Jump to content

Vojska


Opera Ghost

Recommended Posts

3 umrlice u mom naselju, barem 5 njih znam koji previjaju 2 meseca rane od gelera i ne zarastaju

Bravo covek!!!

Sve stoji sto si rekao. icon_da.gif

Svi smo prepuni primera iz svakodnevnog zivota.

Moj dobar prijatelj iz gimnazije je na samom pocetku studija, brutalno pokupljen iz studentskog doma i odveden na ratiste kao "dobrobvoljac" icon_mad.gif

Roditelji nisu ni znali... no.gif

Prvi dan je popio metak u kicmu icon_sad.gificon_cry.gif

Bukvalno je zavezan za kolica...

 

Prosla sam DVA rata wallbash.gif i bolje da ne iznosim sta sam sve videla i dozivela...

Neka mladih - neka sluze civilno i neka dao Bog nikada ne budu u prilici da uzmu pusku u ruke! A radne navike, muskost i slicno, neka sticu na drugim mestima, na prvom mestu u porodici.

 

na prste JEDNE ruke da nabrojim devojke koje zive same, same se staraju o sebi, super kuvaju....

 

Nazalost takodje... Znam zenu od 35 godina, kojoj, iako je udata, majka iz drugog grada salje torbe spremljene hrane, kojom kad joj se ukvari redovno zapusi WC solju icon_smile.gif

Problem je sto se u porodicama sve manje neguju prave vrednosti, jer fakat, najvise ponesemo iz kuce. Kako ista preneti deci, ukoliko mi izgubimo osecaj. Zivot je malo nepredvidiviji od nasih ocekivanja i treba decu na to pripremiti. I da - nije sramota znati kuvati, kao sto vecina mladih devojaka misli. Naprotiv.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ne znam sta cu...

Studiram medicinu,zavrsicu sa 26 godina(u NAJBOLJEM slucaju),posle treba da staziram jos godinu dana...Ne ide mi se u redovnu da me kao 30-ogodisnjaka drkaju kojekave nepismene budaletine,a opet mi se gubi vreme u civilnoj.Svoj dug drustvu cu dobrano oduziti svojim zivotnim pozivom,a na te fore "dokazivanja muskosti" ne padam(znam neke jake face u civilnoj icon_smile.gif )tako da...kad dodje vreme,videcu.Da izbegnem. laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

S jedne strane to je sasvim OK, muskarac treba da bude muskarac a to podrazumeva da bar jednom u zivotu nosi uniformu i oseca na ruci hladan metal.

Prvo, funkcija vojske kao institucije nije da ona sluzi licnom usavrsavanju pojedinca i njegovom psihickom napretku, a jos manje da mu usadi nekakve radne navike - ko do 25-te nije naucio da radi tesko da to moze naknadno. Takodje, vojska nije ni vaspitna instutucija - takve stvari ili naucis u porodici ili ih nikad ne naucis, pa mozes 20 puta sa sve "hladnim metalom" da ides u vojsku ali to od tebe nece napraviti muskarca, pardon COVEKA. To nije poligon za prevazilazenje i lecenje licnih frustracija nego treba da ima odbrambenu funkciju koja jeste ne samo pozeljna vec i neophodna ali takodje zavisna od ekonomskog kapaciteta jedne zemlje. Kakva nam je ekonomija takva nam je i vojska i to nema veze sa kolicinom testosterona novih 'iskvarenih generacija' koje je sramota da priznaju da su muskarci nego sa nekim drugim faktorima.

 

Kao sto rece Wise Owl, porodica je primarna za vaspitanje i nema te vojske koja ce naprasno da vam usadi radne navike koje nemate. Lenji ljudi koje poznajem koji su otisli u vojsku kao takvi su se i vratili. A i cini mi se da je glupo i bespotrebno da drzava izdvaja tolike pare da bi nekom u trecoj deceniji objasnjavala ono sto se, bar tako psihologija kaze, usvaja u ranom detinjstvu.

