4 hours ago4 hr comment_3121169 Ja sam odmah uzeo za 5 soma, i da otkaze neko nije mi neki nepremostivi gubitak. Svakako ima dovoljno imena u rezervi.. Report
3 hours ago3 hr comment_3121171 mene generalno skoro nista ne zanima sa lineupa, ako budem isla ici cu jer kamp/festival/prirudajebe se i meni za pare, na mnogo gluplje stvari sam ih bacila i na gluplje stvari cu ih bacitiali ne volim da me neko scamuje i da ispadnem debilplus mislim da je jako los PR i da, ako neko zajebe bendove, userava se ukupno u moju mogucnost da kod kuce gledam neke druge bendovemsm druga je situacija al' na fazon ono kad su konfiskovali emi ruth rundle na ulazu u drzavu ploce i riba bila u fazonu srbija me vise nece videtisalje ruznu sliku o svima nama u svet Report
3 hours ago3 hr comment_3121172 1 hour ago, Haos sam ja said:Meni je ova priča od starta sumnjiva. Prošle godine se festival kako tako održao ali sudeći po svedocima sa lica mesta to je sve bilo tanko što se tiče posete. I onda ove godine ovaj brat kreće još jače, najavljuje (značajno) skuplja i poznatija imena, plus još par ovih jednodnevnih festivala i svirki od kojih se neka malo malo otkaže.Zanima me da vidim Varathron pre svega ali ko živ ko mrtav do kraja avgusta.Da ali kontam da mu je ovo bio jedini put, make it or break it, da je ostao na nivou 2025 još bi više propao. Report
2 hours ago2 hr comment_3121178 Пропаст у најави, без обзира на рекламе које се врте по друштвеним мрежама скоро годину дана унапред.Нећу да се правим да имам идеју колико коштају бендови, простор, опрема и сл, али ми се јако чини да овде нема мрве промисли, тј. да бизнис план потпуно недостаје.Ко је овде таргет публика? Клинци не слушају андерграунд, остало је нас шака пропалих матораца и можда неки Руси или Мађари са севера Војводине. Дарк Фјунерал није бенд који може скупити масу на конто носталгије као Гардијани, Восп, па и Дарк Транкилити, тако да отпада она маса "идемо зајебанција јер смо слушали то у средњој" која се појавила на ЦоФу рецимо. Остале да не помињем, јер нема леба да би скупили више од 200 људи на свирци. И то не 200 по бенду, јер на све бендове иде иста маса.Ковилово? Ево, да није овог, не бих у животу чуо за то место. Нека то буде до мене, али опет се враћамо на публику. Ко ће и како да ти дође тамо? Клинце ћеш тешко нацимати тамо у већој количини. Маторце ок, колима, али онда пуцаш у ногу продаји пића. Термин за фест? Маторци спремају клинце за школску годину, клинцима почиње школска година.Кредибилитет? Имаш лошу репутацију од пре 20 година, пропале пројекте од прошле године, отказивања на дан свирке, кашњења свирки, отказивања спонзора, премештања локације, дакле једну општу нестабилност. Да не улазимо у потенцијална дуговања као што су људи горе рачунали. Ко ће да ти купи карту унапред?!Све у свему, остаје нас 200 до 500 клошара са све Русима, који ће можда доћи у већем броју него у Србобран јер је близу БГ. Од тога већина неће купити карту много унапред. Report
2 hours ago2 hr comment_3121179 2 minutes ago, Косати Ћелавац said:Ковилово? Ево, да није овог, не бих у животу чуо за то место. ne pratiš sport pa ne znaš za pripreme svih naših reprezentacija ikad u SC Kovilovo101 sa Karaburme prema Padinjaku, i imaš jedno stajalište blizu Report
2 hours ago2 hr comment_3121180 Да, не пратим спорт. Гуглао сам па сам сконтао за превоз. Хвала свакако. И даље стоји да се неће маса нацимати тамо, потписујем, поготово из других градова/места. Report
1 hour ago1 hr comment_3121181 14 hours ago, Сале said:Није ми јасна ова твоја математика. Ако сваке године идеш у минус како је могуће да уопште дођеш до нуле а камоли да зарадиш нешто??! Иначе, ако је прошле године било 200 људи, са овим ценама карата ове неће бити више од 100 ако буде и толико.Sale u kom ti svetu maste zivis? Pa svaki festival krece iz minusa i gubitaka. Godinama se grcas u istim minusima dogod ne dodjes do nule. Kada udjes u plus tek onda isplacujes sa tim plusom sam sebi ono sto si ulozio prethodnih godina. Ne pricamo samo o festivalima kod nas, vec i u inostranstvu.Ne znam odakle vam uopste ideja da na samom pocetku ovakvog festivala u Srbiji se to radi za neku nulu ili jos bolje za neku zaradu?Da li organizator ima finansijsku pomoc za sledecu godinu? Ne znam. Verujem da trazi sponzore festivala ali sponzorstva za metal festival u Srbiji koji je na underground nivou mogu