Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted
comment_254214

Izgleda nema teme ni o njima... Ja sam dobio neki njihov best of za rodjendan i sve je to super, ali nekako imam osecaj da su mi najbolje pesme promakle... Koje su vase najdraze pesme?

• Replies 206
  • Views 31.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Rainbow > Deep Purple

• Procitah da je prije par dana preminuo Craig Gruber, ne toliko zvucno ime, ali covjek koji je bio u prvoj Rainbow postavi, odsvirao bas na prvom albumu, a u Rainbow je dosao, kao i Dio, iz benda Elf.

• Vlaja Buraz
    Vlaja Buraz

Погледао сам пар снимака и чини ми се да је Бреговић био спремнији за Дугме 2005. него Ричи сад за ово...

• Author
comment_254824

Imam sve od njih, mada je Dio faza neprevazidjena. Omiljene: Tarot Woman, Stargazer, Light in the black, Snake Charmer,...

E to! Imam utisak da su Tarot Woman i Light In The Black bolje od ovoga sto sam imao prilike da cujem.

comment_255243

Jebe mi se sto nije metal, ali tesko je cuti nesto bolje od Rainbow-a.

Tarot Woman je sjajna, tu su i Kill The King (koju kao Stratovarius pokusava da svira :? ), Temple Of The King, Rainbow Eyes... i tako dalje i dalje i dalje.

Moj apsolutni favorit za najbolju pesmu ikada (ne samo od Rainbow-a, nego uopste) je STARGAZER!!!

Da li je neko gledao film po kome je pravljena ova pesma? Mislim da se zove "High Noon" ili tako nesto!?!

In The Heat and Rain!!!

SLAVA!!!

• Author
comment_255277

Isti slučaj, nego stvar je u tome da je na omotu napisano baš kao što stoji u imenu ove teme (i to bez zagrade), jeftina propaganda u fazonu 'bend legendarnog R.B. iz D.P.'

Tako nesto. Hetfield, ako potrazis omote na internetu, videces da se samo na prvom albumu zovu Ritchie Blackmore's Rainbow, a na ostalima samo Rainbow. Cepidlacenje, jeste, nego postoji vec tema Rainbow (nema veze sa bendom) na "Snazi reci", tako da sam stavio ovaj naziv da se ne mesaju.

comment_255678

Moj apsolutni favorit za najbolju pesmu ikada (ne samo od Rainbow-a, nego uopste) je STARGAZER!!!

i jos: man on the silver mountain, 16th century greensleeves, still i'm sad (al' sa ''on stage''), run with the wolf, a light in the black, starstruck i moj favorit takodje - stargazer.

prva dva albuma su besprekorna, treci vec tu i tamo i onda bunar sve do "stranger in us all": still i'm sad (ponovo smile.gif ), in the hall of the mountain king, coldhearted woman....

comment_260650

Za mene njihove pesme imaju neverovatnu snagu. Tarot woman, Stargazer sa najboljeg albuma. Volim i njihove "hepi" pesmice, tipa Man on the silver mountain (predivan uvod), Black sheep of the family. Znaju da me oraspoloze. Ali, neprevazidjene su Catch the rainbow i Temple of the king, koje sam slusala otkad znam za sebe. "But life's not a wheel with chains made of steel, so bless meeee". Najezim se kad krene taj deo, posebno "bless me, come the dawn...". Nikako ne smemo zaboraviti Still I'm sad, prelepi instrumentalcic...

Zaboravih Gates of Babylon.

• 2 weeks later...
comment_269485

Legendaran bend !!!!!!!!!!

Ubedljivo najbolji iz tog perioda.

Dio faza... naravno da je najbolja. Rainbow, Rising... neprevazidjeni albumi!!!

Omiljene pesme: Rainbow Eyes, The Gates of Babylon, Black Masquerade, Catch the Rainbow...

comment_273514

Rainbow je jedan od najboljih bendova for all the time ako ne i najbolji

Albumi kao sto su iz 75 RB'Rainbow, Rainbow Raising, Stranger in us all, uvek kompletne stavljam na playlist-u, also LLR'n R, pa pesme Stone Cold, Street of dreams, Desperate Heart, Fool for the night i da ne nabrajam stvarno ih ima dosta...A slzem se sa Srkijem da je ona obrada od Stratovariusa :?

• 1 month later...
  • 2 weeks later...