Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Ma i ja sam tu nešto mešala još, nije bio samo semf i ned, al ne sećam se šta....

Nego hoš na FG sledeći vikend, Dino ide na maraton a mi na araton?

• Replies 3.4k
  • Views 188.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Evo malo zdrave klope:   Keksići bez šećera i čokolade. Ovaj preliv je kombinacija tahinija, ječmenog slada, kakaa, vanilinog štapića i vode, a keksići su od samljevenih lješnika i integralnog ovsen

• pljeskavice od pasulja, na tostu sa namazom od fete i mirodjije + salata od kin. kupusa+iceberg+sargarepa+kiseli krastavci sa provencale dresingom.   dakle: pljeskavice od pasulja -: kuvan pasulj z

• Night's Blood
    Night's Blood

YuMetal musaka   Potrebno: 1kg krompira 1kg paradajza 400 gr mocarela sira 1-2 tikvice List persuna 1 maslac 1 jaje 2 glavice luka zacini po ukusu 1 admin 1 moderator 1 iskreni clan  

• Author

ocu ako povedesh neku drugaricu da se nesvadjamo oko dina

• Author

to mi nesmeta ali necu da mi blankiraju kabal

i

nemoj to ovde bash je o.t.

Mi ćemo da blankiramo pa da kačimo napojas ko skalpove.

ma čujemo se hajd neću više da zatrpavam temu, kad već pretenduješ na moderatorsku funkciju :P:haha:

• Author

... i onda se sve te ligninje bace na zhar i eto, to vam je to. sluzhite s limunom :)

Sve cu da vas banujem ne budete li se drzali teme :D

• Author

Sve cu da vas banujem ne budete li se drzali teme :D

pa ti si nam valjda saveznik? zvacemo te na kuvanje! btw koji je pajser otvorio ovu promashenu temu o kuvanju? od sad samo ko mirishe na kuhinju mozhe da postuje ovde, i to samo dok mu ochi suze od seckanja luka!

• Author

jeste ako nam otkrijesh neke fore. recepte mozhemo da nadjemo al ti nam odaj neku muroliju

Pa evo pesto genovese umak: original, alternativa i falš (koji je isto dobar).

Original: Mnogo listova bosiljka, otprilike 3-4 pune šake, 100gr parmezana, šaka pinjola, 200cl maslinovog ulja (može i vergine i komina)

Alternativa: Umesto pinjola koji su preskupi mogu da se koriste bademi, ili još bolje indijski oraščić .

Falš: Umesto bosiljka ide neki zeleniš , na primer sveži spanać, koji sada očišćen košta 120din kilo na pijaci , što je prepuna kesetina. Umesto parmezana neki drugi rendani sir...

Sve se ovo izblenda i metne u staklenu teglu. Pesto se koristi u pastama, može samo on da se koristi ili da se kombinuje sa bešamelom, aglio oglio sosom (beli luk i maslinovo ulje), može da se stavlja na picu, u sendviče... preukusan je .

E gajim ga, tj kupim svake godine saksijicu dve... al ako uzmem tri šake lišća za pesto, neće ništ ostati od njega. :haha:

Ma imam ga bre. Imaš na kaleniću, ima na mojoj pijaci na B Kosi, ima u Tempu (ili beše Dis? jedan od ta dva tamo sam i kupila ove sad što imam začine)... bude i u Idei - bar bilo prošle godine, u Veru...

U Veru njet, Idei njet, jedino da idem do Kalenića, ali ne znam kako, kad sam u rush houru uglavnom u kancu. Pfff, moraću da predam boljoj polovini taj zadatak.

А где има да се купе ушећерене трешње? И како се то уопште купује - на меру, или има у тегли или...?

Koko, a subota neka? Možda se i pojave još u supermarketima, prošle god ih je bilo baš (i mene mrzi do pijace pa ih čekam da naidju u nedeljnoj kupovini ;) )

Subotom spavamo do kasno kasno :haha: Na kraju ga uvijek kupim :/

Bolje ovako:

edit: šalu na stranu, ima dobre recepte :da:

Edited by Kokopelli

Subotom spavamo do kasno kasno :haha: Na kraju ga uvijek kupim :/

Ebeš ga sad, ako budete išli u dis/tempo ima u jednom od ta dva.

al vredi se iscimati, baš je fin za salatu pogotovou

Gledaj da na Kalenicu ubodes onog lika sto voli da ti prica kako on prodaje svoj persun u saksiji eliti sa Dedinja i kako svaka pevaljka ima njegovo bilje :haha:

Odes na Djeram preporodis se :da: Na Kalenicu se svi mrste i gledaju da ti podvale (ako ima neka postena baba/deda/hobgoblin preporucite mi :D ).

I to sa spanaćem bude dobro??? a možda malo bosiljka da obrstim pa pomešam ipak?

Pa naravno, može mix.

Najjeftiniji je Đeram, Bajloni je najbolji.

Edited by Господин Граул

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.