November 7, 201311 yr comment_2700596 meni je trebalo 10tak min da se opasuljim i povezem konce realnosti
November 7, 201311 yr comment_2700597 Meni stalno negdje u podsvijesti ova obrada zvoni. Stvarno je predobro.
November 7, 201311 yr comment_2700633 не слушам Бјесове, али ово је тотално добар трип, сјајно су одрадили
November 7, 201311 yr comment_2700650 Zadovoljan sam sa novom obradom. Bend kao da je dobio na novoj energiji sa ovom obradom. Kada bi u ovakvom ruhu bio buduci autorski materijal, ne bih se zalio.
November 8, 201311 yr comment_2700841 e jebi ga,tog filma tesko da ces gledat',nazalost meni je jos vec gre'ota sto bradonja ne ostvari svoju dugogodisnju ljubav prema doom-u pa odradi nesto sa nekim u tom fazonu,to bi mu tek leglo
November 9, 201311 yr comment_2700931 Svestan sam toga. Kada bi Zoran i kompanija podilazila publici, ne bi bili toliko interesantan bend uzivo, ni studijski. Apropo doom zaljubljenistva, imas projekat Bjesomar, cini mi se da ga i dalje drzi na njegovom (Zoran) sajtu, pa preslusaj ako vec nisi. nova obrada, sjajno, original je bas tezak i opor. mozda machina ponovo krene sa radom, ako ih dovoljno izgura obrada.
November 9, 201311 yr comment_2700965 Apropo doom zaljubljenistva, imas projekat Bjesomar, cini mi se da ga i dalje drzi na njegovom (Zoran) sajtu, pa preslusaj ako vec nisi. jesam,ali nije to bas to sto ja imam u glavi inace,sabise sa obradama,sve bolje od boljeg Edited November 9, 201311 yr by BLAGOJE
November 11, 201311 yr comment_2701546 Ovih dana, početkom novembra, Bjesovi završavaju svoj novi album koji će se zvati “Ustaj, majko zemljo” po pesmi grupe The Stone, na kome će se naći još dvanaest obrada u audio formatu i dve predstavljene u pratnji video spotova. Postojala je ideja da novi album Bjesova prati i prvi solo album Zorana Marinkovića Bjesomara – pevača, osnivača i glavnog autora benda, koji je trebalo da dopuni, tada još uvek nedovoljno definisan koncept i da zaokruži priču oko novih Bjesova. Do toga neće doći, jer se, poZoranovim rečima, novi album Bjesova u međuvremenu, zaokružio kao autentično umetničko delo kome ne treba podrška. Osim stalnih članova benda (Zoran Marinković – vokal, Slobodan Vuković, Dragan Arsić i Ivan Kovačević – gitare, Marko Marković – bas gitara i Miroslav Marjanović – bubnjevi) klavijature na albumu sviraju Vasil Hadžimanov i Đorđe Tadić, a uz Miroslava Marjanovića bubnjeve sviraju još dva bubnjara – Ramon Hamel i Aleksandar Petrović Alek. Album je sniman u više studija. Glavna usnimavanja su se dogodila u mostarskom Pavarotti centru i u kragujevačkom studiju Češnjak. Neka dodatna usnimanja su realizovana u kućnom muzičkom studiju Caspara Wijnberga u Beogradu. Album su producirali Zoran Marinković, Caspar Wijnberg i Momir Cvetanović, koji je bio producent na poslednjem albumu Bjesova, “Bolje Ti”. Postprodukciju, upravo, u ovom trenutku, u Amsterdamu rade Jeff & Mark, dva holandska mastering majstora. Što se tiče izdavanja albuma, Bjesovi kao i mnogi drugi i svetski i domaći bendovi, zbog globalne “krize izdavaštva”, nemaju definitivan odgovor na ovo pitanje. Mnoge opcije su u igri. Kako god, novi album grupe će se pojaviti do proleća 2014. godine.
November 13, 201311 yr comment_2702045 Ta je obrada bolja od originala što je rijetkost... (mislim an stone)
December 22, 201311 yr comment_2712461 audio: 1 - The Stone - Ustaj, majko zemljo 2 - Grč - Raskomadana strv 3 - Imperium Of Jazz - Odvedi me do reke 4 - Drugi dan na zemlji - Rough Cut 5 - By Pass - Sjaj 6 - Idoli - Nemo 7 - Bjesovi - Tako mladi (divna je noć) (Marinko i Skaki (Trula koalicija) Avioni pevaju) 8 - Tako - Probudi se 9 - Elektični orgazam - Nebo 10 - Machina - Istina 11 - EKV & Angels Breath - Zemlja i Crv 12 - Mizar - Gradot e nem video: 13 - Braća Left - Aikido 14 - Majke - Lutak iskrivljenog lica
December 23, 201311 yr comment_2712602 sledece godine.. ovo je samo informacija dobijena iz prve ruke.
