March 26, 200520 yr comment_747218 Ne znam....meni se sviđaju oba. Zašto misliš da su loši? Octagon baš CEPA!!! Iznenađuje me što se nisam naročito primio na Nordland...a bio sam ubeđen... no,nikako da tvrdim da je loš! Nije. Možda malo sebičan i "za svoju dušu". Ne može se reći da je bilo koji album loš.....možda mi se ne sviđa Destroyer of the worlds...ali lako je moguće da se jednog dana i na to primim.
March 30, 200520 yr comment_751779 A kada je uopšte Quorthon "lepo" pevao? Ono,baš da je WOW!!! pevanje. Ajde,tu i tamo koja baladica (Hammerheart!!!!)...na Viking albumima fenomenalno zvuči....ali ignoišimo multilayer harmonije. Mislim,vokalne sposobnosti mu uopšte nisu extra ali zato to I TE KAKO NADOKANĐUJE time što peva iskreno i iz duše. Jedan drug kojeg sam nedavno popalio na Bathory je komentarisao kako Q. na nekim pesmama (Asa bay na primer) zvuči odnosno peva kao Alen Islamović iz B.Dugmeta. Kod žešćih albuma je druga priča. Sve u svemu,začin C. Meni se sviđa i lako sam svario. Uostalom,kod extremnih albuma Bathory-ja se više koncentrišem na muziku nego na vokal. Jeste. Vokal na ta dva albuma je malo... i Octagon jeste celokupno DOSTA lošiji od Requiem-a doduše. Na Octagonu je kao neki stenjav clean vokal i to možda nekome zvuči čudno uz žestoku muziku. Requiem ni ne vidim po čemu je sličan sa Octagonom. Mnogo je čistiji i direktniji. A i vokal je onako....polu-growl. Sviđa mi je Pax Vobiscum i Apocalypse. Treba vremena da se priviknu uši. Edited March 30, 200520 yr by Millosh_024
April 2, 200520 yr comment_756474 Jedan drug kojeg sam nedavno popalio na Bathory je komentarisao kako Q. na nekim pesmama (Asa bay na primer) zvuči odnosno peva kao Alen Islamović iz B.Dugmeta. chula sam i ja slichne komentare
April 2, 200520 yr comment_756488 pa ima nekako slicnosti, vidis nije mi dosad palo to poredjenje na pamet, al ima licnosti. inace, ja malko vise gotivim octagon od requiema.
April 17, 200520 yr comment_766850 Valjda zato što im je zajedničko to što obojca izvlače totalno iz grla. (dok neki drugi možda iz pluća ili čak i iz stomaka)
April 17, 200520 yr comment_766871 ne znam kako quorthon nije potpuno odro grlo za sve one godine pevanja, jer je stvarno pevao iz grla. onakve vriskove kao na call from the grave ne mozes drugacije izvuci nego grlom.
April 17, 200520 yr comment_766923 Što je još strašnije,ne da ga nije odrao već naprotiv; Sumnjam da je prvih nekoliko godina mogao da peva kao na kasnijim, viking-theme albumima. Nordland recimo jeste snimio više za sebe nego za nas ali na njemu se vidi koliko mu je glas napredovao i kakvu je kontrolu razvio.
April 28, 200520 yr comment_777062 na nordlandima je zaista dostigao pevacki vrhunac - tacno, koncizno, jako, bez pucanja
April 28, 200520 yr comment_777253 Mrtav je već....neko vreme. Čudno je kako se slabo pročulo. plačem sad
May 8, 200520 yr comment_788012 mogli bi napraviti neki Night u njegovu chast , mislim, kad bude bila godishnjica njegove smrti...
May 8, 200520 yr comment_788161 moglo bi nesto da se napravi, zaista. taman za moj rodjendan, 6. jun.
May 15, 200520 yr comment_797282 Slucajno je dosao do mene album Blood On Ice...i mogu reci da mi se prilicno svidja
May 16, 200520 yr comment_797782 Preporucujem ti da nabavis i Hammerheart i Twilight of the gods koji su isto fenomenalni viking albumi
May 16, 200520 yr comment_797928 nordlandi su isto ekstra mada mozda pomalo teski ako oces black, onaj prvi pravi, onaj iskonski ako oces da spoznas korene blacka uzmi prva 4 albuma istinsko zlo prvi pravi black
June 6, 200520 yr comment_818084 E totalno se zaboravilo na ovog choveka... pre par dana je bila godishnjica smrti... RIP !
June 6, 200520 yr comment_818098 Takođe. RIP. Ma,zamrla tema totalno. Ili je već sve rečeno ili ljudi jednostavno ne znaju šta je dobro.
June 6, 200520 yr comment_818161 Pa,sta ima vise da se drvi o Bathory?Sve je receno,legende su,kult,bla bla...Bolje juri neke nove bendove.
June 6, 200520 yr comment_818209 RIP..neka te Bogovi chuvaju... ja nabavih Norland II , konachno....oba Norlanda su zaista vrhunac Quorthonovog stvaralashtva ali meni je ipak Hammerheart najdrazi....