May 2, 201015 yr comment_2184642 Mi čitamo Lua kao lektiru iz norveškog. Elem, Dopler je najbolji, definitivno. Mulej i nije ostavio toliki utisak na mene. Naivan.super je sjajna isto. Dečije knjige su mu blesave skroz, šteta što nisu prevedene.
May 4, 201015 yr comment_2185238 Zavrsio asm Digitalnu tvrdjavu od Dena Brauna. Ko voli kriptografiju i racunare, dopasce mu se knjiga. Preporuka!
June 9, 201015 yr comment_2199706 nashla sam knjigu od Dikensa - Tajna Edvina Druda ali je bila dosadna. nisam mogla da je zavrshim. da li je Simonsova verzija bolja?
June 9, 201015 yr comment_2199738 Pa nije to bas njegova "verzija"... Kao i Teror, rijec je o romanu u kome je veliki broj likova koji su stvarne licnosti, koje su zaista postojale, dok su dogadjaji (uglavnom) izmisljeni, ali se preplicu i sa desavanjima koja su se zaista odigrala. Ne mogu ti jos uvijek nista detaljnije reci u vezi sa ovom knjigom. Ima oko 1000 strana (u dva dijela), a ja sam procitao svega sedamdesetak... Pisana je iz perspektive Dikensovog prijatelja i sam nacin naracije mi se nije svidio na pocetku, ali to je toliko mali dio knjige koji sam procitao da ga ne vrijedi spominjati.
June 16, 201015 yr comment_2203304 Istorija etnologije- Zan Poarije. da li je neko citao tj spremao ovo?
June 24, 201015 yr comment_2207212 Bil Brajson - Ni ovde, ni tamo. pitanje: kako se u Švajcarskoj zove veliki ljubavnik? odgovor: imigrant pitanje: kako se u Švajcarskoj zove skup dosadnjakovića? odgovor: Cirih super knjiga