January 9, 201411 yr comment_2715503 loša verzija pesme... ali dobar spot. a ne znam zašto se moderator čudi.
February 17, 201411 yr comment_2724968 Bjesovi su objavili novu obradu, ovoga puta dve obrade u jednoj – svoje pesme „Avioni pevaju“ uz dodatak dela teksta pesme „Tako mladi“ slovenačke grupe Borghesia. „Situacija sa ovom obradom je drugačija u odnosu na ostale, jer je ovo ’2 u 1′ obrada, u kojoj Bjesovi obrađuju sami sebe, ali sa dodatim delom teksta iz pesme ‘Tako mladi’, slovenačke grupe Borghesia… Ja mislim da je sama postavka intrigantna, zanimljiva, ali i jako muzikalna“, kaže frontmen grupe Bjesovi Zoran Marinković za naš portal. - See more at: http://svetgitara.com/nova-obrada-bjesova/#sthash.sMYBwaB1.dpuf
February 26, 201411 yr comment_2727264 Pesma "Tata, kupi mi rolere" snimljena je leta 1998. godine, i deo je snimljenog, a nikad objavljenog albuma sa "dečjim" pesmama super grupe "Auspusi", sastavljene od gornjemilanovačkih Bjesova, Zorana Marinkovića i Gorana Ugarčine, koji su inicirali celu "stvar", a delom od poznatih kragujevačkih muzičara mahom metal i pank opredeljenja. Gitare na "projektu" svirali su: Dragan Milenović - Kariš (Alan Ford, T.N.T.), Damir Demirović (Bjesovi, pola godine pred raspad, pa Kanada...) i Zoran Marinković (Bjesovi). Bas: Dragan Cvetanović - Ceja (Trula koalicija, Slovenska nekropola), Ivan Matić (Enetica, Smallpoxa, Zvoncekova bilježnica), Saša Vujić (KBO, Trula koalicija, Zvoncekova bilježnica) i Z. Marinković (Bjesovi). Elektronske udaraljke: Boban Ugarčina - Ugo. Sintisajzer i saksofon svirao je Damir Demirović. Osim Zorana Marinkovća, koji je otpevao većinu pesama, po jednu pesmu pevali su i Kariš, i Predrag Drčelić - Skaki (Trula koalicija). Drombulje i miks svih pesama: Saša Vujić. Goran Ugarčina, bubnjar sa prvih ("U osvit zadnjeg dana") Bjesova, koji je na ovom albumu odlupao bubnjeve, zajedno je sa Z. Marinkovićem napisao i većinu tekstova. Što se same muzike tiče, nju je Zoran Marinković radio u toku samog snimanja ili noć pred novi studijski dan, tako da su pesme na ovom albumu pankerski sveže i jednostavne. U pesmi "Tata, kupi mi rolere" AUSPUSI su: Zoran Marinković - vokal Dragan Milenović - gitara Dragan Cvetanović - bas Goran Ugarčina - bubnjevi Spot je napravljen tokom avgusta i septembra 1998. u Gornjem Milanovcu, na lokalnoj televiziji, TVGM. Osim autentičnih studijskih video snimaka samog benda, za spot su korišćeni delovi spota "Čuvam ti leđa" srpske pevačice i fotomodela Ksenije Pajčin, koja je trebala svojom raskošnom pojavom na rolerima, poruku pesme da prebaci iz sfere dečje nevinosti i naivnosti u buntovno - ironični, pankersko erotski mod. Viktor Savić i Petar Jeremić - Pilac su bili za kamerama, a Dejan Ilić - Rok i Dejan Blagojević - Dendžo su montirali spot po instrukcijama Zorana Marinkovića i Gorana Ugarčine. Pošto je od originalnog spota, zbog rasformiranja TVGM, kod Zorana Marinkovića, ostala samo jedna loša VHS kopija, on ju je 25. februara 2014. malo "našminkao" i na internetu "objavio"...