 

Postoji BEZBROJ nacina da se dokazes kao COVEK, a recimo da licno mislim da oni ciji je nivo samodokazivanja i psihickog rasta na nivou sest meseci druzenja sa 'hladnim metalom' treba da preispitaju svoje stavove jer postoje mnogo kvalitetniji nacini da doprinesete drzavi (ako to vec toliko zelite).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ne podrzavam nikakvo sluzenje vojske, cak ni civilno, a jos vise ne podrzavam kada neko ko je iz ove zemlje pobeg'o govori o patriotizmu, mislim ne osudjujem ja nikoga, i ja bi rado pobegao odavde, ali kad se to dogodi ja necu srati o patriotizmu sa razdaljine od 10-tak hiljada km, samo cu biti srecan sto sam iz govana pobeg'o, nece mi ta govna biti sladja zato sto ne mogu vise da osetim miris :djindjic:

 

Dalje, da ne bismo zatvarali temu, svaki naredni post koji govori o civilnom sluzenju (ili generalnom ne-sluzenju) kao pederskom ili na slican nacin uvredljivom bice obrisan. Moze svako da ima svoje misljenje, ali nek ga lepo i civilizovano zastupa, nije ovo skupstina. icon_cool.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da kazem i ja koju rec, pa da malo odpspavam pred TOTO (radio sam celu noc).

Sto se tice vojnog i civilnog sluzenja vojnog roka...Nemam sta da se ljutim ili da osudjujem ljude kojima je zakon dozvolio da biraju."ljutim" se samo na drzavu sto se slihta evropskoj zajednici i dozvoljava svima nama takve gluposti. Vojska je Vojska i podrazumeva pusku u ruke.Ako je resenje da vojska moze da se sluzi u civilu onda zasto su zene izuzete od toga???

Sto se tice Srbije i Srpstva (vidim da je bilo reci), mogu da kazem sledece...

Pradeda mi je bio solunac, nekolko puta sam procitao dnevnik sa Soluna.Citao sam dosta knjiga koje pokrivaju periode ratovanja, smatram da sam upoznat o patritizmu is Srpstvu. Nedavno sam saznao da mi je i cukundeda bio ucesnik balkanskih ratova, sasvim slucajno iz kopije pisma koje je poslao sudu u Cacku. Pismo je tipa ovako...parafraziram..."postovani sude, dok smo se mi odazvali otadzbini i krv prolivali, drugi su jebavali nase zene i koristili nasu imovinu.Misleci da cu kosti da ostavim negde u na boljnom polju doticni "M.R" je prisvojio moj zabran......bla bla..." Ovo "jebavali" je izvorna rec.Posto je evidentno bilo da ce biti rat 1999, ja sam mojima rekao da poptisu moj poziv za vezbu (rat) a ja se necu odazvati. Znajuci da mi je ratni raspored u N Pazaru, bio sam svestan da mi ne gine prva borbena linija na Kosovu. Poziv dosao, majka potpisala, ja se nisam odazvao. po zavrsetku rata stize poziv za vojni sud. odazovem se i bivam osudjen na 4 meseca zatvora. Nisam trazio advokata da me brani, nisam podnosio zalbu na presudu, jednostavno sam se pomirio da ti jedna stvar u zivotu ne gine.U zatvoru nisam bio jer je Kostunica pomilovao sve koji nisu isprljali ruke u tom ratu.Epilog.3 umrlice u mom naselju, barem 5 njih znam koji previjaju 2 meseca rane od gelera i ne zarastaju. Srecan sam sto sam ziv i zdrav i jos uvek sam Srbin. da nisam doziveo rat u hrvatskoj, mozda bih se i odazvao....ovako..NE. Da se nisam odazvao sudu pitao bih se kakav sam ja to covek, ovako nikada se nisam pitao.hocu da kazem da ne treba se busati srpstvom u grudi i izgubiti zivot uzalud, ne vodi nikuda.

na kraju nesto upuceno blondie o muskarcima koji su retka vrsta.... ne mislim za sebe da sam poseban, ali mogu da kazem da mozda od 25-te god nisam mojima na grbaci. Za to vreme sam se skolovao a kasnije produzio skolovanje o svom trosku kada sam ispucao njihov bonus.

