Jump to content

Steven Wilson


Angelystor

Recommended Posts

Nakon sedmice učestalijeg degustiranja, ja prezadovoljan. Posle toliko dobrih albuma, čovek je opet uspeo da izbaci album koji vredi nebrojana nova slušanja. Kapa dole.

Još od Insurgentes-a mi jedan album ovako nije teško pao na prvu, ali vreme sklapa sve kockice, toliko da sam čak i naslovnu počeo da pevušim kad naiđe :haha: Jeste mi još uvek "Postcard pt II", ali onaj tekst me ne čini da se osećam glupo dok je pevam.

 

Kad smo kod tekstova, mislim da je ovo album gde je Stevan konačno uspeo da na liniji između njanjavog™ i emocionalnog konačno balansira svih sat vremena samo sa ove desne strane i time da ozbiljan pečat albumu, koji pored atmosfere uspešno izvlači i sa pričom. Priznaću, na "Happy returns" mi možda malo gazi liniju, ali opet, u kontekstu konceptualnog, opet dobro deluje.

 

Muzički sam očekivao, po onim najavama, malo veći far cry, ali što reče neko, čuje se ovo da je SW, tu nema greške. Dodaci tipa ženski vokal i više elektronike su glavni izdvajajući činioci u odnosu na prošli. Štaviše, šteta što ova riba nije više pevala.

 

Favoriti, pre svega, jebiga, Ancestral, ovo je već novi live classic, ne može drugačije. "Routine" sa druge strane jedna od onih koja mi je sve bolja i sve zanimljivija na svako novo slušanje, genijalna pesma.

 

Sve u svemu, jedan odlično izbalansiran i perfektno izveden album, i jedan od retkih koji me teraju da poželim da se ovo sivilo od vremena napolju nastavi kako bi bio što bolji štimung za slušanje :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Divim se ljudima koji imaju strpljenja da ispišu kvalitetan review, mene nešto mrzi u poslednje vreme. Reći ću samo da mi je ovo sigurno omiljeni Steven Wilson solo album, već sada ozbiljan kandidat za album godine i svakako bi bilo sjajno čuti ga u celini u Beču. Toliko je fantastičan. :da:

 

Konačni favoriti: Routine, Perfect life, Ancestral, Happy returns.

Takođe sjajne: naslovna, Transcience i 3 years older.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opet pobeda gospodina Stevena i opet nešto skroz drugačije u odnosu na prethodne radove, čak mogu reći da me ni najmnaje ne podseća na Ravena. Ne znam da li sam biased ali ja hvatam na svom radaru neke novije Anathema vajbove, samo da nisu takvi holier than thou pederi mogli bi ovako nešto da smisle, pa ćak i Alcest u vidu te nevine dečije emocije. Nema ovde nekog kurčenja monstruoznim sviranjem, sve je u atmosferi i emociji. Preslušao sam čak i 4 CD edition sa uživanjem, što dovoljno govori (Routine verzija samo sa female vokalom je keva, stvarno šteta što nije više upotrebljena). Sve u svemu, putovanje se nastavlja, kraj se ne vidi.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Routine verzija samo sa female vokalom je keva, stvarno šteta što nije više upotrebljena.

 

E ovo jes stvarno jezivo dobro.

 

Ja sam se juče uhvatio u tome da dok sam slušao onaj sa instrumentalnim verzijama, da sam jaako uživao u tome, Stevini vokali nisu falili uopšte :haha: Štaviše, još malo pa sam bio u fazonu da instrumentali bolji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preslušao sam čak i 4 CD edition sa uživanjem, što dovoljno govori (Routine verzija samo sa female vokalom je keva, stvarno šteta što nije više upotrebljena). Sve u svemu, putovanje se nastavlja, kraj se ne vidi.

Divnost! Routine je cak mnogo bolja u toj varijanti u cemu se slazem sa Angelisterom.

Muzika na momente deluje kao neka najjednostavnija igra u koju si uveden, i iz koje ti se ne izlazi :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krenula turneja

 

 

First Regret

3 Years Older

Hand Cannot Erase

Perfect Life

Routine

Index

Home Invasion

Regret #9

Lazarus

Harmony Korine

Ancestral

Happy Returns

Ascendant Here On…

 

The Watchmaker

Sleep Together

The Raven That Refused to Sing

 

 

Izbor PT pesama je baš WTF.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Istina da nikad nisam gledao PT uživo, ali ja sam u fazonu da, kad je solo nastup, komotno mogu da se cepaju samo solo stvari, pogotovo kada neko ima kvalitetnu diskografiju kao Wilson. Ali ono, Lazarus je cool.

 

Ne znam što je izostavio baš Transcendence, nije kao da pesma oduzima mnogo vremena. :haha: Inače mi odgovara što je fokus na novom albumu, od starijih pesama tek poneka, skroz fer i očekivano.

