Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 10.4k
  • Views 911.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• od juche in da house >  

• Duke Of Borca
    Duke Of Borca

Ja ne brisem zice posle svirke, to sto je neko brisao bulju, jeo pljesku sa majonezom, drkao kurac, daje poseban smek mojim zicama. Sviram gitaru koja se kurvala po celom Beogradu, niko je nije hteo i

• e jebat' ga... pa vishe muzike dobijash sa jcm800 kk i sa jcm 2000 ...   radi se o tome da prodaju ime matorog jcm 800... ae...kao jachi je jcm800 od jcm 2000...   ali jcm 800 reissue od jcm 800

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
comment_1163290

imam jedno pitanje za prisutne gitariste... icon_wink.gif

elem, za koju opciju se vi odlucujete...?

a) odpanjen master a umeren chanel level

cool.gif odpanjed chanel level a umeren master...?

c) neka treca kombinacija...? koja?

... neki komentar pozeljan...!

hvala unapred na misljenjima! icon_wink.gif

• Author
comment_1163302

Ne razumem ti pitanje. To je potpuno tehnička stvar. Volume kanala služi da bi međusubno odnos samih kanala bio logičan, a sa obzirom na EQ svakog od kanala. Verovatno želiš da ti clean dist1 i dist 2 budu u nekim logičnim međusobnim odnosima Nije to nešto što je stvar preferiranja.

comment_1163309

Zavisi sta sviram, moras da poznajes svaku boju tona svog instrumenta i pojacala (kao i efekata), jedan dan lepo sedi i ceo dan sviraj nesto i tvikuj potove, pa ces naci zvuk kakav sam preferiras.

Spoznaj sopstvenu opremu, nikad se ne zna kakvu sve boju tona ume da krije icon_wink.gif

comment_1163702
imam jedno pitanje za prisutne gitariste... icon_wink.gif

elem, za koju opciju se vi odlucujete...?

a) odpanjen master a umeren chanel level

cool.gif odpanjed chanel level a umeren master...?

c) neka treca kombinacija...? koja?

... neki komentar pozeljan...!

hvala unapred na misljenjima! icon_wink.gif

Ja volim da mi poweramp (master) bude sto glasniji kako bih i sa manjim "decibelima" imao dosta punch-a...mada razlika je relativno mala...bar na mom pojacalu...lead i crunch volume su mi negde oko 2.5-3.0 a master mi je na 4, 5 ili 6 ...zavisi od doba dana icon_smile.gif

pivopije.gifpivopije.gif

comment_1164761

@Dushan S

pazi, ja clean i ne sviram... icon_redface.gif sve sto treba clean, solo... svira buraz... ja samo orem po jedno te istom distu... dugo sam svirao sa otpanjenim chanel levolom a master je bio umeren... onda sam probao obrnutu varijantu i video da tako ima mnogo vise (sto rece Marty) punch-a... za ovu nasu svirku ucinilo mi se da je tako bolje... (manje ratujem sa cinelom u godnjem regrtru i manje ratujem sa basom u donjem!) pa me interesovalo kako drugi to rade... hvala svima na komentarima u svakom slucaju! pivopije.gif

comment_1167133

People treba mi mala pomoc.Ovako,ja sam zaljubljen u Bc rich Warlock-a i to prelepo cudoviste ima da se kupi u Mix Musicu sve sa Widow headstockom mrred.gifmrred.gifmrred.gif sto pre nije bilo na Bronze serijama,to je izgleda nesto novo za 2006godinu.Elem,meni trebaju saveti,da li to valja ili ne valja,kako zasto itd.Sto vise informacija to bolje! Thanx!!! musik19.gif

comment_1167852

Mene zanima da i neko ima iskustva sa rucno pravljenim lampasima, i to od 20W - 30W RMS.

Koje je kabinete najbolje kombinovati sa lampama, a da su relativno jeftini. Moze i preporuka za membrane, a ja bi sam napravio kuciste, kapiram da tako moze jeftinije da ispadne.

