April 14, 201213 yr comment_2504053 Ja kad sam sa 12 cuo ceo Raining Blood album,krv mi se sledila,otad sam krenuo sve ekstremnije od thrasha,deatha,groovea,melodic blacka... A sa 15 cuo Borgire,Carpathian,Immortal,Marduk,onda svi ostali po redu... Cradle sam cuo i ranije,slusao moj ortak,al nisu mi se svideli,Borgir mi bio nekako mracniji i epski jaci (jbg kad kao klinac vidis spot za Progenies ureze ti se u pamcenje)... Edited April 14, 201213 yr by HeLLsarma
April 14, 201213 yr comment_2504194 Ja nisam znao bezmalo ni šta je metal do 15. godine, a onda je konverzija bila hitra i sa stilom Preskočio sam te tako heavy/thrash međufaze, sa In Flamesa prešao direkt na ekstremni metal.
April 14, 201213 yr comment_2504208 ja sa repa skocio odmah na death metal oko 12te,ako ne brojimo ovo sto sam kao klinac zadojen u kuci. Edited April 14, 201213 yr by BLAGOJE
April 15, 201213 yr comment_2504294 Ovde sve napredna deca, ja sam black metal prvi put cuo dal sa 16 ili 17 godina.
April 15, 201213 yr comment_2504297 ne nego neki od nas nisu zivjeli pod staklenim zvonima i sretali smo se sa svim i svacim i ranije od 16te.bez uvrede,ali sam primjetio to za bg i ns tj ljude odatle ponajvise.ima toga svukud naravno.na forumu konkretno mislim na tebe i gojka.
April 15, 201213 yr comment_2504300 Ima i tu istine verovatno. Ja kao klinac nisam imao tu potrebu da pod hitno jurim identitet i da se razlikujem od svih ostalih, a pritom se ceo život družim više sa ženama, tako da bukvalno nije imao metal odakle da mi iskoči pre srednje A ljudi koji rano počnu da slušaju metal uglavnom rano i prestanu.
April 15, 201213 yr comment_2504303 ...a pritom se ceo život družim više sa ženama... da ne pratim preko fb tvoj proces domazetizacije sta bi ti radio na kontu ovoga,mada i ovako moze
April 15, 201213 yr comment_2504305 JA IMAM 29 GODIJUIN AI JEL IMA NDEOI BLAGOJDSE *BLAGOJDSE IS DEAD*
April 15, 201213 yr comment_2504306 Sve je to do uticaja okoline i drustva. Jednostavno cuo sam i skinuo prvi black metal album, je kada sam citao o njemu i interesovalo me je kako to sve zvuci. Nije imao ko meni da pokaze ili nagovesti o tome jer u mom drustvu niko ne slusa metal, a nije bas black metal nesto sto kruzi u komercijalnim tokovoima, pa da to bude cudo kako ja za to nisam cuo. Ono pocelo se sa necim komercijalnim i polako mi se svet otvarao, i tu sam gde sam danas. Meni je samo bezveze uvek bilo pocinjati da slusas ekstremne zanrove ili generalno metal samo zbog imidza ili drustva, a ne zbog muzike. Edited April 15, 201213 yr by Lunar
April 15, 201213 yr comment_2504309 sa sabatima,metalikom,skorpionsima i sl ekipom sam rastao,a konkretno kad mi je drug pustio leprosy bio sam pecen od prvog rifa.koliko god bili u pravu da dosta klinaca udje u ovo zbog trazenja subkulture i koliko je lak ulazak u tu metalsku,toliko isto mislim i dalje da strujanje informacija u manjim sredinama je brze,tako da ces prije doci u kontakt sa svima,a i u mojoj sredini klinci ne zive toliko zasticeni jer bi te drustvo i ulica jednostavno pojela kad bi krkemin u to uletio sa 16-17 g.isto tako ovaj pristup celicenja koji sam ja prosao ima svoje negativne strane,kao i ovaj vas tj vasih roditelja,kao i pozitivnih.ali ti u tome lezi odgovor kako ste vi dosli do ovoga sa 16-17,a neko mnogo ranije u najvecem broju slucajeva.
