Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 66
  • Views 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

comment_1874812

a nasuprot tome ne znam nikoga koga je verbatim ikad zezao...

cak i kad su mi dosta izgrebani uspem da ih procitam.

ne znam ima li veze s pisachem al uvek imam do jaja dobar :)

odem juce do prolaza kod Doma kad tamo vise nema onog shopa s jeftinijim diskovima... kakve su cene u onom fensi tacno prekoputa? standard ili skupo?

Edited by Double Fire

• 2 months later...
  • Author
comment_1934291

pa standard.. ali ima i dosta jeftinijih prodavnica. :da:

Meni matorci pazarili u Metrou pakovanje SONY DVD-a na 16x, za 700din (50kom) i nisu losi uopste.

Narezao sam 28DVD-a na 6x i puko mi je jedan, i to je pitanje da li je do diska ili do Nera, posto sam prerezao nekih 12DVD-a za reodm pa je poceo da baguje. X)

• 7 months later...
comment_2113097

Citajuci teme na Benchu i drugde covek dolazi do zakljucka da je danas tesko naci kvalitetne opticke medijume,sve je skoro postalo fuserica,da to vazi i za Verbatim :smile:

Narezu se oni i sve,ali testiranje narezanih medijuma daje lose rezultate tj pitanje je koliko ce to dugo biti citljivo

Ne znam za DVD ali ubedljivo najkvalitetniji CD-ovi su bili Verbatim Color Pastel i Verbatim Crystal Azo(ovaj prvi zapravo pakuje tj pakovao je Taio Yuden tako da ne cudi kvaliet istog)

Nazalost koliko videh nemaju ih vise po prodavnicama-ima samo onaj beli Verbatim na 52x koji izgleda i nije Verbatim vec kopija istog :zeleni:

• 2 weeks later...
comment_2119544

Hard diskovi od 1.5TB su pali na 100 jura... Vise se isplati uzeti duplo pa staviti u mirror raid. Rezanje je em smaranje, em se ne isplati... Dobar deo filmova zauzme vise od 1 diska, znaci treba mi DL, koji je oko 1 evro. Znaci, prakticno uzeti 2 takva harda kosta samo malo vishe nego kad bi se sve rezalo na DL diskove (izracunajte sami :) ). Da ne pominjem koliko je smaracina manja, a pogotovo u momen kad vam nesto od narezanog zatreba.

Npr. trenutno imam oko 300 giga muzike, i sad kad mi se prislusha nesto, treba da kopam po 100 DVD-ova da vidim gde je?! Neka hvala. Ajd u slucaju filma, tu jos ima nekog smisla, ali po ovim cenama storidza, hard disk je ultimativno resenje, a imam utisak da ce biti cak i kad blu rejevima padne cena na neki nivo sadasnjih DVD-ova (jer dok se to desi, HD-ovima ce, po toj ceni, kapacitet biti 10x veci, pa smo opet na istom).

A ako ti je sigurnost podataka bitna, uzmes jos 1 pa ga kacis samo za backup. A ako padne bomba, stradace i DVD-ovi, i comp, pa je onda svejedno.

• 2 weeks later...
comment_2126545

Moram priznati da me je inspirisao post "Demonic Alliance"-a, pa sam razmisljao da kupim novi HDD (HDD SATA2 7200 1TB Hitachi Deskstar, 16MB – 75 EUR), pa mi recite vase misljenje o njemu, kao i koliki je rizik crkavanja HDD-a, zato sto bih drzao svu muziku na njemu?

• 7 months later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • 5 months later...
comment_2378499

Hm, deluje mi kao da bi izgrebalo diskove, mada opet bih ga posedovao :lol:

2. klip

does it scratch your disks?

donniedarko88888 1 year ago

@donniedarko88888

No it does not scratch your discs.

CDTagandStorage 1 year ago

This is the stuff

http://www.inkfilling.com/printer-510-cd-dvd-case.html

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.