December 17, 201113 yr comment_2448557 Bend je do sada izdao 10 full-length albuma. Nabroj mi samo dva njihova albuma koja imaju isti zvuk, koncept i atmosferu. Recimo, razlika između "Morningrise"-a i "MAYH"-a je zaista ogromna ali su ljudi MAYH kasnije (kako to obično biva s Opeth-om) prihvatili i taj novi zvuk koji je vremenom, jelte, postao prepoznatljivo opethovski. Ili, razlika između "Deliverance" i "Damnation" je još veća. Da li treba da objašnjavam zašto? I opet, ljudima se nije baš svidelo u početku, bilo je malo "kontroverze" oko tog albuma ali je i "Damnation" kasnije prihvaćen od strane većine kao još jedan klasičan album jer su ljudi ipak prepoznali očigledan kvalitet. Što se tiče "Heritage"-a, u pravu si kad kažeš da album ima taj ležerniji "jam session" zvuk ali to su i hteli da postignu, da daju svoj pečat tom starom prog zvuku, nije sigurno album slučajno ispao tako. I ne vidim šta je sad loše u tome? Po čemu se sad ovaj slučaj razlikuje od gorepomenutih? Ako ćeš da kažeš "Zato što je loš" ili tako nešto, ne moraš da se trudiš. Ja opet kazem, ne pricam uopste o tome, svaki Opeth album ima drugaciju atmosferu i zvuk, ali ima i ono nesto jedinstveno sto je glavni deo Opeth zvuka. Na Heritage je taj Opeth pecat malo izbledeo, o tome pricam. A ako cemo o "instituciji", otisla je polovina benda (Lopez i Lindgren) sa kojom je bend uradio vrlo bitne, ako ne i najbitnije svoje albume... A koliko sam video, pisanje i snimanje Heritage-a je funkcionisalo tako sto je Mikael izdavao naredjenja i sve je uradjeno na nacin na koji je on hteo. Jeste bio glavni i ranije, ali su i drugi ucestvovali, a ovako, jos Mendez da mu ode, i Opeth ce da se pretvori u Mikaelov prateci bend
December 17, 201113 yr comment_2448561 Mikael u zadnje vrijeme može da uči od Wilsona, a ne da saradjuje sa njim, jer ga ovaj može naučiti par stvari kako stvara bend, a ne jedan čovjek.
December 17, 201113 yr comment_2448585 Evo bas uzivam u Heritage-u i delim pluseve Kendall-u na one minuse sto ste mu nabacili, da podrzim coveka. Tek je stigao na forum a vi opleli minuse, bagro nijedna Anyway album rula, i opetH jovo nanovo prica... svaka druga stranica ista, pojavi se neko i kaze da je album dobar i dodje vas deset da ga izroka sa minusima i kaze da je album njesra... Ajde da ubacim neku svezu vest Obratite paznju kada prolazite pored Karadjodjevog trga u Zemunu, neki Beauty salon sa leve strane (iz pravca NBG ka Zemunu)je nalepio na svoje staklo O od opetha
December 17, 201113 yr comment_2448587 E, video sam to i ja, nikako da prođem peške tuda i slikam. A pada mi na pamet i da uđem i pitam ko sluša Opeth. Inače... HERITAGE JE GOVNO
December 17, 201113 yr comment_2448589 Mikael u zadnje vrijeme može da uči od Wilsona, a ne da saradjuje sa njim, jer ga ovaj može naučiti par stvari kako stvara bend, a ne jedan čovjek. Ma more može i sa ovog foruma nešto da nauči, ipak je on iskomleksirani patuljak a ovde se istine univerzuma razotkrivaju iz minuta u minut. Ko ide na koncert lepo neka ga nahvata i da mu link za forum.
December 17, 201113 yr comment_2448591 ajde nja nja nja... HERITAGE RULA! EJ EVO INTERVJUA, zmaci umirala sam od smeha dok sam slusala ovaj intervju, obratiti paznju na lika koji ga intervjuise http://www.youtube.com/watch?v=f3L-lcW4-TM
December 17, 201113 yr comment_2448592 Evo bas uzivam u Heritage-u i delim pluseve Kendall-u na one minuse sto ste mu nabacili, da podrzim coveka. Tek je stigao na forum a vi opleli minuse, bagro nijedna Anyway album rula, i opetH jovo nanovo prica... svaka druga stranica ista, pojavi se neko i kaze da je album dobar i dodje vas deset da ga izroka sa minusima i kaze da je album njesra... Ajde da ubacim neku svezu vest Obratite paznju kada prolazite pored Karadjodjevog trga u Zemunu, neki Beauty salon sa leve strane (iz pravca NBG ka Zemunu)je nalepio na svoje staklo O od opetha Ja kad kažem i dobro i loše dobijem 10 minusa Edited December 17, 201113 yr by Captain Spaulding
December 17, 201113 yr comment_2448594 Eto od mene mozes samo plus da dobijes ako ti je za utehu p.s. osim onda kada kazes da je heritage sranje
December 17, 201113 yr comment_2448596 Ma more može i sa ovog foruma nešto da nauči, ipak je on iskomleksirani patuljak a ovde se istine univerzuma razotkrivaju iz minuta u minut. Ko ide na koncert lepo neka ga nahvata i da mu link za forum. Ali objektivno stanje stvari je da je nevjerovatno iskompleksiran bio u vremenu stvaranja Heritage-a. Ja jesam fanboy i sucker za sve što on izbači, pa sam pratio i njegov myspace i mini blogove koje je pisao, odisali su frustracijom.
December 17, 201113 yr comment_2448598 Isfrustrirao se jer je znao da će da se ispiša po svima ove godine pa mu je žao bilo.
December 17, 201113 yr comment_2448599 Pa ako kazem da je Heritage dobar dobicu 10 minusa i jedan plus sto dodje 9 minusa. Ako kazem da je Heritage sranje dobicu 10 minusa , 1 od tebe i 9 od Bane-ovih laznih profila , tako da necu da lazem zbog jednog jebenog minusa ....tako da .... HERITAGE JE SRANJE
December 18, 201113 yr comment_2448867 http://www.youtube.com/watch?v=f3L-lcW4-TM Ne mogu da verujem koliko dobar intervju. Umro sam od smeha. Mikaela volim kao da mi je rod rođeni. A ovaj histerično-euforični lik što ga intervjuiše kao da je iskočio iz nekog crtanog filma... U svakom slučaju, Heritage je suvo zlato. samo je šteta što neki to nikad neće skapirati. I naravno, šteta što nema više takvih albuma u današnjoj muzici.
December 18, 201113 yr comment_2448870 Ima, ideš na mediaboom, kucaš prog rock i izbaci bar tristotinjak albuma samo iz ove godine.
December 18, 201113 yr comment_2448901 Nije baš tako!!! Većina je poput heritage-a, ali neki i valjaju.
December 25, 201113 yr comment_2451911 Jebo sam uz Heritage i osecao sam se kao mene da jebu. Edited December 25, 201113 yr by Demon Seed
January 13, 201213 yr comment_2457544 Storm Corrosion, the project featuring Mikael Åkerfeldt and Steven Wilson (Porcupine Tree etc) have posted a few photos from a recent photoshoot on their facebook page. The self-titled record will be released through Roadrunner records worldwide in mid-April.