April 15, 201213 yr comment_2504316 Kakva fina васкршња diskusija! Ja sa nekih 8 godina uzeo da slusam rok tu i tamo, onda sa 9 nadjoh Faith No More i standardne heavy/thrash zajebancije sa kojima se pocinje, i onda polako ka ekstremnom metalu... Omiljeni milestone-ovi su mi gorepomenuti FNM, 2002. kad sam prvi put gledao Emperial Live Ceremony i kad 2003. sam cuo Decade ov Therion. na zajebanom ozvucenju kod lika u Negotinu kod kog sam se sasvim slucajno nasao (bio kod sestre, ona me povela kod drugarice, a usput zaboravila da pomene da sestra ima brata koji slusa "drekavce" i igra RPGove po ceo dan...) Posle toga skidanje tadasnje Behemoth diskografije, jos kad sam poslusao Satanicu i video da ima novi album (Zos Kia Cvltus), nalozio sam se kao mladi majmun. Skidao sam na dial upu sa nekih ruskih sajtova (jedan je bio grammy.ru a drugi ne mogu da se setim da me ubijes), pesma mi se skidala 40 minuta, te je ushicenje i iscekivanje trajalo danima. Inace, odras'o sam u Prokuplju. Ovo o cemu Blagoje prica otvara jos 10 tema za diskusiju (mislim na ovo o odrastanju, sredini, celicenju itd) mnogo bismo se rasplinuli... Ipak smo mi metal heads. Odoh da spavam, treba da ustanem u 15 do 9 za Formulu 1. Edited April 15, 201213 yr by Demon Seed
April 15, 201213 yr comment_2504334 Ja sam u startu imao osnovu za to jer mi je keva bila u tom fazonu u mladosti i potpuno je podržavala skretanje ka vodama metalnim - imam u kući W.A.S.P. poster koji je stariji od mene + ono, klinac si i ložiš se na tako tu horor tematiku jbg, a onda vidiš "Hard Metal" na TV-u sa svim tim spotovima i normalno da će ti privući pažnju. A i imao sam komšiju koji me je indoktrinirao u to malo kasnije, tako da sam sa 10-11 godina imao Anthrax majicu i prišivače sa Slayer orlom i zastavom Konfederacije, nije bilo nazad.
April 15, 201213 yr comment_2504336 сећам се неког РЕКСа из 2002, унутра је био и МЕКС са интервјуима са Милетом из Креатора и Самотом, постером Вејдера, рецензијама гомиле неких за мене опскурних бендова... Листао сам оно мислећи: "Шта мени ово треба у животу?" Edited April 15, 201213 yr by Underkuruz
April 15, 201213 yr comment_2504338 Meni je prvi MEX bio onaj sa Maidenima na naslovnoj, 2000. godina. Onda smo se drugari i ja naložili i nijedan posle nismo propustili. Realno, iz tih magazina se toliko toga naučilo da je to azbuka svega bila. Edited April 15, 201213 yr by Talvi
April 15, 201213 yr comment_2504458 сећам се неког РЕКСа из 2002, унутра је био и МЕКС са интервјуима са Милетом из Креатора и Самотом, постером Вејдера, рецензијама гомиле неких за мене опскурних бендова... Листао сам оно мислећи: "Шта мени ово треба у животу?" bome si bio pametniji tad n'o sad
May 26, 201213 yr comment_2525546 Evo zanimljivosti o albumu De Mysteiis Dom Sathanas Prve dve pesme su: 1.Funeral Fog 2.Freezing (moon) Pocinju slovom "F" koje je sesto po redu slovu u abecedi. F(uneral)F(fog)F(freezing)=666