrr...

comment_796559

@ Гарги Како то "добио"? Како ја нисам добио?

stara prica: "jel onaj mali bese svira gitaru? ee, imam ja neko pojacalo skuplja prasinu u podrumu, pa ako njemu treba..." icon_smile.gificon_smile.gif

e jeste, isto je taKo! icon_wink.gif

E, to je vec bolje  ...lepo lepo bogami  ...ako hoces mogu ja da ti narucim neki footswich sa neta...

nije valjda da svi marshall-i koriste isti footswitch? to bi bilo odlicno, ajd' cucemo se pa da se dogovorimo. pivopije.gif

E vala bas! Svi nesto "dobijaju" 

Kad ce meni pare s' neba da padnu?

icon_smile.gif nego kad ce ona svirka sto si mi pricao? megadeth tribute. nije valjda bilo i proslo, a da mi nisi javio? sad.gif

comment_796737

kad naucis da sviras...pojacalo dodje samo... icon_smile.gif  icon_smile.gif  icon_smile.gif  icon_razz.gif

A po kojoj onda logici ti imas cak dva komada? icon_smile.gificon_razz.gif

nego kad ce ona svirka sto si mi pricao? megadeth tribute. nije valjda bilo i proslo, a da mi nisi javio?

Nije jos bilo, javicu sigurno a bice i teme na okupljanjima.

pivopije.gif