tek toliko da pokriju troskove. To nisu ogromne sume.Prosle godine je organizator bio na Feelgood Festu u Somboru i pricali smo oko festivala i same buducnosti istog i covek ima realna razmisljanja i nije mu glava u oblacima sa gomilom obecavanja. Zato verujem da bi festival istrajao i u narednim godinama. Naravno, tu i publika mora da odigra dobar deo te uloge. Jer ukoliko se jos vise smanji posecenost verujem da nece ni biti festivala.Ljudi vec sada kukaju na cene karata ali ajde neka se pogleda realno. Trenutna cena karte za 3 dana kosta tek nesto vise nego treci dan festivala. Pa koja je racunica onda da se uzimaju karte za dan? Uzmes za sva 3 dana, platis tih 8500din i sa nekom ekipom tamo se sprdas sva 3 dana.Da budem potpuni iskren mene samo Infest i The Stone od svih bendova interesuju, Dark Funeral bih odgledao iz stolice dok sam vec tamo i to je to. Gledacu da budem tamo sva 3 dana i kao sto smo pricali prosle godine da se sprdamo, vrtimo neke kotlice i druzimo se. To realno i vecina ljudi moze ali ih boli kurac da se cimaju, jer im nije servirano na tacni i nije im sve po volji. Edited 1 hour ago1 hr by dimmu1 Report
1 hour ago1 hr comment_3121182 rtanj je u tri lepe picke materine pa se skupljalo 300 ljudi na dobru godinu (posle 15-18 godina besplatnog postojanja)ali je jurio bendove koji ce postati "veliki" (e.g. messa, naxatras)i svi smo znali da ce nesto da se otkaze, da ce nekome pukne guma, da ce neko padne za drogu, al' svi su znali da je diy prica i da nikad tu nece pare da se zarade, da ce biti nekih dve-tri plate minusa, i tako su mu i pristupali, diy i drugarskinista nije smrdelo na navlakusu jbg, znao si sta kupujes i kad su karte pocele da kostajui ljudi su isli svejedno, sa 0 placenog marketingakako ne mozes dovesti 200 ljudi u srbobran ili kovilovo a imas da dovedes ova imena?nadam se da gresim ali do sada su mi prorocanstva bila poprilicno on spot@dimmu1 u 2024 je srbija izdvojila (0.67% GDP - corruption tax) na kulturuu isto vreme, nemacka je izdvojila 1%, finska 1.7%, island 2.2%, malta 2.6%, verovatno bez ili sa dosta manje corruption tax nego srbijajedna stvar je da krenes sa minusom koji mozes da nadoknadis preko godine zaradom koju ostvarujes na svom poslu ti i jos par drugaratotalno je druga stvar da krenes sa minusom koji je 4-5-6x godisnjih prosecnih primanja jedne osobe30 godina hellhammer festivala bih dala jedan rtanj da mi se vrati 😭 @ljubicasta Report
1 hour ago1 hr comment_3121183 Ne organizuje festival malo dete od par godina pa da masta o imenima bendova i pravi imaginarni lajnap, vec odrastao covek koji je svestan cele situacije i uprkos svemu tome trudi se da organizuje isti koliko god je to moguce sa njegovim finansijama. Ne zelim da ulazim u to koliko covek ima para spremno, nema, odakle mu pare itd itd. Nije moja stvar da se oko toga interesujem, brinem, lupam glavu i slicno. Posetilac sam festivala, moje je da kupim kartu, podrzim festival koliko god mogu svake godine i to je to. Ako i ne mogu otici, kupicu kartu, ostaviti tih 8500din kao neku podrsku/donaciju i opet mi je i to ok ako ce to pomoci barem u nekoj najmanjoj meri da se festival nastavi odrzavati narednih nekoliko godina.Uostalom, imamo temu od proslogodisnje edicije gde se festival mazao najgorim govnima da se nece odrzati, da je to prevara, scam itd itd. Posle odrzavanja festivala niko se vise od tih ljudi na forumu nije javio. 🤔Pisali smo utiske posle festivala pa koga interesuje neka procita. Report
1 hour ago1 hr comment_3121184 Rtanj nikad ne bi zaživeo da nije bio besplatan, da se ne lažemo. Ubrzo nakon što su počeli da naplaćuju su i otišli u kurac. Ne kažem da je to bilo uzročno-posledično ali je svakako činjenica. Drugo, Rtanj zaista ima zanimljivu geografiju i tu magijsku auru, što nikakva ravnica i poljana ne može da ima.Ovaj brat mora da odluči šta hoće. Ili mali festival sa anonimnim bendovima od kojih će neko možda nešto napraviti ali zdravom pričom + simbolična cena ili donacije, ili veliki festival gde će ljudi zaista ići zbog muzike a ne zbog kotlića, ali onda svi moraju da se isprse za pare. Ovako je ni tamo ni vamo, plus postoje ti gafovi iz prošlosti koji ne dozvoljavaju da se previše pouzdaš u ovakvog organizatora. That being said, nadam se da će festival uspeti i eto mene u subotu ako sve bude kako treba. Report