 

 

Još samo tri nedelje. :rockdevil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Stevin koncert u Becu vecaras je objasnio, Guthrie i Minemman svi epiteti su suvisni. Savrsen dozivljaj su priredili, svirka, nastup... mislim da ce se svi koji su bili sloziti :)

 

Ancestral, The watchmaker i Raven su mi highlights veceri, mada je ceo koncert ostavio veoma snazan utisak na mene. Novi album je jos ubedljiviji live!

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Second.

 

Steva Master Melanholije mi drugu turneju zaredom priredio veče za pamćenje. Novi album mi se tek sad urezao u glavu nakon onakve prezentacije. Obično ne volim kada (metal) bendovi imaju video live, posebno što za njih i nema smisla i koji će im (tipa WASP, Kreator), ali ovde čovek priča neku priču i to fenomenalno ide jedno sa drugim, a i nikada ne odvraća pažnju kad ne treba, odnosno, uvek je tu muzika u prvom planu. Gorepomenuti Minemann ima moj naklon do poda, jedan od najboljih bubnjara koje sam gledao live, bez razmišljanja u top5, sa kakvom lakoćom on ono delje i kako je nasmejan sve vreme, a opet uništava one bubnjeve kao da su ga dve nedelje držali na lancu dalje od bubnjeva, i onda ga pustili baš sinoć da se iživi. Ostatak benda, mogu reći očekivano :] Ali Marco mi bio glavni utisak, jer mi baš falio na Raven nastupu pre dve godine.

 

Meni highlightsi: Ancestral (onaj riff :o), Lazarus (hit za sva vremena), Index (pravo bolesna recitatorsko-heavy verzija) i...pa da, Routine. Jeste da su Ninetini vokali pičili sa Apple-a (što nam je Steva pred pesmu lepo objasnio :haha:), ali ja sam se uprkos tome kad je pukao onaj poslednji refren, sa sve vriscima, toliko naježio da sam se astralno ascendovao na krov one pivare. Jezivo dobra pesma indeed.

 

Pomenuta pivara mi jedini slabiji deo večeri, kanda mali prostor za ono, a posebno u odnosno na prokleti Gasometer. Ili me je samo Gasometer razmazio, jako jebeno superiorni prostor.

 

Dakle, jako jako mi se sviđa ovo što Steva vozi trenutno, bukvalno bi mi bilo čudno da ga naredni put vidim sa nekim drugim ljudima (makar to bila i neka PT inkarnacija), jer stvarno za raspamećivanje je cela ekipa (samo još Theo da nam se vrati), a i vidim po njemu da je srećan sa tim što radi, posebno kad pređe u one svoje "šenuti dirigent" momente (što je kad god nema gitaru pri sebi :]).

 

I da, pozdravi za sapatnike pslave-a i Totama (kome poseban pozdrav što mi je skrenuo pažnju na to kako da koristim vilsona).

 

P.S:

 

HOARD

COLLECT

FILE

  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlicna svirka. Steta sto opet nije bilo u Gasometru.

Kako je osvezavajuce gledati svirku gde masa ne snima/fotografise tokom citavog koncerta.

Minemann je nevidjeni zabavljac, a iskreno, nisam ocekivao da ce Beggs onako dobro otpevati pratece vokale.

Na kraju sam ipak uzeo majicu (30e jbt), iako sam pre koncerta sebi obecao da necu tolike pare da dam za prosecnu majicu.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jes' da uzmem majicu pa da me svako pita kakav sam to roze šejk prosuo po sebi. ;):haha:

 

Maestralan performans sinoć, Steven je zapanjujuće harizmatičan frontmen koji održava pažnju čak i kada se maksimalno suzdržava od pokreta i bilo kakvog ludila. Još nisam video da nekome tako dobro prođe da sedne na barsku stolicu, prekrsti noge, spusti ruke i peva, i pritom te i dalje vuče da ga samo posmatraš. Ostatak benda izvanredan, izdvajam Marcove bolesne prelaze i to kako basista sa lakoćom peva prateće vokale. Spucale me emocije na Perfect life, Routine i Raven, sjebao sam vrat na Ancestral i Sleep together, pritom ne skidajući osmeh sa lica kad god Wilson progovori između pesama, ima dobar smisao za humor.

 

Puštam Hand. cannot. erase. u pokušaju da oživim sinoćnu atmosferu. Ono mora da se ponovi. :pivopije:

 

Pozdravi za Powerslave-a, Angelystora i Erotomaniaca, ispade interesantno yumetal okupljanje. :da:

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Ja sam ocekicao vise od Kilminstera. Nemam pojma, bilo je 5-6 ujutru, mozda nisam relevantan, ali ocekivao sam vise. Sve je ovo korektno, ali mi je nekako nedostajala hemija, ono kad mozes da osetis da ti ljudi nisu dosli samo da odrade svirke i zapale kuci. Falio je Guthrie definitivno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...