Jump to content

Kozmetika, šminka, kandže


Machka Naopachka

Recommended Posts

Bottegu se ne isplati kupovati kod nas, sve te stvari po njihovim Outlet parfimerijama u Italiji su po ceni nekog DM-a kod nas. Iskreno, ja volim njihove parfeme, kolekciju sa medom i arganom. Kada sam prosle godine pazarila u njihovoj radnji, na kraju, na kasi, posto sam presla mislim iznos od 20 evra, mogla sam bilo koji proizvod da dodam u korpu po ceni od 5 evra i dobila na poklon labelo sa arganovim uljem.

Ono sto se senki tice, a sto sam tek nedavno primetila je da je Essence odlican. Imam jednu njihovu dvobojnu, sedefastu senku, veoma je postojana i moze se naci zaista veliki izbor boja, a i proizvodi iz Trend Edition, ako na njih naletite, mogu biti zahvalni, ali pre nego sto ih kupite, pogledajte gde su proizvedeni, jer s vremena na vreme ubace i nesto Made in China.

Inace, ima li neko neki predlog sta koristiti umesto Lip Finity da je u tom rangu cene? Njihovi ruzevi se mnogo brzo potrose, plus polovina ostane u tom pakovanju a da ne moze da se iskoristi. A i nemaju neki izbor boja...ako ima neko neku ideju, nek se javi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Btw koliko je tipicno da labelo sadrzi margarin? :haha: Zivot mi je bio lepsi dok nisam citala sastojke preparata.

Nem pojma sta inace trpaju u labela. A sto se tice margarina, koliko li smo samo kilograma istog pojeli ko klinci u babinim kolacima... tako da tih 5g na par meseci koje olizemo sa usana nije strashno. Ako je to margarin, ako nije neki misomor :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sta ga cini posebnim? Izgleda kao klasican sjaj za usta ili tecni karmin.

Btw koliko je tipicno da labelo sadrzi margarin? :haha: Zivot mi je bio lepsi dok nisam citala sastojke preparata. Botega Verde labelo sa propolisom ima i hidrogenizovanu biljnu mast. Maska za lice od gline puna parabena. Toliki se hype digao oko 'prirodne' Botega Verde kozmetike da bi ispalo da prirode ima samo na ambalazi i u mirisu.

 

Margarin? Pretpostavljam da ne misliš na "butter" u INCI. Bottega Verde je, po meni, niskokvalitetna kozmetika i naravno puna parabena. Pa pazi, ne znam kad se digla ta halabuka oko nazovi prirodne Bottege, ako je u Srbiji, onda je razumljivo :haha: Ako je van Srbije, to bi bilo čudno. Kad odeš u njihovu matičnu zemlju, znaš šta je kod njih: 100% prirodno, prirodno i neorgansko, sa određenim konzervansima koji mogu biti na biljnoj bazi, sa prirodnim alkoholima i sl, i ono što u sebi sadrži parabene, sls-e i slično...

 

Jedino mi nije jasno zašto si kupovala masku od gline koja nije 100% glina? Em što si uzela rđavu varijantu nečega što ti upola pomaže em si je vjerovatno dosta skuplje i platila. 100% prava glina za spoljašnju upotrebu košta cca 600din i traje boga oca. Kupiš hidrolat ruže i time miješaš ili destilovanom vodom. Ipak je bolji ružin hidrolat iz više razloga: hidrira, antibakterijski, miriše na ruže :D Ja posle ubacim propolis ili šta već treba jer imam mješovitu kožu i povremene bubuljice.

Edited by Kokopelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato sto nemam ni tvoje znanje ni tvoju volju da se cimam oko DIY kozmetike. Imam sve sto mi treba, falila mi je neka maska koja hrani i kontrolise sebum i crvenilo pa reko' sto da ne probam :da: Ne bih ni isla u tu radnju nego stalno pravim drustvo kevi i tesko je ne zaletati se kad moras da stojis tamo 25min :uhoh:

Btw ne znam sta mislis ali znam da se hidrogenizovana biljna mast kod nas kaze margarin, zar ne?

Edited by MissionVao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, margarin ili trans fat, najgori tip biljnih masti, naročito kada se nađu u ishrani. Baš tako piše na deklaraciji?Stavljaju je samo zbog toga da bi proizvod duže trajao, i guess. Nije mi jasno zašto baš to pored svih ostalih (otrovnih, mada manje otrovnih) mogućnosti. Trans fat aposlutno nema nijednu moguću dobru stranu, isključivo je štetna!

Edited by Kokopelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Mineralni puder imam od Vichy-a jako dugo. A imam i kameni Deborah sa mineralnim oligoelementima. U principu je samo laganiji od Max Factora i sličnih brendova. Isplati se ipak kupovati sa Coastal Scent-a, al' da dijeliš poštarinu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova tzv. mineralna kozmetika sto ima kod nas je najobicnija glupost( Avon, Loreal, Maybelline ), to su obicni tecni i puderi u prahu sa dodatim mineralima .

 

Meni se jako svidjaju stvari na everyday minerals ali mi se ne isplati da narucujem.

 

 

 

 

http://www.everydayminerals.com/

Edited by ~SilentWarrior~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest HEFEST

Da malo ne preterujete sa svom tom kozmetikom? Ni jedan preparat vas nece sacuvati od smrti tako da bi ja to malo batalio. :mhihi:

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Da li neka forumska koleginica moze da preporuci neki kozmeticki salon u NS gde dobro rade depilaciju, i sa kvalitetnim materijalima?

 

Inace idem kod moje dugogodisnje "depilatorke" :D, salon Tala u Zemunu, ali otkad idem na bazen treba ici dva puta mesecno pa cesto ne mogu to da potrefim sa mojim odlascima u BG.

 

Problem je kada vas neko nauci na kvalitet, pa takav nivo usloge treba opet pronaci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...