Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 5.2k
  • Views 431.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Vitamin K Experience
    Vitamin K Experience

I beg to differ. Screenshot je iz aprila 2001, jasno se vidi PT cover King's X-a u playlisti. 2000-2001 je taj kultni period kad sam sa neta skinuo dve mp3 kompilacije koje je user petrucci sa foruma

• ok buraz, no frx, ja sam samo izneo svoje mišljenje, ništa ne generalizujem   ali razmisli, zašto mnogo ljudi kaže nešto u fazonu "a da, amorphis su kul, tales i elegy su im klasici, a i ovi ostali

• ti slušaš Mejdene, nisi kompetentan za bilo kakvu diskusiju o muzici

comment_2448557

Bend je do sada izdao 10 full-length albuma. Nabroj mi samo dva njihova albuma koja imaju isti zvuk, koncept i atmosferu.

Recimo, razlika između "Morningrise"-a i "MAYH"-a je zaista ogromna ali su ljudi MAYH kasnije (kako to obično biva s Opeth-om) prihvatili i taj novi zvuk koji je vremenom, jelte, postao prepoznatljivo opethovski.

Ili, razlika između "Deliverance" i "Damnation" je još veća. Da li treba da objašnjavam zašto? I opet, ljudima se nije baš svidelo u početku, bilo je malo "kontroverze" oko tog albuma ali je i "Damnation" kasnije prihvaćen od strane većine kao još jedan klasičan album jer su ljudi ipak prepoznali očigledan kvalitet.

Što se tiče "Heritage"-a, u pravu si kad kažeš da album ima taj ležerniji "jam session" zvuk ali to su i hteli da postignu, da daju svoj pečat tom starom prog zvuku, nije sigurno album slučajno ispao tako. I ne vidim šta je sad loše u tome? Po čemu se sad ovaj slučaj razlikuje od gorepomenutih? Ako ćeš da kažeš "Zato što je loš" ili tako nešto, ne moraš da se trudiš.

Ja opet kazem, ne pricam uopste o tome, svaki Opeth album ima drugaciju atmosferu i zvuk, ali ima i ono nesto jedinstveno sto je glavni deo Opeth zvuka.

Na Heritage je taj Opeth pecat malo izbledeo, o tome pricam.

A ako cemo o "instituciji", otisla je polovina benda (Lopez i Lindgren) sa kojom je bend uradio vrlo bitne, ako ne i najbitnije svoje albume... A koliko sam video, pisanje i snimanje Heritage-a je funkcionisalo tako sto je Mikael izdavao naredjenja i sve je uradjeno na nacin na koji je on hteo. Jeste bio glavni i ranije, ali su i drugi ucestvovali, a ovako, jos Mendez da mu ode, i Opeth ce da se pretvori u Mikaelov prateci bend :D

comment_2448585

Evo bas uzivam u Heritage-u i delim pluseve Kendall-u na one minuse sto ste mu nabacili, da podrzim coveka. Tek je stigao na forum a vi opleli minuse, bagro nijedna :haha:

Anyway album rula, i opetH jovo nanovo prica... svaka druga stranica ista, pojavi se neko i kaze da je album dobar i dodje vas deset da ga izroka sa minusima i kaze da je album njesra...

Ajde da ubacim neku svezu vest

Obratite paznju kada prolazite pored Karadjodjevog trga u Zemunu, neki Beauty salon sa leve strane (iz pravca NBG ka Zemunu)je nalepio na svoje staklo O od opetha :haha:

comment_2448587

E, video sam to i ja, nikako da prođem peške tuda i slikam. :haha: A pada mi na pamet i da uđem i pitam ko sluša Opeth.

Inače...

HERITAGE JE GOVNO

comment_2448589

Mikael u zadnje vrijeme može da uči od Wilsona, a ne da saradjuje sa njim, jer ga ovaj može naučiti par stvari kako stvara bend, a ne jedan čovjek.

Ma more može i sa ovog foruma nešto da nauči, ipak je on iskomleksirani patuljak a ovde se istine univerzuma razotkrivaju iz minuta u minut.

Ko ide na koncert lepo neka ga nahvata i da mu link za forum.

comment_2448592

Evo bas uzivam u Heritage-u i delim pluseve Kendall-u na one minuse sto ste mu nabacili, da podrzim coveka. Tek je stigao na forum a vi opleli minuse, bagro nijedna :haha:

Anyway album rula, i opetH jovo nanovo prica... svaka druga stranica ista, pojavi se neko i kaze da je album dobar i dodje vas deset da ga izroka sa minusima i kaze da je album njesra...

Ajde da ubacim neku svezu vest

Obratite paznju kada prolazite pored Karadjodjevog trga u Zemunu, neki Beauty salon sa leve strane (iz pravca NBG ka Zemunu)je nalepio na svoje staklo O od opetha :haha:

Ja kad kažem i dobro i loše dobijem 10 minusa

Edited by Captain Spaulding

comment_2448596

Ma more može i sa ovog foruma nešto da nauči, ipak je on iskomleksirani patuljak a ovde se istine univerzuma razotkrivaju iz minuta u minut.

Ko ide na koncert lepo neka ga nahvata i da mu link za forum.

Ali objektivno stanje stvari je da je nevjerovatno iskompleksiran bio u vremenu stvaranja Heritage-a.

Ja jesam fanboy i sucker za sve što on izbači, pa sam pratio i njegov myspace i mini blogove koje je pisao, odisali su frustracijom.

comment_2448867

Ne mogu da verujem koliko dobar intervju. Umro sam od smeha. Mikaela volim kao da mi je rod rođeni.

A ovaj histerično-euforični lik što ga intervjuiše kao da je iskočio iz nekog crtanog filma...

U svakom slučaju, Heritage je suvo zlato. samo je šteta što neki to nikad neće skapirati.

I naravno, šteta što nema više takvih albuma u današnjoj muzici.

• 3 weeks later...
comment_2457544

Storm Corrosion, the project featuring Mikael Åkerfeldt and Steven

Wilson (Porcupine Tree etc) have posted a few photos from a recent

photoshoot on their facebook page. The self-titled record will be

released through Roadrunner records worldwide in mid-April.

375392_200180046743983_187831801312141_393816_530698649_n.jpg