1 hour ago1 hr comment_3121185 "Elem, na samom ulazu nas je sačekala porazna vest da Mercyless ne dolazi, a mahom smo zbog njih i došli.."https://www.yumetal.net/forum/topic/67907-20250829-30-srbobran-srbija-hellhammer-festival-2-%F0%9F%87%B7%F0%9F%87%B8/page/11/@Haos sam ja bio je break even poslednje godine, da nije bilo onog biblijskog potopa, na pivo bi usli u plusdobar deo ekipe se odselio iz srbije, dobar deo se umorio od moljakanja za struju za livadu za picku za materinu Report
1 hour ago1 hr comment_3121186 do Kovilova se gradskim prevozom stiže za 20 minuta do pola sata od Bogoslovijenego su metalci pičke Report
1 hour ago1 hr comment_3121188 Ako ti nesto znaci ja sam prosle godine isao na slepo, bio sam spreman za otkazivanja i bilo mi je super. Sjajan zvuk, atmosfera, bendovi svi pokidali itd..Ove godine ima vise bendova koje hocu da gledam, plus je blizu lokacija. Prosle godine sam se nakanio sam da idem kolima do srbobrana i nazad i nisam se pokajao. Sutradan sam dosao busom da bih mogao da se napijem.. Report
1 hour ago1 hr comment_3121189 i jedna paralelaneki ljudi prave trens festival na Rtnju ove godineod 03. do 09. avgusta, ali trodnevni, gde je prvi dan 03, drugi dan 06. i treći dan 09. avgustkarte za prvi i drugi dan su 130 evra, za drugi i treći 100 evra, a za sva tri 190 evrai to će da se održi, al zato metalci nisu u stanju da odu autobusom GSP-a za 0 dinara od grada do Kovilova Report
57 minutes ago57 min comment_3121190 To je zato što većina metalaca ide na festival zbog muzike, a trenseri idu zbog "kotlića". Report
57 minutes ago57 min comment_3121191 1 minute ago, Kumodraski Vo said:Ako ti nesto znaci ja sam prosle godine isao na slepo, bio sam spreman za otkazivanja i bilo mi je super. Sjajan zvuk, atmosfera, bendovi svi pokidali itd..Ove godine ima vise bendova koje hocu da gledam, plus je blizu lokacija. Prosle godine sam se nakanio sam da idem kolima do srbobrana i nazad i nisam se pokajao. Sutradan sam dosao busom da bih mogao da se napijem..ma ako budem tu idem sator da mi se izluftira i noge da protegnem, nema sanse da cu propustim iako objektivno me bole kurac za skoro svu muziku, sto rece neko stone da zvuci dobro ja sam namirena1 minute ago, kuruz said:i jedna paralelaneki ljudi prave trens festival na Rtnju ove godineod 03. do 09. avgusta, ali trodnevni, gde je prvi dan 03, drugi dan 06. i treći dan 09. avgustkarte za prvi i drugi dan su 130 evra, za drugi i treći 100 evra, a za sva tri 190 evrai to će da se održi, al zato metalci nisu u stanju da odu autobusom GSP-a za 0 dinara od grada do Kovilovataj fest je do jaja, top je organizacija i bleja i mnogo lepo budesteta sto je muzika malo tralala, sve je nekako frulice i tralala nista mracno nema jbga i tad smo na brutalu johohoooo Report
46 minutes ago46 min comment_3121192 koliko ja znam, trens zajednica je sjajna i mnogo ozbiljnija od metalnestavljanje tog žanra u jedan koš zvuči kao kad se o metalu priča da su sve to "drekavci" Report
39 minutes ago39 min comment_3121194 Ne bih poredio metalce (posebno ove na koje cilja ovaj festival) i trensere nikako, jer sve je tu različito, od starosnog i socijalnog backgrounda, do načina zabavljanja, pa i same suštine obe subkulture. Report
38 minutes ago38 min comment_3121196 6 minutes ago, kuruz said:koliko ja znam, trens zajednica je sjajna i mnogo ozbiljnija od metalnestavljanje tog žanra u jedan koš zvuči kao kad se o metalu priča da su sve to "drekavci"Brate isao sam na rejvove godinama, daj nemoj me zajebavati To su zurke pre svega, koncerti su drugo nesto sasvim.. Report
36 minutes ago36 min comment_3121197 1 minute ago, Havočka said:na osnovu cega si izgradio to misljenje?na osnovu očinjeg vida i sprcanih 40 godina u guzicu družbe sa raznoraznim metalcima i trenserima Report
32 minutes ago32 min comment_3121198 meni su festivalgoers isti kurac u kom god zanru, gde god da sam bila bilo mi do jajahttps://www.facebook.com/profile.php?id=100093327955208isti kurac ko ovo nase samo se mi ofarbamo u crno i imamo lobanje nazgule i takmicenje u ljutoj paprici i obaranju ruku a oni imaju cvetice jogu i vajanje penisa i vagina Report
32 minutes ago32 min comment_3121199 6 minutes ago, Kumodraski Vo said:Brate isao sam na rejvove godinama, daj nemoj me zajebavati To su zurke pre svega, koncerti su drugo nesto sasvim..tako je i 90% ovoga na šta mi idemo svirka, a ne koncert Report