• Author
comment_1168005
@Dushan S

pazi, ja clean i ne sviram... icon_redface.gif sve sto treba clean, solo... svira buraz... ja samo orem po jedno te istom distu... dugo sam svirao sa otpanjenim chanel levolom a master je bio umeren... onda sam probao obrnutu varijantu i video da tako ima mnogo vise (sto rece Marty) punch-a... za ovu nasu svirku ucinilo mi se da je tako bolje... (manje ratujem sa cinelom u godnjem regrtru i manje ratujem sa basom u donjem!) pa me interesovalo kako drugi to rade... hvala svima na komentarima u svakom slucaju! pivopije.gif

Pa pazi, nisam hiper stručan za konstrukciju pojačala, ali najjednostavije, imaš preamp i poweramp sekciju. E sad, da ih imaš odvojeno, bilo bi ti očigledno, izlaz iz preamp-a ide u poweramp, i što ga više pojačaš to ti je zasićeniji ulaz u poweramp i po nekoj logici ubijaš dinamiku, a ako ti je preslab, pojačavaš veliko ništa, jer ti je originalno slab signal koji ulazi u poweramp. E sad kod poweramp-a ako je tranzistor, nema toliko veze, ali ako je lampa, na zvuk pojačala jako utiče da je poweramp otpanjen, jer lampe u njemu itekako utiču na zvuk, i to je jedan od razloga zašto recimo lampaški maršal zvuči ko kurac ako ga ne odvrneš i na master-u. Znači sve zavisi od pojačala do pojačala. Kod tranzistora sve to ima manje veze, kod full lampaša bih se trudio da imam dovoljno signala iz preampa, ali ne previše, i zavisno od prostora trudio se da otpanjim master što je više moguće.

Jel ti to neki odgovor?

comment_1169035

Da li je od vas neko imao iskustvo sa Ibanez Artist gitarama? Danas sam u mItrosu probavao jedan, i delovao mi je sasvim korektno. Mada je master na pojacalu bio na jedan pa je sve bilo malko zumasto zujavo icon_smile.gif , delovala mi je tonski prilicno definisano, i nije predebeo vrat (navikao sam na tanje - kad uzmem LP-ja u ruke, uvek se malo rvem sa vratom). Vredi li po vasoj proceni 500 juda?

comment_1169063
Da li je od vas neko imao iskustvo sa Ibanez Artist gitarama? Danas sam u mItrosu probavao jedan, i delovao mi je sasvim korektno. Mada je master na pojacalu bio na jedan

Je l'OVO? Mislim da ti je bolje da je sviras bez pojacala nego sa masterom na kecu. To ti je k'o da шалташ трактор у малињаку.

comment_1169485
People treba mi mala pomoc.Ovako,ja sam zaljubljen u Bc rich Warlock-a i to prelepo cudoviste ima da se kupi u Mix Musicu sve sa Widow headstockom mrred.gifmrred.gifmrred.gif sto pre nije bilo na Bronze serijama,to je izgleda nesto novo za 2006godinu.Elem,meni trebaju saveti,da li to valja ili ne valja,kako zasto itd.Sto vise informacija to bolje! Thanx!!! musik19.gif

E ljudi ajde pomagajte!Hica je! musik19.gif

comment_1170027
Pa pazi, nisam hiper stručan za konstrukciju pojačala, ali najjednostavije, imaš preamp i poweramp sekciju. E sad, da ih imaš odvojeno, bilo bi ti očigledno, izlaz iz preamp-a ide u poweramp, i što ga više pojačaš to ti je zasićeniji ulaz u poweramp i po nekoj logici ubijaš dinamiku, a ako ti je preslab, pojačavaš veliko ništa, jer ti je originalno slab signal koji ulazi u poweramp. E sad kod poweramp-a ako je tranzistor, nema toliko veze, ali ako je lampa, na zvuk pojačala jako utiče da je poweramp otpanjen, jer lampe u njemu itekako utiču na zvuk, i to je jedan od razloga zašto recimo lampaški maršal zvuči ko kurac ako ga ne odvrneš i na master-u. Znači sve zavisi od pojačala do pojačala. Kod tranzistora sve to ima manje veze, kod full lampaša bih se trudio da imam dovoljno signala iz preampa, ali ne previše, i zavisno od prostora trudio se da otpanjim master što je više moguće.

Jel ti to neki odgovor?

orangelistening.gif jeste, hvala!!! icon_rockdevil.gifmusik19.gifpivopije.gif