Jump to content

Fotografija


Recommended Posts

bolje da ne diras previse jer jpg a narocito sa kompakta ima suvise malo "podataka" da bi mogao da se obradjuje agresivno bez naglog pada kvaliteta (aka shum i sl).

neki ludaci koji imaju aparat koji podrzava i RAW format i dalje nece da se skinu s JPG-a (npr moj cale koji upravo fotka 11 dana Egipat bez RAW-a!! :( ) a jedina prednost JPG-a je sto staje vise slika na istu memoriju, koja vise uopste nije skupa.

blah :D

jedva cekam da nabavim neku rasvetu da mogu da radim portrete, dojadili mi pejzazi opasno... naravno natural light je keva ali sta sve moze blic kad ga razumes... dream on :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@blondie: ni jedan PS sa warez-bb.org me nije zezao... samo skini onaj koji ima najvise uspesnih komenta (d'oh :) ) posto ima sranja nevidjenog... i probaj da mu u podesavanjima dodelis sto vise radne memorije (kolko znam najcesci uzrok za restart je prsnuce memorije).

sad skidam CS4 jer ima fore neke s blendovanjem slika istog kadra al razlicitog mesta fokusa i na kraju dobijes sliku na kojoj je sve ostro (sto inace vecini ne znaci jer vam je i onako sve ostro sa kompaktnim aparatima, al kad slikas macro gde je 1mm u fokusu sto znaci 1 bubino oko :) i te kako vredi).

 

 

 

aj, ovjericu i to.. ne pada mi na pamet da rokam 400 dolara na glupost koja se gasi. pa i da se ne gasi i radi savrseno, sto da bacam lovu.

 

 

 

 

 

na ivici sam da uzmem nikon d90.. ovaj canon rebel 400d ili kako god - upola cijene skoro.. citam reviews i ne znam sta da mislim. ako je neko im`o kakva korisna iskustva s bilo jednim ili drugim aparatom, nek javi.

Edited by blondie

Share this post


Link to post
Share on other sites

vot? O_o

 

To je plaža sa žutom travom i peskom. Ne vidim šta je tu mrljavo? Nema 1Mpx al nema ni 100...

 

Dirao sam samo match/color pa sam dodao boje i shadow/highlight. Gore imaš istu sa manje boje...

 

 

 

edit: aha, kontam otprilike na šta misliš al to se vidi u oblacima i ne vidim zašto bi svaka fotografija morala da bude oštra...ovako mi se viđe sviđa ;)

Edited by Dead Man Walking

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...