Jump to content

Internet browseri


imaginos

Recommended Posts

Kad posle dužeg vremena otvorim FireFox i omah stisnem na Bookmarks gore u meniju pojavi mi se prozor za čuvanje novog Bookmarka sam od sebe.

 

Je l' se dešavalo nekom to?

 

Desilo mi se to nekoliko puta u poslednjih mesec dana. Uopste ne znam u cemu je fora!?! Mnogo smara to.

 

Svidja mi se + dugme za otvaranje novog tab-a kod FF 3.5 ali iskreno nisam primetio da je nesto brzi od FF 3 kao sto pise na sajtu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elem instalirah i ja konacno FF 3.5

Fino radi,imam utisak da malo brze otvara stranice,ima neke nove stvarcice kao sto je dugme za otvaranje taba i naprednije upravljanje sa History stavkma,ali realno najveca izmena je novi Gecko engine

Jedino sta mi ne rade ekstenzije Sage(posluzice NewsFox ;))i BlockSite(prezivecu nekako :))ali to ce se verovatno srediti uskoro :da:

Edited by Full_Metal_Yakuza

Share this post


Link to post
Share on other sites

A, već imam dignut svoj server za to (XAMPP (apache + php + mysql)). ;) Naravno, drugačije je (i bolje) što ovako svi mogu da urade to, dok je za ovu moju soluciju potrebno malko veće znanje od prosečnog korisnika kompjutera.

 

Nisam uspeo da nikad zeznem WAMP da radi kao server za remote mašine ... mislim da je to zbog IP-a. Ukoliko znaš foru, please baci mi na PM

 

Što se tiče Opere 10, kapa dole timu za inovacije (kao i uvek) mada sve je to put integracije u integracije i udaljavanja od primarne funkcije browsera. OK, siguran sam da će dosta ljudi pronaći da je to super, ali mi se čini da to kod mene neće biti slučaj.

 

Svakako, pohvalno je to što Opera po običaju pravi ground-breaking, a onda drugi kopiraju i omasove ... tužna je sudbina tako inovativnog tima kao što je Operin da njihovo čedo ne uspeva da uzme više od 2% tržišta (sa tendencijom opadanja) IZVOR

 

Samo neka oni rade i neka inoviraju, to je sve nama u prilog. Mene je posle odmora prijatno dočekala verzija 3.5 Lisca :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dersu

 

ma idi, begaj. crkoh za IE. to samo koristim jer mi e-banking optimizovano radi pod njim, i za odobravanje faktura u firmi jer je web client podešen tamo, i ni za šta više pod milim bogom.

 

'Optimizovano'?

 

Masa web aplikacija (ne mislim na glupave entertainment sajtove) samo i radi sa IE. Sta mislis zasto? Mislis da je nekakva 'optimizacija' u pitanju. U svakom slucaju, blizi se kraj browserima, fala Bogu. Vracamo se na thick desktop i nativne aplikacije za par godina. Whew, ovo je bio jezivi smor u proteklih 10-15 godina van svake kontrole.

 

Uzgred, sta mislis koji browser standardno koriste, DoD, N.A.S.A., J.P.L. i slicne vojne i naucne institucije (ali ne i akademske, studentarija ionako voli da je pomodna ali sta studentarija zna sta je browser)?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Optimizovano'?

 

Ma nije optimizovano vec su te ebanking aplikacije mahom pisane za ActiveX-dakle rade jedino sa IE :da:

Fora je u tome sto se koristi tehnologija iza koje stoji MS,dakle kompanija koja za nju i odgovara-pa ako nastane sranje,uvek ima ko da se lupi po usima ili zatrazi podrska-komercijalna naravno :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovih dana koristim Iron browser na netbooku. Prebrz je, to je Chromium derivat, evo u čemu se razlikuje od Google Chrome-a:

 

http://www.srware.net/software_srware_iron...ome_vs_iron.php

 

...što u suštini nije ni bitno, bitno je da ima ugrađen mehanizam za adblock i da uglavnom blokira neželjene reklame po internetu, a za netbook je odličan jer je stvarno prebrz (brži čak i od nove Opere). Još da ubace FlashBlock (doduše ima jedna skripta sa userscripts.org koja radi to) native ili kao ekstenziju i biće super.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa fin je, za ono što sam ja do sada radio nije pravio nikakav problem, u suštini sam radio samo neke grafike u Excellu i Word sam probao radi fore samo da vidim da li sve radi kako treba. Inače, stavio sam Office 2007 i na desktop i na netbook pre neki dan, konačno sam prešao sa 2003, bio sam protivnih onih ribona gore umesto menija, ali sam se vrlo brzo navikao i mnogo mi je lakše ovako da koristim Office, brže mi je i preglednije. :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa pazi ja koristim Word samo za par strana teksta ili Excel za pokoju tabelu,pisem clanke za jedan casopis btw :lol:

Nisam neki advanced user sto se toga tice,a dosta cesto koristim i Open Office koji mi sasvim zadvoljava potrebe

Moracu i ja da probam Office 2007-vidim polako postaje sve prisutniji,vreme je navikavati se dok je vreme :D

Reci mi jos nesto-koliko ti drzi ta 4-cell baterija koju ima s10

Tnx :pivopije:

Edited by Full_Metal_Yakuza

Share this post


Link to post
Share on other sites

3cell je, sa netom nonstop uključenim i surfovanjem nonstop - oko 2 i po sata. Ima i 6cell baterija, to ću mooožda uzeti nekada, ali mi sada stvarno nije potrebna. :D Što se tiče tvog korišćenja Office-a, verujem da bi ti odgovarao netbook za to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@yakuza

Ja napakovala 2g na IBM notebook, centrino, otvoren mi Excel model sa 28 sheetova i milion stvari u njemu, desktop aplikacija trči na sql, browser i msoutlook :pivopije:

 

 

@dersu

IE zbog Active X-a :da: Suštinski druge banke mogu da šljakaju i na bilo koji browser samo zavisi od njihovog rešenja i sistema zaštite, da li imaju mini-cd, token ili već neki treći sistem..

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...