Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 6.6k
  • Views 533.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• El Karnisero
    El Karnisero

Знао сам да се ово спрема још кад сам видео да је Леми постовао на Науци пре годину дана.

• Ovaj book koji trenutno čitam je najbolji ikada.   Zove se The Book Of Souls.       hahahahaha, baš sam vas prešao, hehe, ostanite sa mnom imam još opakih forica.       Poyyy

• Od Lovecrafta?

comment_690700
Pa verovatno da bi ushla u prichu i da bi shvatila o chemu je rech.

Ovako ako budesh chitala prekoreda ne verujem da cesh pohvatatii sve niti priche

ma kad sam vidjela sta sve ulazi recimo u te dijelove..

ne mogu da se sjetim sad, ali recimo valjda u drugi dio ulazi crna kuca

ja sam to citala, mislim knjiga je sama za sebe - ne cini se kao da je nastavak necega!

ne kapiram.. ali ok..

ima do 5 dijela znaci mnogo..

comment_690755

@ Froiibaad > proces govori o totalitarnom rezhimu... (tako reci profesoru, iako tjesh ti verovatno zakljuchiti neshto deseto)... hint: obrati pazhnju na prichu onog sveshtenika i na izgled tih sudova ;)

mnogi se ovde bune shto moraju da chitaju lektiru... meni su neke od lektira i najbolje knjige: ana karenjina, stranac, na drini tjuprija, dervish i smrt, proces, chekajutji godoa, shekspir...

deco, chitajte to shto imate za lektiru, nije to bash sve sranje, imatjete vremena kasnije da prochitate sve shto vas zanima :)

comment_691415
@ Froiibaad > proces govori o totalitarnom rezhimu... (tako reci profesoru, iako tjesh ti verovatno zakljuchiti neshto deseto)... hint: obrati pazhnju na prichu onog sveshtenika i na izgled tih sudova icon_wink.gif

mnogi se ovde bune shto moraju da chitaju lektiru... meni su neke od lektira i najbolje knjige: ana karenjina, stranac, na drini tjuprija, dervish i smrt, proces, chekajutji godoa, shekspir...

deco, chitajte to shto imate za lektiru, nije to bash sve sranje, imatjete vremena kasnije da prochitate sve shto vas zanima icon_smile.gif

OK to sam i sam skapirao - vidim da lik podjebava verovatno sistem koji je bio na vlasti - kaze na pocetku on zivi u zemlji gde vladaju pravo i zakoni - malo me glavni lik nervira - spavao bi sa svakom ribom koja ima dve ruke i dve noge - knjiga je fest - mada je nedovrshena - ima delova koji su ostali nerazjashnjeni - sve su to shto si nabrojao/la fest knjige - izuzev shekspira - njemu streba da ubace srednje ime smarach -

dvoumim se sad izmedju igre staklenih perli i tihog dona

e da ove knjige u lektiri jesu super samo je pitanje da li su za osobe od 18-18 godina - ipak treba da budesh stariji da bi sve razumeo

comment_691515

@ Froiibaad > ooooovaj, paaaa, znash, ja sam razumeO i sa 18 takve romane :uhoh:

lektire treba chitati da bi kasnije znali shta valja, shta ne, shta je kako napisano, shta gde pripada, i da bi sami znali da skapirate o chemu se tu zapravo radi (u nekoj tezhoj literaturi) jer netje uvek biti profesor tu da vam kazhe

knjiga slobodan - pol vinsent je zhiv smor, chovek kazhe da je to i novi tip romana lit-pop, tipa pop literatura... a ono samo cheka da bude ekranizovano... shund

comment_691559
@ Froiibaad > ooooovaj, paaaa, znash, ja sam razumeO i sa 18 takve romane icon_uhoh.gif

lektire treba chitati da bi kasnije znali shta valja, shta ne, shta je kako napisano, shta gde pripada, i da bi sami znali da skapirate o chemu se tu zapravo radi (u nekoj tezhoj literaturi) jer netje uvek biti profesor tu da vam kazhe

knjiga slobodan - pol vinsent je zhiv smor, chovek kazhe da je to i novi tip romana lit-pop, tipa pop literatura... a ono samo cheka da bude ekranizovano... shund

ne kazem da ja ne razumem te romane - obozavam da citam - ali kazem da kad budem neki od njih kroz 20 godina citao - izgledace mi smeshno koliko sam znao npr pre 2 godine

btw je si ti to menjao nick - neshto mi nepoznat

comment_692350
dvoumim se sad izmedju igre staklenih perli i tihog dona

uzmi hesea ipak ako mene pitas ali spremi i dobre zivce

istina je da neke knjige imaju drugaciji `miris` kad si stariji i zato.. sekspir ti mozda jeste sada smarac ali meni licno sad (kad sam postala baba icon_smile.gif ) zvuci jako simpaticno.. biggrin.gif

comment_693855
Borislav Pekic - Atlantida...Ako je jos neko chita, volela bih da prodiskutujemo...

citala sam ja, u dva dijela je koliko se sjecam ali prije tacno 7 godina..

sjecam se jos nekih dijelova..

biggrin.gif