Jump to content

The Best Of 2014


Grobodan

Recommended Posts

Ova tri su i meni medju boljim izdanjima, taj Pyre je malo ko registrovao, a opasan je album. Reci mi molim te, ovaj Hellbringer - to je neki digi ili 7' vinil?

 

Seven inch!Zaboravih da stavim na listu i novi Seprevation - Consumed (http://www.metal-archives.com/albums/Seprevation/Consumed/406255),i to medju prvih deset albuma.

  • Upvote 1
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moram da prokomentarišem ovdje da me je posljednji Accept izuzetno prijatno iznenadio, sjajan album, uživancija za slušanje.

 

Kad je izašao, ovlaš sam ga poslušao jer ste svi imali jako pozitivna mišljenja, ali nisam posebno obraćao pažnju... Sad kad je ušao na onu konačnu listu za ovu godinu i tamo opet bere glasove, juče i danas sam mu posvetio više pažnje i perfektan je album stvarno.

 

Generalno, Accept mi je još od djetinjstva bio jedan od najomraženijih bendova i nikad nisam ni posebno pratio šta rade, tako da je i ovaj novi početak prošao nezapaženo, preslušao sam samo Stalingrad par puta kad je izašao, skontao da je dosta bolje nego ono što su radili prije, ali nije me nešto oduvao.

 

E ovaj jeste, i imam utisak da je ova inkarnacija sa Tornillom pun pogodak u svakom smislu.

 

Sad se valja baciti i na preslušavanje Blood Of The Nations, kao i Stalingrada "sa ovom pameću"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je l' može još uvek da se glasa? Ako ne može, ok nema veze a ako može onda:

 

Accept - 3

Grand magus - 2

Solstafir - 1

 

Novi Accept ubija koliko je dobar. Iako nisam poznavalac benda i osim Metal heart-a nisam slušao nijedan njihov drugi album, ubeđen sam da Blind rage jednostavno mora da uđe u top 3 najbolja njihova albuma. It's just that good. Sve na albumu radi savršeno. Melodično do zla boga ali ne i cheesy, "prljavi" vokal, ložačke horske deonice, rifovi, produkcija, aranžmani, omot koji idealno opisuje mjuzu. Sve je na zavidnom nivou.

 

Oni iskidani rifovi u Trail of tears - braaaateeee.

 

Grand Magus - iako ih pratim od prvog albuma moram reći da mi je ovaj zadnji album već postao njihov omiljen. Masivan i vrlo melodičan, pravi viking heavy metal klasik. A da, vokali su :wub:

 

Solstafir - iako ih nisam ranije slušao najnoviji album mi je savršeno legao u ove "zimske" dane. Vrlo (epično) atmosferičan, setan i egzotičan (zbog nepoznatog jezika) prožet suptilnim melodijama i onim finim violinskim deonicama... U svakom slučaju, baš me lepo radi album.

 

Inače, moj album godine je Pale communion ali on se nije plasirao u najbolje, a i nije baš metal... Ok, da ne drvim ponovo o njemu, već sam ljude smarao time na Opeth temi. :bigblue:

 

A na koju foru novi Arch enemy nije među najboljim izdanjima? Ne smem ni da pomislim onda kakvi sve odlični albumi možda nisu obuhvaćeni onom listom. :ph34r: Novim albumom su se bukvalno vratili iz mrtvih. Ljudi sviraju melodic death i to je upravo ono što su i prikazali novim izdanjem. Po količini elana zvuči kao da ga sviraju neki tinejdžeri puni energije i ideja a opet, po melodijama (koje me uvek nekako asociraju na klasičnu muziku, što je dobra stvar), aranžmanima i kvalitetu svirke se vidi da su stari lisci u pitanju. I ova nova mala totalno delivers, nije mi jasno što se neki žale na nju.

 

A da, iz prethodne godine preslušah i novi Mastodon ali sam prilično neoduševljen istim...

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Može da se glasa, samo je to na posebnoj temi

 

http://www.yumetal.net/forum/topic/61845-glasanje-najbolji-album-2014/page__st__40

 

Nem pojma, i meni je krivo i nefer možda za poneki album, ali je realno da se plasiraju albumi koji su najviše puta pomenuti na ovoj temi, ne bi mogli da se razoputimo sa poenima kad bi bilo 50 albuma ponudjeno :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ae da ne spamujemo tamo više, treba kukavci da broje posle.

 

Jesi slusao Blind Rage?

 

Jesam, izdiskriminisao sam Accept, Grand Magus, Primordial, Solstafir, Enabler na osnovu žanra :haha:

 

Ok je to, al' nešto se ne primam na hevi metal u poslednje vreme. I Primordial mi pola albuma bio do jaja, a druga polovina mi nije držala pažnju.

 

Grand Magus mislim da će da mi bude zanimljiviji nego Accept, nema greške, povuku me refreni posle par krugova da zapevam (podsetili su me neki na Hammerfall :haha:), al' i to mi malo dosadnjikavo, nisu oni krivi nego se meni ne sluša takva muzika sad.

 

Hvala na pažnji i Dephosphorus veče.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A na koju foru novi Arch enemy nije među najboljim izdanjima? Ne smem ni da pomislim onda kakvi sve odlični albumi možda nisu obuhvaćeni onom listom. :ph34r:

 

Jbg, u pravu si, ali negdje smo morali podvući crtu, jer bismo u suprotnom završili ponovo sa listom od najmanje 30 - 40 albuma, a to bi bilo besmisleno zbog glasanja. Ni ja nisam oduševljen u cjelosti sa konačnom listom, ali recimo 3 od mojih top 5 su ipak ušli...

I generalno mislim da predstavlja pristojan presjek ove godine.

 

Nažalost, more fantastičnih albuma je ostalo izvan liste, a nekima je falio i samo jedan glas.

 

Bloodhemn, Kayo Dot, Teitanblood, Sanctuary, The Deathtrip, Arch Enemy, Emptiness, Nachtmystium, Spectral Lore, Revocation, Taake, Anaal Nathrakh, Teramaze, Overkill, Mekong Delta, Evergrey, Artificial Brain, Serdce, Cormorant, Slough Feg.... svi oni su bili blizu da uđu, ali jbg, tako je to sa izborima.

 

ja sa spiska nisam slušao jedino Accept i Enabler

niti ću

 

Ovo sam i ja mislio, al Accept vozi za sve pare! :bigblue:

Enabler nisam ni ja, samo nešto malo, informativno.

 

metal scena je u odličnom stanju

 

Živa istina, objavljeno je najmanje 50 VRHUNSKIH albuma ove godine, možda i više...

Edited by Descender

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo ja išo u boj do pola albuma i zapevao stihove, a od pola mi se utopio u pozadinu album. :D

 

Možda će vama da bude svetogrđe, ali mi je i jedna od zamerki to što ne koristi malo bolje svoj harizmatični vokal, viče i nariče, negde bude super, negde nekako off, jebem li ga.

 

A rif koji ošine bude dosadnjikavi galopirajući epski mjetal fazon...

 

KONTRICA

 

Poslušaću još pa ću da vidim kako će da me uradi, ali uglavnom ne interesuje mene akcija, ni pucnjava, ni tepanje, ni jebanje, ni jurnjava kolima, samo psi'ički :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...