Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 828
  • Views 85.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bata Trokrilni
    Bata Trokrilni

Vratih se i ja iz Pešte, obavio svoju građansku dužnost i video trenutno najbolji bend na svetu. Koncert uspeo da nadjebe i onaj prošlogodišnji iz Kluba 202. Možda mi je falila još koja pesma sa Break

• Vule iz Kule
    Vule iz Kule

Pogledam samo ovaj delić adrese linka: "...i-accept-u-julu" i ponadam se da piše da Accept dolazi u julu... OK, naravno da mi je drago zbog albuma, verujem da će biti na nivou, ali... OĆU BRE ACCEPT U

• Sta vise, odlicna   Overio dakle i ja legende pre dve noci u 'Pesti, pa da ostavim koju o dogadjaju.   Pre svega, kod nas mozda nema ljudi na koncertima kao kod njih, niti koncerata kada smo kod

comment_1324648
Prvi bend koji je poceo da svira heavy metal.

nema pojma... slushaj evo I'm a rebel... ono je vishe rock nego heavy metal... vokal je nesto drugo

jedina grupa koje je na prvom studijskom albumu imala heavy metal rifove. znachi: brze, jake i mozda zavisi kako sa kojim hard rok bendom se poredi i melodicnije stvari je ni manje ni vishe nego iron maiden "lichno"...

comment_1325309

To je vrlo škakljivo pitanje, ko je prvi počeo da svira heavy metal. Ako u heavy metal računamo rani Black Sabbath, onda je on deset godina ispred svih. Ako govorimo samo o NWOBHM, Judas Priest je objavio albume Stained Class i Killing Machine 1978. Zar oni nisu heavy? A Motorhead je svoj prvi album, On Parole, snimio još 1976, iako ga je objavio 1979. No, ja ipak mislim da je za heavy metal ključna bila 1980. godina, kad su se pojavili neki značajni albumi, poput Iron Maiden - Iron Maiden, Black Sabbath - Heaven and Hell, Ozzy Osbourne - Blizzard of Ozz, Saxon - Wheels of Steel, Judas Priest - British Steel, Motorhead - Ace of Spades i Accept - Breaker.

comment_1325759
Saxon je pre maidena. Samo su imali slabiju distorziju.

I sa Acceptom je poceo da svira prvi heavy metal.

govorim o rifovima... ne kad im je izashao prvi album

mislim SAXONov Saxon, je tu negde izmedju,,, mada po meni vuche vishe na hard rock

evo big teaser vishe zvuchi veselo kao acdc...

mislim Saxon je vechito za mene bio uvek izmedju heavyja i hard roka

To je vrlo škakljivo pitanje, ko je prvi počeo da svira heavy metal. Ako u heavy metal računamo rani Black Sabbath, onda je on deset godina ispred svih. Ako govorimo samo o NWOBHM, Judas Priest je objavio albume Stained Class i Killing Machine 1978. Zar oni nisu heavy? A Motorhead je svoj prvi album, On Parole, snimio još 1976, iako ga je objavio 1979. No, ja ipak mislim da je za heavy metal ključna bila 1980. godina, kad su se pojavili neki značajni albumi, poput Iron Maiden - Iron Maiden, Black Sabbath - Heaven and Hell, Ozzy Osbourne - Blizzard of Ozz, Saxon - Wheels of Steel, Judas Priest - British Steel, Motorhead - Ace of Spades i Accept - Breaker.

pa po meni je judas priest pricha za sebe, ali pre je to hard rok

motörhead nije metal bend al ajde

slazem se da je 80ta bila presudna^^

• 3 weeks later...
comment_1358904

...i Seawinds...

Kad smo vec kod tih pesama, ja nikad nisam imao pojma - ko ih peva?Ono Udo sigurno nije...

A sto se tice Theriona, jel provalio neko koliko ima uticaja Accepta na Kristofera...Seven Secrets..., Flesh of the Gods...na trenutke kao da slusam Accept...

Edited by StarbreakeR

• 2 weeks later...
comment_1384387

ali glupo je sto je promo verzija :(

dve cele i onda seckanje..i stao sam da slusham..ne mogu..ali moram reci da je naslovna pesma exxxtra zarazna i ostavio sam je u playlisti za razliku od albuma : )

Zvuk je chvrshci no ranije...

PS. ajd Invictuse bio bi red da ti otvorish UDO temu, nema je! Imas 24h a onda cu ja :P

• 2 weeks later...