Da ne pominjem da sam ziveo 5 god u studentskom gradu, da sam prodavao novosti oglase utorkom na semaforu oko god dana....bla bla..Kad sve saberem mojima sam bio minimalno na grbaci. vec 5 godina zivim sam u iznajmljenom stanu na Zvezdari.NIKAD mami nisam poslao torbu sa prljavim vesom. NIJEDNA mi devojka nije oprala carape (sem 2 sa kojima sam ziveo). Dugo vremena kuvam sam, a i posteljinu menjam redovno icon_smile.gif. Dalje sto ja hocu da kazem je da mogu na prste JEDNE ruke da nabrojim devojke koje zive same, same se staraju o sebi, super kuvaju.....prekinuo sam par naizgled lepih veza zbog izjava 'bas ti zavidim sto zivis sam, meni se moji smucili...bla bla', pa resenje je jednostavno, iznajmis stan, pocnes da mislis svojom glavom...ali neee, neke devojke (muskarci) vole slobodu ali nece da se upuste u avanturu i onda kenjaju.Ili pitam ribu "kolko kosta ova protocna voda", odgovor sledi "joj nemam pojma, to moji placaju racune..." a ona '74 godiste, jel to normalno???Ako muskarac treba da ulovi, onda zena treba da pripremi lovinu za jelo, ja bas nisam puno toga video u svom zivotu.

Edit:

ja kada sam se skidao iz vojske, napisao sam ZAHTEV za otpust iz JNA. Pukovnik procitao i rekoa, sve je to lepo ali moras da stavis MOLBA, jos si ti mlad da zahtevas...vremena se menjaju ocigledno

dobar post, narocito posljednji dio icon_da.gif

 

ja sam od kuce otisla sa 17. u beogradu sam zivjela odvojeno od svojih. oni placaju kiriju posebno, sestra i ja placamo kiriju posebno - svi su mislili da smo zakrvili nesto s roditeljima ali nismo, prosto smo htjeli da zivimo tako. druga prica sto smo jedva izdrzavali s racunima.

 

 

imaginos:

pederu. zenetina ti mater - nek ti kuva sarme, a ti navuci sto kila za mjesec dana pa naredjuj kome oces icon_razz.gificon_smile.gif u mojoj kuci je druga prica.

a ta slika koju si postovao vise prilici tebi icon_smile.gif

 

wolf: ako aludiras na mene i bjezanje iz zemlje onda si se decko malo presao. ja sam jednom bila izbjeglica na zalost - `96. moralo se bjezati, dalje vise toga nije bilo. poslije te tvoje izjave izgleda kao da sam ja pobjegla preko bare, a ti ostao da branis srbiju od neprijatelja icon_smile.gif pucas sebi cijenu icon_smile.gif

da izbije neki ludi rat opet, ja bih za 15 sati bila tamo i bila prva uz mog starog kao nekad - a ti bi vjerovatno bio negdje preko, tako da me zajebi te price.

 

babadzonga:

Prvo, funkcija vojske kao institucije nije da ona sluzi licnom usavrsavanju pojedinca i njegovom psihickom napretku, a jos manje da mu usadi nekakve radne navike - ko do 25-te nije naucio da radi tesko da to moze naknadno.

 

to si u pravu. ne moze danas. to je nekad moglo itekako. imam jako puno striceva i ujaka koji su 18-oj sluzili nekad tamo 70-ih, i koji uvijek imaju pozitivno misljenje o mnogim stvarima kad je vojska u pitanju. danas vojska jednoj razmazotini ne moze nista - jer ima prava, ima mamu, ima skolu, ima bolesnu babu, i strasno veliku svijest o posljednje cetiri stvari. icon_smile.gif

 

 

ono u sta se vojska danas pretvorila - to je jasno, sranje kao i svuda, ocigledno kao i u cijeloj srbiji. ali ono u sta su se ljudi pretvorili i cime pravdaju svoje zivote na maminoj sisi - to je jadno.

da zajebemo vojsku na momenat.. strasno je veliki broj mladih ljudi koje znam - bas kao iz Sumijeve price.

