September 22, 2025Sep 22 comment_3118177 Kupio ovo na nekom popustu još odavno i sada pročitah. Najzad dobra horor knjiga. Kao savršena da se neki filmić po njoj napravi. Naravno debili to neće uraditi nego će da prave filmove poput Bring Her Back koji kurcu ne valjaju. Report
November 27, 2025Nov 27 comment_3119759 Nastavak knjige The Companions Of Jehu koja je bila fenomenalna. Nadam se da će i ovo biti sličnog kvaliteta. Napoleon i njegov najbolji drug Roland u akciji.Bolje ovo čitati nego gledati glupavi film Ridli Skota gde Napoleona glumi oronuli Hoakin Finiks sa usnom sa ožiljkom. Bukvalno nisu gore mogli da odaberu za glavnog glumca. Jedino da stave nekog crnca da bude Napoleon. Report
Friday at 02:24 PM4 days comment_3122118 Privodim kraju prvu knjigu i danas napadam drugu. Šta reći sem remek delo. Najzad da neko izda ovo posle kvadrilion godina štampanja prve 2 ili 3 knjige. Report
Saturday at 11:49 AM3 days comment_3122155 U jebote ovo sam čitao još u osnovnoj. Kult. Samo napred... Report
Saturday at 01:47 PM3 days comment_3122158 https://www.knjizare-vulkan.rs/trileri-misterije/15223-ruska-ljubavnica#:~:text=POGLEDAJ%20SVE%20*%20TRILERI/MISTERIJE.%20*%20RUSKA%20LJUBAVNICA. Report
Saturday at 08:30 PM3 days comment_3122164 8 hours ago, dAdAiSt said:U jebote ovo sam čitao još u osnovnoj. Kult. Samo napred...Nije ovo postojalo na našem jeziku kada si bio u osnovnoj školi. Jedino ako si našao na engleskom negde ili drugim jezicima. Report
Sunday at 05:55 AM2 days comment_3122174 Ček bre malo, bila je plava ptica neko izdanje čini mi se. Znam da sam definitivno čitao Pet Prijatelja i Kentaur izdanja sf knjiga, recimo Ja Robot i Halejeva Kometa... Report
Sunday at 11:29 AM2 days comment_3122179 Jeste bila Plava ptica, ali samo neke knjige. Ista priča kao sa Barsum serijalom Edgara Rajsa Barouza. Štampaju dve ili tri knjige od serijala koji ima više ili mnogo više knjiga i tako zadnjih 50 godina. Ovi su najzad rešili izgleda da kompletiraju sve od Erlika bar glavne sage, da ne računamo njegova pojavljivanja u Legendama sa kraja vremena i drugim. Report
8 hours ago8 hr comment_3122265 On 2/22/2026 at 6:55 AM, dAdAiSt said:Ček bre malo, bila je plava ptica neko izdanje čini mi se. Znam da sam definitivno čitao Pet Prijatelja i Kentaur izdanja sf knjiga, recimo Ja Robot i Halejeva Kometa...Evo ti detaljnije objašnjenje jer je i mene zbunjivalo ko je šta izdao. Nisam znao ima li materijala koji nisam čitao pre 30 godina i ispostavilo se da i te kako ima.Mislim bilo je očigledno kada samo baciš pogled na Laguninu policu u Galeriji da je to ipak mnogo više od Plave Ptice.Iako su nazivi sveski malo zbunjujući, Čarobna knjiga je sadržaj podelila tako da svaka knjiga donosi nove delove Elrikovog života:Elrik od Melnibonea (1 i 2): Tu su klasični počeci. Sadrže prve romane i novele koje je Murkok pisao šezdesetih i sedamdesetih (poput samog Elrika od Melnibonea, Mornara na morima sudbine i Zle kobi belog vuka). To su priče koje je delom imala i Plava ptica.Olujnik (1 i 2): Ovde dobijaš nastavak i veliku završnicu sage (uključujući i roman Osveta Ruže iz 1991. godine). Završnica je kod Plave Ptice tek delimično prisutna dok je ovde to sve u originalu.Beli vuk (1 i 2): Ove poslednje dve sveske donose najnoviju trilogiju (Snokradičina kći, Drvo Skrejlinga i Sin belog vuka) koju je Murkok napisao tek posle 2000. godine. Te priče se ne pojavljuju ni u prve četiri knjige, niti ih je Plava ptica ikada objavila.U Belom Vuku su modernije priče, drugi svetski rat i familija Von Bek. Tu se povezuju svi Murkokovi svetovi. Report