doguraju i do 30-te godine bez dana radnog staza. sjede s mamama i tatama i zickaju pare za kst ili cigarete. svi piju. svi puse. ako i radi neko nesto, radi za dzeparca, jer ne placa kiriju, i dobro mu. znam zilion ljudi koji tako zive, i navodno studiraju, a jos niko unazad godinama diplomu nije uzeo. znam jednog amerikanca koji je proveo tamo mjesec dana nekim poslom. covjek se sablaznio koliko mladih ljudi NE RADI (cak i ako studiraju) i uopste ne samo oni, nego generalno - niti imaju namjeru da rade. i izuzimam pojedine slucajeve iz price, da ne bude proseravanja. i cijeli taj domaci mentalitet, naravno da se prenio na vojsku - hiljadu se izgovora nalazi, sve u svemu - cak i da je u vojsci savrseno stanje iz nekog razloga, da se nasao zakon koji bi sve regulisao - dajem glavu da bi istu pricu svi srali, jaooo - spavam na konjskim cebadima, jaooo propustaju mi cizme i kojesta. sto je nekad bila sramota - danas je pravo i sloboda i kojesta. nije dzaba Nusic pjesme pjevao o tome.

 

sve kad se sabere - jedno veliko govno.

 

 

a tema je inace pocela o DOZVILJAJIMA IZ VOJSKE, ali su se poceli javljati junaci da se pravdaju zasto nemaju dozviljaje iz iste (nalaze se korisnijim nosati tute u bolnicama) uz bruku nekih opravdanja koje im niko nije ni trazio. icon_smile.gif

 

 

ajd zdravo icon_smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

imaginos:

pederu. zenetina ti mater - nek ti kuva sarme, a ti navuci sto kila za mjesec dana pa naredjuj kome oces icon_razz.gificon_smile.gif u mojoj kuci je druga prica.

кучкетино, теби треба пар васпитних да научуш где ти је место, кад те већ тата није васпитао како ваља!! ! у кујну, бре! icon_wink.gificon_smile.gif у мојој кући се зна где је коме место, а ти што си се "еманциповала", само још фали курац да ти израсте, и слика што сам постовао више личи на тебе него на мене или иван_крида! icon_razz.gificon_wink.gificon_smile.gif

 

 

 

za svaki slucaj da razjasnim: ko ozbiljno shvati bilo sta od ovoga gore napisanog, trebalo bi da se ozbiljno zabrine za svoj IQ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

imaginos: ph34r.gif izgubio si se u poenti, poljubi me u avatar.

 

 

aurora:

dobro je to.. icon_smile.gif neizivljeni manijak icon_smile.gif zahvaljuci tim manijacima, mi smo se u bosni odrzali - puna mi je kuca manijaka icon_smile.gif bolje i to nego pedera icon_wink.gif

 

 

pozdrav ljudovi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strasno!

 

Prostacko vredjanje na sve strane, a ova tema je trebalo da bude skup anegdota iz vojske. Svaku stvar koja moze da dovede do sukoba misljenja pretvarate u nevaspitano seljacenje. zatvoreno, bice podeljeni warnovi i banovi.

Edited by michelle

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Ama ova tema nije nishta bez Blondie...ko che da nas uchi patriotizmu?

ijuuuu, da nece mozda neka mastna goticarka bez obrva, ili vid`-mi-sise darodajka, ili jos bolje - muska verzija pomenutih? icon_smile.gif

 

sa sve povicima - ah, begaj tamo drski neprijatelju..... laugh.gif

 

 

u potpisu,

 

*manijak*

 

 

 

 

sad ozbiljno:

 

za sekaperse, nesto korisno i cisto informativno, mozda malo napornije od maminog usisivaca..

 

http://www.army.com/news/item/2385

 

 

pivopije.gif

Edited by blondie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnogo je zanimljivije s tobom ovde...to je poenta proshlog posta.

A sad apropo usisivacha, `bem ti urokljive rechi, jutros sam se sagao da premestim (svoj) usisivach i tako me probodu ledja da sad jedva sedim...bol je jebeno nepodnoshljiv. Jel` ima iko ikakve preporuke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...